Thermokleding van Revolution Race
Reviews
Paulien
Reviews
01/10/2023
3 min

Getest | Thermokleding van Revolution Race

01/10/2023
3 min

Ik woonde zes weken als huisoppas in Oostenrijk, waar ik bij temperaturen tot -18 graden wandelingen maakte. Mijn volgende bestemming is het winterse Schotland. Warme kleding is ook daar geen overbodige luxe, dus ik ging op zoek naar fijne, warme basislagen. Ik testte de thermokleding van Revolution Race en vertel je daar in dit artikel meer over.

--> Good to know: met de code OUTDOORINSPIRATIE15 krijg je tot en met 24 januari 15% korting op de GEHELE COLLECTIE van Revolution Race*.

Het lagensysteem

Hoe blijf je slim warm tijdens een wandeling in de winter? Door meerdere lagen kleding over elkaar te dragen. Dus niet één megadikke laag, maar beter meerdere dunne lagen. Zo kun je makkelijk een laagje uittrekken voordat je gaat zweten en makkelijk een laagje toevoegen voordat je koud wordt. In de winter is het handig om te zorgen dat de basislaag, dus de laag die het dichtst tegen je huid zit, lekker warm is. Hij moet bovendien zweet afvoeren, om te voorkomen dat je huid vochtig en koud wordt. 

getest-thermokleding-revolution-race

Thermokleding van Revolution Race

De thermokleding van Revolution Race is bijvoorbeeld geschikt als basislaag voor je winterwandelingen. Ik testte de Hiball Waffle Base Layer Set Dames in de kleur 'deep teal'. Je koopt het shirt en de legging als set in één maat. De buitenkant is gemaakt van lekker gladde stof en de binnenkant heeft een wafel-patroon van zachte stof. De kleding voelt daardoor echt direct heerlijk aan aan je hem aantrekt. Het materiaal, bestaande uit 94% polyester 94% en 6% elastaan, is vochtafvoerend en flexibel. Dit is de warmste thermoset van Revolution Race en echt heerlijk voor koude winterwandelingen of winterkamperen.

thermokleding-revolution-race-winter

De pasvorm van de thermokleding van Revolution Race

Ik koos voor de grootste maat, maat 3XL. Ik heb een vrij groot, rond achterwerk, waardoor het altijd de vraag is of ik in wandelbroeken pas. In de gemiddelde kledingwinkel in Nederland heb ik maat XL, maar volgens de maattabel op de website zou maat 3XL beter zijn. Ik pas de broek inderdaad, maar voor de ruimte op mijn billen zou een maatje groter beter zijn. Check dus voor je aanschaf zeker de maattabel voor de legging en kies eventueel een maatje groter als je relatief grote billen hebt. 

Het thermoshirt is voor mij aan de ruime kant, wat ik fijner vind dan een megastrak shirt. Hij zit niet (te) krap op de borst en is lekker lang rond het middel en op de armen. Normaal heb ik voor mijn bovenlichaam maat L/XL, dus het is logisch dat 3XL (fijn!) ruim valt.

thermokleding-revolution-race

Andere lagen: de legging en hoodie van Revolution Race

Ik loop natuurlijk niet buiten rond in mijn thermokleding van Revolution Race. Hoewel... ik vind het thermoshirt zo lekker zitten dat ik hem nu ook als wandelshirt en chillshirt gebruik ;)  Hoe zag mijn wandeloutfit er verder uit? Ik droeg over mijn thermolegging de Summit Core Tights Dames en over mijn thermoshirt draag ik de Illusion Hoodie Dames. Bij erg koude omstandigheden draag ik extra tussenlaagjes en bij wind of regen draag ik nog een (hardshell) regenjas en regenbroek over het geheel. 

De Summit Core Tights legging

Ik heb de Summit Core Tights Dames nu ongeveer een jaar en ik draag hem tijdens vrijwel al mijn wandelingen. Terug naar een wandelbroek met een harde tailleband wil ik in ieder geval niet meer. Het is nog altijd mijn favoriete legging en hij is zelfs na dit intensieve gebruik nog in goede staat. Aanrader dus!

wandel-legging-revolution-race

De Illusion Hoodie Dames trui

De Illusion Hoodie Dames beviel me zo goed, dat ik er nog een tweede bij gekocht heb. Nu heb ik hem in oranje en (zoals je op deze foto's ziet) in Ocean Teal. Past mooi bij de thermokleding qua kleur ;)  De pasvorm is heel fijn, met lange mouwen met gaten voor de duimen en een lang rugpand. Pas wel een beetje op met de bandjes van de rugzak, die laten het materiaal relatief snel pillen. Verder: topvest!

wandelkleding-revolution-race

* Kortingsactie: 15% korting op alles

Met de code OUTDOORINSPIRATIE15 krijg je tot en met 24 januari 2023 15% korting in de webshop van Revolution Race. Deze kortingscode is niet geldig in combinatie met andere acties. Je kunt hem alleen toepassen op bestellingen die binnen Nederland, Duitsland, België of Oostenrijk geleverd worden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Revolution Race.

Reacties
Categorieën