Kamperen aan de rand van een Dark Sky Park
Paulien
06/30/2020
2 min

Kamperen aan de rand van een Dark Sky Park

06/30/2020
2 min

Bij Frits in Warffum kun je kamperen aan de rand van het Dark Sky Park. Frits biedt zijn achtertuin namelijk aan via Campspace. Ver buiten het dorp rijd je een lange oprit af, tot je bij zijn sprookjesachtige huis staat. Zijn katten heten je van harte welkom, nog voordat Frits de kans krijgt dat te doen.
Frist is heel easy going en ontspannen, hij heeft een fijne rust over zich. Ik vond dit dan ook echt de perfecte plek om bij te komen toen ik nog in de stad woonde. Je mag je tent opzetten waar je wilt: aan het water, in de boomgaard of in een ander stukje tuin. Er is hier genoeg te beleven: “je kan in het gras liggen, je kan onder een boom gaan zitten, je kan de fietsen pakken en naar het wad fietsen, je kunt je eigen groentes plukken uit de tuin, je kunt in het zolderraam gaan zitten met een boekje”, zegt Frits in een interview met Campspace.

Leuk detail: Frits heeft een eco-toilet in de tuin. Vanaf de pot heb je uitzicht over de omliggende velden.

kamperen-eco-toilet-campspaceAls je kampeert bij Frits, mag je gebruik maken van het eco-toilet en de meditatieruimte


Het Dark Sky park Lauwersmeer

De tuin van Frits is één van de beste plekken in Nederland om sterren te kijken. Dat komt omdat hij aan de rand van het Dark Sky park woont. Bijna nergens in Nederland vind je een gebied met zo weinig lichtvervuiling als in het dunbevolkte Noorden. Je ziet de Melkweg, Orion en vele andere sterren. Volgens Frits is het zó helder dat het bijna een 3D-sterrenhemel lijkt.

Loop of fiets ook eens een paar uur na zonsondergang in het Lauwersmeergebied om echt helemaal weg te zijn van lichtvervuiling en een nóg helderdere sterrenhemel te zien. Heel soms kun je hier in het hoge noorden het Noorderlicht zien!

kamperen-dark-sky-park-lauwersmeerKamperen aan de rand van het Dark Sky Park Lauwersmeer


Wat te doen in de omgeving van Warffum

Ook buiten het terrein van deze kampeerplek hoef je je niet te vervelen. Ga een dagje wandelen, fietsen, varen of zwemmen in het Lauwersmeergebied of bij Noordpolderzijl. Loop of fiets over de dijk en geniet van een visje in één van de restaurants aan de kust. Andere aanraders:

  • Wadlopen
  • Dagje Schiermonnikoog
  • Een bezoekje aan het Visserijmuseum in Zoutkamp of het openluchtmuseum in Warffum
  • Je hoogtevrees en evenwicht testen bij Waddenfun (ja, ook leuk voor volwassenen)

De Campspace van Frits is een perfecte bestemming voor een microavontuur voor mensen uit Groningen. Warffum is per trein, auto en fiets goed te bereiken en je voelt je er even heel ver weg van de stad en je leven daar.

microavontuur-groningenDe Campspace van Frits is perfect voor een microavontuur vanuit Groningen


Reacties
Categorieën