Het Kampeerbosje bij Leerdam – kamperen in het groen
Kamperen
Paulien
Kamperen
07/13/2020
2 min

Het Kampeerbosje bij Leerdam - kamperen in het groen

07/13/2020
2 min

Tussen de Lek en de Waal vind je in Zuid-Holland het Kampeerbosje bij Leerdam. Een natuurkampeerterrein op zijn best: midden in het groen, geen auto’s op het erf, heerlijke rust en een gezellige sfeer. Ik kampeerde hier tijdens een microavontuur tussen twee fotografie-opdrachten door en wilde deze onverwachte parel graag met jullie delen.

microavontuur-zuid-holland

Op microavontuur in Zuid-Holland

Het Kampeerbosje bij Leerdam

Ik word warm welkom geheten door Rob, die samen met zijn vrouw Ellen eigenaar is van het Kampeerbosje. De auto laat ik op de parkeerplaats staan omdat verkeer door de smalle paadjes het terrein niet op kan en mag. Dat zorgt gelijk voor een heerlijke rust op het terrein. Rob laat mij de 15 kampeerplekken zien waar ik uit kan kiezen. Ze liggen verspreid over verschillende veldjes, waardoor privacy gegarandeerd wordt. De plekken achter op het terrein hebben uitzicht over het uitgestrekte platteland rondom Leerdam.

Het sanitair bevindt zich in een speciale pipowagen en nabij de ingang van het terrein is een gemeenschappelijke buitenwoonkamer en -keuken. Over het terrein verspreid staan vuurkorven en vuurplaatsen, waar je je eigen kampvuur kunt maken.

Let op: om op dit terrein te mogen kamperen is een natuurkampeerkaart verplicht. Honden zijn hier niet welkom.

toiletgebouw-pipo-wagen-camping

Het toiletgebouw bevindt zich in de pipowagen

Wat te doen in de omgeving van Leerdam

Het Kampeerbosje ligt in de driehoek die Rotterdam, Den Bosch en Utrecht met elkaar maken. In het Noorden stroomt de Lek, in het zuiden de Waal. Een stukje stroomafwaarts vind je het nationaal park de Biesbosch, waar deze twee rivieren samenkomen in het Hollands Diep.

Op loopafstand van de camping ligt de stad Leerdam. Ik had helaas geen tijd om hier een bezoekje te brengen, maar volgens de eigenaar is de Glasfabriek de moeite waard, en zijn hier ‘tal van monumenten terug te vinden, zoals Het Hofje van mevrouw van Aerden, het voormalige Drossaardshuis en de eeuwenoude Grote Kerk”.

Wie liever door de natuur loopt, kan gaan wandelen of fietsen langs de rivieren of op avontuur gaan in de Biesbosch. In het nationaal park kun je Bevers spotten, een wandelroute volgen, langs fietsknooppunten je eigen fietsroute uitstippelen en/of met een kano het water op gaan.

natuurcamping-zuid-holland

Deze natuurcamping in Leerdam is voorzien van een buitenkeuken

Reacties
Categorieën