solo reis moeilijke momenten

Omgaan met moeilijke momenten op je solo reis

Iedere (solo) reiziger heeft ze: moeilijke momenten op reis. Momenten waarop je je vrienden, familie en/of thuis mist, momenten waarop alles even niet gaat zoals je graag zou willen. Die momenten zijn helaas zwaarder als je alleen op reis bent. Deze vier tips helpen mij goed op deze moeilijk momenten.

Moeilijke momenten op je solo reis tip 1: Bel een vriend(in) of familielid

Je bent wel door afstand van elkaar gescheiden, maar in deze moderne tijd kun je nog steeds contact hebben met de mensen thuis. Bel een vriend(in) of familielid en gooi het er allemaal even uit. Soms is dat al genoeg om je beter te voelen. Hoop je verdriet, frustraties en angsten niet op, want dan ga je je steeds slechter voelen. Bonustip: mijn vrienden en ik wisselen vaak kaarten met lieve boodschappen uit. Die kaarten bewaar ik allemaal in een speciaal mapje. Dat mapje neem ik altijd mee op reis, voor als ik het even moeilijk heb. moeilijke-momenten-alleen-reizen Tijdens moeilijke momenten op je solo reis kun je soms weinig anders dan een fake glimlach op je gezicht plakken en doen alsof je het helemaal niet ijskoud hebt.

Tip 2: Luister naar je favoriete (power) muziek

ABBA’s liedjes vrolijken mij altijd weer op en classic roadtrip muziek op Spotify brengt me altijd in een avontuurlijke mood. Ik heb voor elke mood een playlist op mijn telefoon klaarstaan. Op moeilijke momenten helpt het me als ik die muziek met één druk op de knop aan kan zetten. Muziek heeft zo’n grote invloed op je mood en daar kun je gebruik van maken! Ik heb mijn muziek via Spotify Premium op mijn telefoon gedownload, zodat ik ook kan luisteren wanneer ik geen bereik heb en niemand kan bellen.

Tip 3: Schrijf het van je af

Vaak gaan die momenten waarop ik er even helemaal doorheen zit samen met een gevoel zo overweldigd te zijn door mijn gevoelens en gedachten, dat ik het gevoel heb dat alles in mijn hoofd door elkaar gaat lopen. Mij helpt het om in mijn reisdagboek even alles van me af te schrijven. Dat lucht op, en het geeft inzicht in wat er nou eigenlijk echt aan de hand is.heimwee-solo-reisOok ik heb wel eens heimwee op mijn solo reis en probeer dan zoveel mogelijk lol in mijn eentje te maken op een wandeling of met een lekker muziekje en een kop thee (Foto: Marleen Annema)

Tip 4: Accepteer dat je niet altijd blij kunt zijn

Ook in Nederland ben je niet continu blij, moeilijke momenten zijn onderdeel van het leven. Ga niet in gevecht tegen je gevoel, maar accepteer het. Je hoeft je gevoel niet te begrijpen en je hoeft geen actie te ondernemen. Soms is het voldoende om gewoon door die momenten heen te komen door een wandeling te maken, een Netflix film te kijken en/of met een vriendin te bellen. Voel aan wat je nodig hebt en gun jezelf die opleuking van je off-day.  


Moeilijke momenten op je solo reis: oefening baart kunst

Toen ik voor het eerst alleen op reis ging, raakte ik extra overstuur omdat ik alleen was tijdens de momenten van eenzaamheid en angst. Goed nieuws: hoe vaker je deze momenten ervaart en doormaakt, hoe makkelijker het wordt. Je leert door te oefenen wat wel en wat niet goed werkt als je je niet fijn voelt. Gun jezelf de tijd om uit te vinden wat voor jou werkt.  

paulien-van-der-werf-outdoor-inspiratie

hoi, ik ben paulien!

Met Outdoor Inspiratie help ik mensen om meer avontuur en vrijheid in hun leven te ervaren. Dit doe ik door inspirerende blogberichten te delen, boeken te schrijven en (online) cursussen te geven. Meld je aan voor mijn gratis webinar om direct de eerste stap naar een avontuurlijker leven te zetten. 

inspiratie voor avontuurlijk leven

Maak je leven leuker en avontuurlijker door vaker op microavontuur te gaan en trektochten te maken. Je mag mijn E-books met stappenplan voor je trektocht en inspiratie voor je microavontuur gratis downloaden
arrow_drop_up arrow_drop_down