Kamperen met de hond wat mee
Kamperen
Paulien
Kamperen
10/31/2019
2 min

Kamperen met de hond: dit moet je weten

10/31/2019
2 min

Wandelen en kamperen met je hond... daar komt best wat bij kijken! Als hondenliefhebber en kampeergek weet ik dat maar al te goed. Gelukkig ken ik dé expert op het gebied van Reizen met je Hond: Laurie, de oprichtster van Reizen met je Hond.

Wil jij ook met jouw hond op wandel- en kampeervakantie? Lees dan zeker even deze tips van Laurie.

Laurie: de expert op het gebied van Reizen met je Hond

Omdat jullie ongetwijfeld niet allemaal weten wie Laurie is, vroeg ik haar om zich even voor te stellen. "Ik ben Laurie en ik organiseer met mijn bedrijf Reizen met je hond back-to-basic-avonturen voor mensen en hun hond. Je kunt met me mee backpacken en kamperen met je hond, en vanaf het najaar 2020 organiseer ik ook canitrailweekenden. Ook als je nog nooit hebt gebackpackt of gekampeerd kun je met me mee, ik geef je een uitgebreide paklijst en tips en ben beschikbaar voor alle vragen die je tijdens de voorbereiding hebt."trektocht-hond-rugzak Laurie's hond Tinus heeft zijn eigen rugzak voor trektochten

Waar moet je rekening mee houden als je met je hond gaat backpacken?

Op Laurie's website vind je informatie over waar je op moet letten als je gaat backpacken met je hond. In het kort: "zorg dat je hond een goede conditie heeft en lange afstanden kan wandelen. Neem meer dan genoeg water mee (bedenk van tevoren of je waterbronnen tegenkomt) en ruim voldoende voer en snacks. Je hond verbruikt meer energie dan op een normale dag, dus geef hem/haar iets extra's. Zorg voor een matje om op te slapen en een warm jasje of slaapzak voor koude nachten. En neem altijd een EHBO-kit mee met wat speciale hondenspullen. Let goed op of je hond niet te vermoeid raakt. Veel honden geven dit niet goed aan en blijven maar doorgaan. Als baas is het je verantwoordelijkheid om je hond genoeg rust te geven door pauzes in te lassen of door je hond aan te lijnen."

Hoe houd je je rugzak zo licht mogelijk als gaat kamperen met de hond?

"Je zult moeten accepteren dat je rugzak zwaarder is dan dat je alleen op pad gaat, want je moet wat spullen meenemen voor je hond. Denk aan voer, water, een matje, een jasje en misschien een extra lijn of halsband. Er zijn hiervoor lichtgewicht spullen op de markt, bijvoorbeeld van Ruffwear of Non-Stop Dogwear. Heel mooi, maar ook prijzig. Als je net begint met backpacken zou ik gewoon de spullen gebruiken die je al hebt en dan langzaamaan kijken waar en hoe je gewicht kunt besparen."kamperen-hond-tent Mijn hond voelde zich tijdens het kamperen helemaal thuis in haar tent

Wandelen en kamperen met de hond: wat neem je voor voer mee?

Volgens Laurie hangt dat er vanaf wat je hond normaal eet en of hij/zij zich makkelijk aanpast aan nieuwe voeding. "Als je gaat backpacken met je hond zijn er twee opties: je koopt onderweg eten voor je hond of je draagt alles mee. Als je hond een specifiek dieet heeft of heel kieskeurig is, dan zijn de mogelijkheden onderweg waarschijnlijk beperkt en is het verstandig om de maaltijden mee te nemen. Kan en mag je hond alles eten (en ga je winkels tegenkomen) dan kun je de gok wagen om onderweg hondenvoer te kopen. Op langere tochten laten sommige mensen hun hond gewoon mee eten met ‘de pot’. Als je hond dat lekker vindt en er genoeg energie mee binnenkrijgt, dan is dat natuurlijk het allermakkelijkst. Voor de weekenden die ik organiseer adviseer ik mensen om gewoon het voer mee te nemen dat ze altijd geven. Vers vlees kun je voor zo'n weekend vervangen door kant-en-klare porties vlees of gevriesdroogd vlees."


Tip: download Laurie's gratis paklijst voor een wandelvakantie met de hond.


Reacties
Categorieën