Scandinavisch kamperen in de Achterhoek
19 juni 2021 
7 min. leestijd

Scandinavisch kamperen in de Achterhoek

Het kriebelt al maanden steeds meer om naar Scandinavië te gaan. Zwemmen in meren, kanoën, vuurtjes maken en lekker buitenspelen. Wat bleek: dit kan ook dichter bij huis! Ik logeerde twee nachtjes in Oetdoor, waar je in Scandinaviëstijl kunt kamperen in de Achterhoek.

kamperen-bij-oetdoor

 

Kamperen in de Achterhoek

Oetdoor ligt bij Lochem, in de Achterhoek. Midden in de stilte van de weilanden staan luxe ingerichte tipi’s die allemaal genoemd zijn naar Zweedse regio’s. In elke tipi staat een comfortabel bed en een thee- en koffiehoekje. Voor ons stond ook een uitgebreide ontbijtmand vol streekproducten klaar. Kortom: heel comfortabel kamperen! Om het avontuurlijk te houden kregen we een tas vol hout, dat nog even verder gespleten moest worden. Zo stonden we al snel hout te hakken voor ons vuurtje. In de gezamenlijke ruimte staan koelkasten en vriezers, zodat je ook op de camping vers kunt eten. Je kunt Dutch ovens en andere kampvuurpannen lenen en in het receptenboek een maaltijd uitzoeken (psst, wij stopten een diepvriespizza in de Dutch oven 😉 ). Wil je niet koken op je vuurtje? Dan kun je koken op één van de campinggastellen.

kamperen-in-een-tipi

 

Kanoën, fietsen, zwemmen, SUPpen

Onze drie dagen kamperen in de Achterhoek waren een mengsel van actief en ontspannen. Zo genoten we voor onze tipi van het zonnetje en de heerlijke rust op het terrein én maakten we een fiets- en kanotochtje. In de gezamenlijke ruimte hangen inschrijflijsten voor de gratis te lenen kano’s, SUPs, fietsen en mountainbikes. Je kunt de kano’s en SUPs gebruiken op de zwemvijver van de camping, of je kunt tien minuten lopen en op de Bolksbeek van het water genieten. Tip: ga bij zonsopkomst het water op!

kano-kamperen-achterhoek

Kanoën op de Bolksbeek bij zonsopkomst

Eigenaresse Manon heeft diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving uitgezet, die je geprint mee kunt nemen uit de Stuga. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. Landgoed Velhorst vind ik voor zowel fietsen als wandelen een echte aanrader.

fietsen-kamperen-achterhoek

Fietsen in de Achterhoek

 

In de tipi of in je eigen tent?

Er zijn twee- en vierpersoons tipi’s. De tipi’s staan niet heel ver uit elkaar, zodat je alsnog gezellig dicht bij je vrienden kunt zitten. Of je kunt nieuwe vrienden maken met de buren, zoals wij deden. Slaap je liever in je eigen tent? Dan kun je een plek reserveren op het Sami-veld. Je kunt dan gebruik maken van alle bovengenoemde faciliteiten. Ook in de winter ben je hier welkom voor winterkamperen.

kamperen-in-tipi-achterhoek

Nieuwe vrienden maken bij het kampvuur

 

Wel heeeeeeel comfortabel kamperen in de Achterhoek

Achter op het kampeerterrein ligt een zwemvijver, waar je op warme dagen heerlijk af kunt koelen. Zwem een rondje om het eiland of blijf in het ondiepere water. Geniet je liever van een warm bad? Dan reserveer je de hottub. Vanuit een aangenaam warm bad kijk je uit over de weilanden van de Achterhoek, terwijl je geniet van een lekker wijntje met borrelplank.

kamperen-met-hottub

In de hottub met uitzicht over het landschap van de Achterhoek

Kortom: het is heerlijk comfortabel kamperen in de Achterhoek! Wil je hier ook een keer logeren? Boek dan je tipi op de website van Oetdoor.

PS. Voor de hondenmensen: ja, je hond is welkom!

kamperen-oetdoor-achterhoek

Koken kan in de Stuga // de ontbijtmand vol streekproducten

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zei ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen

Andere veelgelezen artikelen...

avontuurlijke-reizen-noord-europa

Avonturen in Noord-Europa

Op avontuur in een sprookjesachtig landschap deze winter? Dit zijn de mooiste reizen naar Noord-Europa.
packraften-ardennen

Packraften in de Ardennen

Wandel met een opblaasbare boot over de Eislek Trail door de Ardennen en vaar de volgende dag over de Ourthe terug.
natuurhuisje-twente

Huisjes voor een microavontuur

Deze herfst of winter uniek overnachten in Nederland? Deze 5 natuurhuisjes zijn perfect voor een microavontuur.

CADEAUTJES VOOR JOU

OVER (MICRO)AVONTUUR

Wil je je dagelijks leven avontuurlijker maken? Meld je aan voor mijn gratis webinar over (micro)avontuur.

OVER WANDELEN

Bereid je goed voor op je wandelvakantie met mijn gratis stappenplan inclusief paklijst.
arrow_drop_up arrow_drop_down