Boeken over avontuur: 4 nieuwe favorieten
7 juni 2021 

Boeken over avontuur: 4 nieuwe favorieten

De afgelopen maanden heb ik weer aardig wat boeken over avontuur verslonden. Eerder maakte ik al een overzicht van boekentips voor buitenmensen. Uit alle boeken die ik sinds het publiceren van dat blog gelezen heb, koos ik vier fijne boeken over avontuur die ik even met je wil delen.

 

1. Zuurstofschuld: een boek over bergen

Toine Heijmans schrijft in Zuurstofschuld het fictieve verhaal van Walter, een Nederlandse bergliefhebber. Ik vind de schrijfstijl van Toine echt prachtig. Walters liefde voor de bergen en de liefde voor zijn beste vriend Lenny zijn zo voelbaar. Het boek springt door de tijd, en vertelt op logische volgorde wat voorafging aan het moment dat Walter op een 8.188 meter hoge top staat. Verweven door het verhaal gebruikt Heijmans quotes uit boeken van bekende alpinisten, zodat je als lezer ook een lesje in de geschiedenis van bergbeklimmen krijgt.

boeken-over-avontuur-zuurstofschuld

Zuurstofschuld: een boek over bergen

 

2. De 50 nieuwe rijken: een boek vol avontuur

De makers van mijn favoriete outdoortijdschrift Salt maakten een prachtig boek. In het mooi gebonden boek De 50 Nieuwe Rijken vind je interviews met mensen die hun rijkdom meten in levenskwaliteit en niet in geld. De inspirerende verhalen zijn een feestje om te lezen en laten je met andere ogen naar je leven kijken. You're warned: dit boek zet aan tot actie! Je kunt het boek bestellen in de Salt Webshop.

boeken-over-avontuur-avonturiers

De 50 Nieuwe Rijken: een boek vol avontuur

 

3. Fulltime Avonturier

Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier is nu al mijn favoriete boek van 2021. Dit autobiografische boek gaat over het avontuurlijke leven van Tamar. Een boek over ondanks angsten toch je hart volgen, alles achterlaten en ervoor kiezen om je dromen waar te maken. Een boek dat iedereen die droomt van een avontuurlijk leven moet lezen! Ik wil er eigenlijk niet meer over zeggen dan: KOOP EN LEES DIT BOEK!

boeken-over-avontuur-fulltime-avonturier-tamar-valkenier

Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier

 

4. De filosofie van de heuvel

Ik vind de samenvatting van dit boek op Bol.com geweldig: “Een dichter van ruim honderd kilo en een Russische fotografe besluiten op 1 juni 2008 kwart voor vier 's middags om vanuit Leiden naar Rome te fietsen. Ze zijn niet getraind, vooral hij niet, en niet voorbereid. Zij heeft een gele mountainbike, waarvan het vooral belangrijk is dat hij geel is, hij heeft voor 95 euro een zesdehands Batavus racefiets gekocht bij de Turkse fietsenmaker om de hoek. Eenenveertig dagen later en 2600 kilometer verder komen ze aan op Campo de' Fiori in het hart van de Eeuwige Stad.” Dit geeft de schrijfstijl van het boek volgens mij goed weer. Een hilarisch geschreven verslag van een fietstocht naar Rome, dat maar weer eens laat zien dat de perfecte training, de perfecte fiets en het perfecte moment niet nodig zijn voor een avontuur. Gewoon gaan en dan komt het avontuur vanzelf.

Tip: gratis te lezen als je lid bent van Kobo Plus.

boeken-over-avontuur-filosofie-van-de-heuvel

De Filosofie van de Heuvel

“Een dichter van ruim honderd kilo en een Russische fotografe besluiten op 1 juni 2008 kwart voor vier 's middags om vanuit Leiden naar Rome te fietsen. Ze zijn niet getraind, vooral hij niet, en niet voorbereid.”

 

Meer boeken over avontuur?

Mijn lijst met boeken voor buitenmensen bevat ook een aantal classics die ik regelmatig herlees. Misschien vind je deze podcasts over avontuur ook interessant. Voor de komende tijd staan de volgende boeken op mijn verlanglijstje:

Heb jij een fijn boek over avotnuur gelezen? Deel hem in de reacties!

fijne-boeken-over-avontuur

Fijne boeken over avontuur

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zei ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Marleen
Door

Marleen

op 7 June 2021

The escapist - how one man cheated death on the world highest mountains . Van Gabriel Filippi. Dit boek gaat over avontuur, doorzettingsvermogen en wilskracht. Ik heb hem gelezen tijdens mijn rondreis van een jaar door Australie en het heeft mij goed geholpen om door te gaan op momenten dat het avontuur even lastig werd.

Paulien
Reactie plaatsen

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Op zoek naar praktische tips voor wandelen, kamperen en andere outdooravonturen?

arrow_drop_up arrow_drop_down