Op microavontuur in het Lauwersmeergebied
Kamperen
Paulien
Kamperen
07/19/2020
2 min

Op microavontuur in het Lauwersmeergebied

07/19/2020
2 min

Ik ging met één van mijn beste vriendinnen op microavontuur in het Lauwersmeergebied. We maakten een mini-roadtrip en kampeerden op camping it Dreamlân in Kollumerpomp.

De voorgaande weken had ik het vrij druk, en ik vond het hoog tijd voor wat quality time met Christine. Ik haalde haar na een ochtendje werken op in Groningen, en 45 minuten later waren we met Betsy (mijn Twingo) in het Nationaal Park Lauwersmeer voor een microavontuur. We stopten bij de vogelkijkhut, klommen in de uitkijktoren en zwommen in het meer vanaf het strandje. We lagen zo’n 30 minuten in het water, wat wel wat stonk en een gek kleurtje had. Op de terugweg naar de auto snapten we waarom: blauwalg. Note to self: lees borden voordat je in het water springt.

microavontuur-lauwersmeergebied

Vogels kijken tijdens een microavontuur in het Lauwersmeergebied

zwemmen-in-lauwersmeer

Zwemmen in het Lauwersmeer

 

Overnachten op camping it Dreamlan

Wie met de auto richting camping It Dreamlan rijdt, heeft geen idee dat er tussen die egaal groene weilanden zo’n paradijsje ligt. Tussen de gemaaide weilanden van de boeren, vind je hier ruime kampeerplekken tussen bomen en hoog gras. De fijne, blije sfeer die hier hangt is meteen merkbaar bij aankomst. De eigenaren heten je warm welkom, begeleiden je persoonlijk naar je plekje en over het hele terrein hangt informatie over leuke dingen om in de omgeving te doen. De kajaks en kano’s mag je gratis lenen om de omgeving vanaf het water te bekijken. Er is een vuurhut met gekleurde lichtjes, vanaf waar je de zon achter de velden onder ziet gaan. Langs de kampeerplaatsen grazen koeien en je hoort de hele dag vogels vrolijk fluiten.
Let op: it Dreamlan is een natuurkampeerterrein, waarvoor je een lidmaatschapskaart moet hebben.

kamperen-lauwersmeergebied-microavontuur

Kamperen in het Lauwersmeergebied

kajak-varen-lauwersmeer

Na het eten op de camping, varen we door het Lauwersmeer met de kajak

Dark Sky Park Lauwersmeer

Het Lauwersmeergebied is gekenmerkt als een Dark Sky Park, omdat er zo weinig lichtvervuiling is. Dat betekent dat je ’s avonds vanaf je kampeerbed sterren kunt kijken. Je kunt ook een stukje van de camping weg rijden en helemaal in de middle of nowhere naar de hemel kijken.

Ook overdag is er genoeg te beleven in het park. Ga zwemmen in het Lauwersmeer, varen op de vele sloten en het meer, fietsen of wandelen. Je kunt hier in de omgeving ook wadlopen en dit gebied is uitstekend geschikt voor vogelen. 

zonsondergang-kollummerpomp

De zonsondergang bij Kollummerpomp

picknicken-lauwersmeer

Picknicken terwijl het water van het Lauwersmeer langzaam uit de kleren drupt (Christine’s boot ging om)

kajak-kollummerpomp

Met de kajak door de sloten rondom Kollummerpomp

Reacties
Categorieën