avontuurlijk leven

AVONTUURLIJK LEVEN PROGRAMMA

VOEG MEER AVONTUUR, VRIJHEID EN PLEZIER TOE AAN JE DAGELIJKS LEVEN

hoera-aanmelding-gelukt

28+

video's stampensvol kennis

365+

dagen toegang tot kennis en inspiratie
450+
DEELNEMERS AAN EEN EERDERE CHALLENGE

"IS DIT ALLES?"

Een paar jaar geleden leefde ik een oké leven: ik had een huis, baan en leuke vrienden. Maar dat was niet genoeg, ik had continu het gevoel dat er iets miste. Dat ik mijn leven niet leefde zoals ík dat wilde, maar vooral deed wat van mij verwacht werd. 


Jarenlang leefde ik van vrije dagen naar weekend naar vakantie. De dagen daartussen leken allemaal op elkaar. Als je me vroeg wat ik in de afgelopen week gedaan had, was mijn antwoord waarschijnlijk 'eten, slapen en werken' (en repeat). 


Toen ik voor de derde keer op een burn-out af stevende, besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik ging kijken hoe ik mijn vakantiegevoel ook in mijn dagelijks leven op kon roepen. Zo begon ik met avontuurlijk leven. 


Wie een avontuurlijke bril op leert zetten, ziet mogelijkheden en avonturen in het kleine, alledaagse. 

Niet langer zijn de spierpijn veroorzakende lachbuien, adrenaline highs en persoonlijke overwinningen verbonden aan verre vakanties. Als je op de juiste manier leert kijken, zie je overal avontuur en is een avontuurlijk leven helemaal niet moeilijk.

herkenbaar?

jouw doordeweekse dagen lijken allemaal hetzelfde en dat gaat vervelen.

HET LIJKT OF JOUW WEEK EEN OPSTAPELING VAN TO-DO'S IS, ZONDER PLEZIERIGE ME-TIME.

je leeft van vrije dag naar vrije dag.

soms denk je terug aan je jongere jaren en vraag je je af wanneer jouw leven zo gewoontjes geworden is.

zijn er weinig mensen in jou omgeving die jouw drang naar meer avontuur delen?

maar hoe dan?

avontuurlijk-leven-programma

het avontuurlijk leven programma

Het duurde jaren voordat ik mezelf een avontuurlijke leefstijl aangemeten had. Ik kende niemand in mijn omgeving die al avontuurlijk leefde, ik had weinig inspiratie én ik merkte dat mijn omgeving vooral dacht dat ik een beetje de weg kwijt was. 


Alles waar ik toen behoefte aan had, heb ik nu verzameld in mijn online Avontuurlijk Leven Programma.


Het programma duurt een jaar, en is onderverdeeld in twaalf modules. Zo zorgen we ervoor dat avontuurlijk leven een blijvende lifestyle voor je wordt. Elke maand komt er een nieuwe module online, met daarin o.a. 

 • een inspirerende video over mindset, motivatie en uit je comfortzone stappen,
 • een tutorial voor het uitzetten van je eigen microavontuur, zoals een fietsvakantie of kanoroute, en
 • een challenge om je dagelijks leven avontuurlijker te maken.
cheerleader

gelijkgestemden ontmoeten

Niet alleen topsporters presteren beter wanneer ze aangemoedigd worden, ook jij. Tijdens jouw transformatie tot avonturier kun je rekenen op de steun van een avontuurlijke community. Je wordt toegevoegd aan een online platform vol gelijkgestemden, die ook op weg zijn naar een leuker leven en daarvoor stappen uit hun comfortzone nemen. Zo heb je altijd een stok achter de deur en een luisterend oor voor wanneer het moeilijk wordt. 
trektocht-schotland-hooglanden

"IK VIND HET EEN PLEZIERIG PLATFORM WAAR ALLEEN MAAR GELIJKGESTEMDEN OPZITTEN DIE UITGEBREID ALLES OP HET GEBIED VAN AVONTUURLIJK LEVEN EN OUTDOOR MET ELKAAR DELEN."

Jan - deelnemer Avontuurlijk Leven Programma
microavontuur-cursus

"je leert kleine aanpassingen maken in dagelijkse bezigheden en er een avontuurlijke activiteit van te maken. Een avontuurlijk leven is makkelijker dan je denkt!"

Chantal

het programma bevat

lessen over een avontuurlijke mindset

Een avontuurlijk leven begint met een avontuurlijke mindset. Wie met zijn 'ik-moet-dit-saaie-klusje-even-klaren-mindset' een berg beklimt, zal minder avontuur ervaren dan iemand die een 'ik-ga-op-groots-avontuur-mindset' heeft. Ik leer je hoe je een mindset ontwikkelt die zo avontuurlijk is, dat je echt o-ve-ral een avontuur in ziet!

tools om avontuur aan te brengen in je dagelijks leven

Voor een avontuur hoef je niet ver of lang op reis. Nee, avontuur vind je ook in je eigen huis en tuin. Ik daag je uit met leuke opdrachten om het avontuur in het dagelijks leven te zoeken. Je zult zien dat je je leven in slechts een paar minuten per dag al een avontuurlijke boost kunt geven.
microavontuur-icoon

kant-en-klare microavonturen

Een microavontuur is een klein, kort avontuur dicht bij huis, dat je beleeft met de mindset van een groot avontuur. Een microavontuur duurt een paar uur tot een paar dagen. Onder het motto 'werken doe je van negen tot vijf, microavontuur beleef je tussen vijf en negen' kun je zelfs midden in je week op (mini)vakantie. Je ontvangt maandelijks een kant-en-klare opzet voor een microavontuur, waarbij jij alleen nog je tas in hoeft te pakken en de drempel over moet stappen. 
Wandelreis-gids-Schotland

hulp bij het uitzetten van je eigen microavontuur

Je leert hoe je zelf een microavontuur uitzet. We kijken naar jouw bucketlist met grote dromen, en bedenken vervolgens hoe je vandaag kunt beginnen die dromen uit te laten komen. Ik leer je bijvoorbeeld hoe je  een kano-tocht of  fietsvakantie voorbereidt. Je leert praktische tools die op je microavonturen goed van pas komen. 
paulien-symbool

de avontuurlijkste community van de benelux

Misschien dat jouw omgeving nog even moet wennen aan jouw transformatie tot avonturier. Gelukkig is daar de Avontuurlijk Leven Community, waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt door mensen die, net als jij, meedoen aan het Avontuurlijk Leven Programma. Wie weet ontmoet je hier zelfs je partner in crime voor je volgende avonturen!
avontuurlijk-leven

een maandelijks video meeting

Eén keer per maand kun je je aansluiten bij een digitale Zoom-meeting met andere deelnemers van het programma. Je kunt hier al je vragen over avontuurlijk leven en omgaan met uitdagingen stellen en je successen vieren.

wat anderen zeggen

microavontuur-cursus
Geordy

"Geweldig om via dit platform gelijkgestemden te ontmoeten. Het delen van ervaringen, ideeën en tips met anderen inspireert mij enorm om nog meer op avontuur te gaan." 

microavontuur-cursus
Juliët

"Het programma helpt mij echt om meer avontuur toe te voegen aan mijn leven en ook avontuur te zien in de kleine dingen. Ik ben me meer bewust geworden van wat er buiten mijn comfort zone ligt en dat dat juist betekent dat ik die dingen niet hoef te vermijden. Verder vind ik de interactie in de community super, iedereen is enthousiast en steunend. Ben blij dat ik me aangemeld heb."

microavontuur-cursus
Bertrie
"Het programma helpt mij om actiever bezig te zijn met werken aan het leven dat ik eigenlijk heel graag wil leven. Ik zie wat anderen doen en krijg daar ideeën van, zie tips en de opdrachten helpen mij ook. En dan de groepen waar je een      vraag kunt stellen en tips krijgt: zeker heel handig."

kortingsactie
€ 250,-

AVONTUURLIJK LEVEN PROGRAMMA

 • 12 modules waarin je avontuurlijker leert leven (24+ praktische video's)
 • 12 maanden toegang tot de avontuurlijke community met gelijkgestemden
 • elke maand nieuwe inspiratie en uitdagingen
 • gastlessen van externe experts 
 • deelname aan door leden georganiseerde offline meet-ups


(prijs is inclusief 21% BTW)

dit levert het programma je op

leuk-leven

een geweldig leuk leven

Een avontuurlijk leven is een leuk leven! Ervaar dagelijks of wekelijks een vakantiegevoel, in plaats van een paar keer per jaar.
uitdagingen-leven

skills om beter om te gaan met de uitdagingen in het leven

Wie een avontuurlijke mindset ontwikkeld heeft, kijkt heel anders naar de uitdagingen in zijn dagelijks leven. Een spannend gesprek, een zakelijk risico en een grote uitdaging in je privéleven worden zo avonturen, en jij bent een avonturier en kunt dat aan!
vriendschap

blije vrienden

Misschien moeten ze eerst even wennen aan jouw transformatie tot avonturier, maar al snel zullen je vrienden en familieleden je grootste fans worden. Mijn mooiste herinneringen met mijn vrienden zijn de momenten waarop we samen op avontuur gingen. 

meer zelfvertrouwen

Door continu jezelf uit te dagen uit je comfortzone te stappen, ontwikkel je een zelfvertrouwen dat doorwerkt op alle vlakken van je leven. 
no regrets

no regrets!

"I wish I'd had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me" is één van de dingen die mensen op hun sterfbed regelmatig zeggen. Begin vandaag nog met het leven van je droomleven, want het leven is te kort om als een zombie door je dagen te gaan! 

wat anderen zeggen

microavontuur-cursus

Henny

“Een eye opener”

microavontuur-cursus
Eline

“We hebben zoveel lol gehad en op een nieuwe manier naar avontuur leren kijken”

microavontuur-cursus
Maaike
“Eng, maar mega bevrijdend”

KLAAR VOOR EEN avontuurlijker LEVEN?

avontuur

een voorbeeldmaand

Ben je nieuwsgierig hoe een typische maand in het programma eruit ziet? Een voorbeeld:

 • De hele maand heb je contact met inspirerende mensen die ook op weg zijn naar een avontuurlijker leven. In de community kun je inspiratie opdoen, partners in crime vinden en je successen en twijfels delen. Zo heb je altijd een stok achter de deur, je persoonlijke cheerleaders. Je staat niet alleen terwijl je uit je comfortzone stapt en transformeert tot een avonturier!
 • Aan het begin van de maand wordt een nieuwe video vol kennis online gezet. Ik geef je inzichten in de psychologie achter avontuurlijk leven en uit je comfortzone stappen en ik leer je hoe je omgaat met angsten en nieuwe gewoontes aanleert. 
 • Elke maand ontvang je een tutorial voor een skill die goed van pas komt in een avontuurlijk leven. Leer bijvoorbeeld hoe je een route uitstippelt, hoe je veilig alleen op pad gaat of hoe je volgens de Wim Hof methode in koud water kunt leren zwemmen.
 • Om ook avontuur in je dagelijks leven in te bouwen, geef ik je elke maand een uitdaging. Je opdracht wordt bijvoorbeeld: 'bedenk deze maand vijf manieren om je maaltijden avontuurlijker te maken'. Jij bedenkt vervolgens hoe je dat gaat doen. Misschien kook je voor het eerst zonder recept, eet je in een boomhut of picknick je in de tuin van je werkgever. Met deze opdrachten leer je denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

over mij

Veelgestelde vragen

Hoe volg ik het programma?

Het programma wordt gegeven in de Outdoor Inspiratie online leeromgeving in Huddle-software. Hier vind je de community en de modules. Je kunt dit programma ook als app op je telefoon meenemen, zodat je onderweg altijd nog even terug kunt lezen wat ik je gestuurd hebt.

Wat voor gastlessen kan ik verwachten?

Je krijgt onder andere een gastles van burn-out coach en angsten-expert Goudje over omgaan met angsten en beperkende gedachten. Van Rory en Lotte leer je (ademhalings)technieken die je toe kunt passen om makkelijker uit je comfortzone te stappen. Hondenmensen leren van Laurie, expert op het gebied van avonturen met je hond, hoe ze avonturen beleven mét hond. De lijst met gastsprekers wordt nog uitgebreid omdat ik met een aantal andere mensen nog in overleg ben.

Ik ben best angstig aangelegd en zie mezelf niet echt als een avonturier, is dit dan wel iets voor mij?

Welkom bij mijn club! Ik ben de grootste angsthaas die ik ooit ontmoet heb, en toch leef ik een avontuurlijk leven. In het programma leer ik je omgaan met dit soort (beperkende) angsten en help ik je uit je comfortzone stappen.

Hoe zit dat met de modules/content, hopen die zich op zodat ik meer zie als ik mij later aanmeld?

Nee, iedereen krijgt op zijn eigen tijd een nieuwe module. Na je aanmelding kun je gelijk aan de slag met module 1. Een maand na je aanmelding komt module 2 online, en weer een maand later module 3. Niet alle modules staan dus tegelijkertijd voor iedereen online. Dit omdat er een logische volgorde in zit, en omdat ik graag wil dat je het hele jaar door hier actief mee bezig gaat, en niet alleen in de eerste weken (want een avontuurlijk leven bereik je niet in één week of maand).

Ik wil heel graag, maar ik vind het een behoorlijke investering (oké, niet echt een vraag, maar toch)

Dit is een investering in je eigen geluk, iets waar je de rest van je leven iets aan hebt. Het bedrag komt uit op de prijs van een paar Tony's Chocolonely-repen per maand... Iets met korte termijn happiness (Tony's) of korte én lange termijn happiness (programma!). Blijf jij hangen in een oké leven terwijl je een GEWELDIG leven wilt? Of investeer jij nu in jezelf en ga je (juist dankzij de investering) de commitment aan met het programma?

Ik heb een heel vol leven, past dit programma dan wel bij mij?

Jazeker, in dit programma laat ik je namelijk zien dat je ook met weinig tijd een avontuurlijk leven kunt leiden. Je kunt het avontuur zo kort en simpel maken als je maar wilt, zodat het altijd in je leven past.

Ik ben lichamelijk beperkt, kan ik meedoen?

Avontuur is voor iedereen anders. Jij bepaalt wat voor jou avontuur is, en kiest een avontuur uit die bij jou past. Een lichamelijke beperking zal je dus niet in de weg staan tijdens dit Programma. Het kan wel zijn dat je bijvoorbeeld niet zoveel hebt aan de tips voor een fietsvakantie of kanotocht, maar ik denk graag met je mee over een alternatief.

Kan mijn gezin/kind/hond ook meedoen aan de opdrachten uit het programma?

Ja, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Kinderen hebben vaak nog wel die avontuurlijke bril op waardoor ze de wereld zien, terwijl wij die bril in de loop van ons leven kwijtgeraakt zijn. Binnen de community vind je groepen waar je kunt connecten met andere mensen met honden en/of kinderen.

Hoe zit dat met de maandelijkse videomeeting?

Je kunt, als je dat wil, elke maand aanschuiven bij onze online Zoom-meeting. In deze meeting kun je al je vragen stellen die te maken hebben met avontuur, delen waar je tegenaan loopt en je successen delen. Op deze manier ervaar je nog meer connectie met je mede-deelnemers. De meetings duren 30-60 minuten en replays komen beschikbaar in de community.

Wat gebeurt er als mijn lidmaatschap ten einde komt?

Na 12 maanden komen er geen nieuwe kennismodules meer online, maar kun je wel lid blijven van de community. De kosten hiervoor bedragen dan 7.50 euro per maand. Je bent dan nog steeds welkom in de Zoom-meetings en je krijgt toegang tot nieuw bonusmateriaal en nieuwe uitdagingen die online komen.

Dat wil je toch?

arrow_drop_up arrow_drop_down