Fijn boek: Alleen op Avontuur
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
08/15/2021
2 min

Fijn boek: Alleen op Avontuur

08/15/2021
2 min

Alleen op avontuur gaan, dat vinden veel mensen erg spannend. En dat snap ik als geen ander, want ik deed dat tot een paar jaar geleden ook écht niet. Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik nu juist vaker alleen dan samen op pad ga, dus er is hoop 😉  Lidewey van Noord interviewde voor haar boek Alleen op Avontuur mensen die kleine en grote avonturen in hun eentje beleven.

Alleen op avontuur: het boek van Lidewey van Noord

Het boek Alleen op avontuur is grotendeels een verzameling van ervaringen van Lidewey en andere mensen die er (zo nu en dan) voor kiezen om alleen op avontuur te gaan. Ze omschrijft de voordelen van alleen op pad gaan, maar ook de uitdagingen en hoe om te gaan met angsten. Want: ‘gewoon doen’ is niet waar Lidewey op aan wil sturen. Uit de ervaringsverhalen van anderen haal je inzichten en het laatste deel van het boek is compleet gevuld met praktische tips. Helemaal achterin vind je een uitgebreide bronvermelding met pagina’s vol boeken die interessant zijn voor mensen die graag (alleen) op avontuur gaan.

alleen-op-avontuur

Praktische tips voor wie solo op avontuur wil

Wat ik een mooie uitspraak van Lidewey vindt was ‘… een typisch geval van oefening baart kunst, maar wat die oefening vooral baarde was vertrouwen’. Alleen op avontuur gaan kunnen we allemaal, dat is het probleem niet. Wat ons vaak wél tegenhoud is een gebrek aan vertrouwen in onszelf of de wereld om ons heen. En dat gebrek aan vertrouwen is niet helemaal onzin, want alleen op avontuur gaan is niet altijd leuk, makkelijk en veilig. Die angst mag er volgens Lidewey dan ook gewoon zijn, je moet alleen iets vinden wat je helpt om ermee om te gaan.

boek-alleen-op-avontuur

Is het boek Alleen op avontuur een aanrader?

Ja, ik vind van wel. Het is geen dik boek en hij bestaat vooral uit ervaringsverhalen. Het leest weg alsof je bij iemand aan de keukentafel zit, die vertelt over alleen op avontuur gaan. Verwacht niet dat je na het lezen van dit boek opeens wél alleen op avontuur durft/gaat, maar de praktische tips en het reële beeld dat geschetst wordt van solo avonturieren helpt je vast verder op weg. Van mij had de balans tussen ervaringsverhalen (met uitgebreid voorstellen van de geïnterviewden) en praktische tips iiiiets meer richting de praktische tips mogen liggen, maar het boek leest op die manier wel lekker luchtig weg.

alleen-op-avontuur-lidewey-van-noord

–> je kunt het boek aanschaffen bij KNVV Uitgeverij of Bol.com

Andere fijne boeken van Avonturiers

Vind je boeken over avontuur interessant? Dan zijn deze boeken misschien ook iets voor jou:

Reacties
Categorieën