#Gaan: boek van boswachter Hanne
05 november 2019 
2 min. leestijd

#Gaan: boek van boswachter Hanne

Recent las ik het boek #Gaan van boswachter Hanne Tersmette. Ik ben groot fan van avontuur dicht bij huis (microavontuur) en dit boek inspireert je om de Nederlandse natuur in te gaan.

Misschien dat Hanne je bekend voorkomt. Mogelijk ken je haar van het tv-programma ‘Boswachter Gezocht’ of andere media verschijningen. Ze schreef het boek #GAAN, waarin ze ons vertelt over haar favoriete natuurgebieden in Nederland. De teksten zijn zo fijn geschreven, dat je direct zin hebt om naar buiten te gaan! Ook prachtige natuurfoto’s mogen in zo’n boek natuurlijk niet ontbreken.

Voor elk natuurgebied geeft ze 10 tips: wat moet je er echt doen/zien? Daarnaast beschrijft ze wat elk natuurgebied uniek maakt: welke dier- en plantensoorten leven er? Hoe is het landschap zo geworden? Ik vind het heerlijk lezen!

boek-gaan-hanne-boswachter

In #Gaan neemt boswachter Hanne je mee naar de mooiste plekken van Nederland

Meer boeken over buiten?

Ik deel regelmatig over mijn boekentips voor buitenmensen. Tot mijn favorieten behoren ook het Het Zoutpad en Alleen van Tim Voors.

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zegde ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen
trektocht-stappenplan