Mijn favoriete podcast: Living Adventurously
Paulien
10/16/2020
1 min

Mijn favoriete podcast: Living Adventurously

10/16/2020
1 min

Mijn grote voorbeeld op het gebied van outdoor en avontuurlijk leven is Alastair Humphreys. Alastair is de bedenker van de term ‘microavontuur’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven.

Tijdens mijn autoritten luister ik altijd naar een podcast van Alastair. Zijn podcast heet Living Adventurously, en hierin interviewt hij bekende en minder bekende avonturiers over hun leven. Het komt regelmatig voor dat ik de auto langs de kant van de weg moet zetten om een aantekening te maken van een inspirerende opmerking. Ik zet mijn vijf favoriete afleveringen even voor je op een rijtje, zodat je goed kunt beginnen met luisteren.

Mijn favoriete afleveringen van de Living Adventurously podcast

Stiekem vind ik echt elke aflevering geweldig, maar ik heb even door de lijst gescrold, en zit zijn vijf afleveringen die me bij gebleven zijn:

  • Alastair praat in episode 8 met Sarah Lister over het verleggen van je grenzen.
  • Ben Cummings deelt in episode 15 zijn verhaal over zijn ongewone plan om een piano per vlot (!) van Liverpool naar Londen te verplaatsen (geloof me, hierna vind je je eigen ideeën plots een stuk minder ongewoon).
  • Dan Raven-Ellison, de man die pleit dat Londen een National Park moet worden en daarnaast bezig is ‘slow ways’ met elkaar te verbinden tot een enorm netwerk van wandelroutes tussen de grote steden van Engeland, hoor je in episode 49.
  • In episode 60 spreekt Alastair met Zahrah Mahmood, ook wel bekend als de Hillwalking Hijabi, (helaas) een van de weinige vrouwen met religieuze hoofdbedekking die je in de Schotse heuvels tegenkomt.
  • Episode 43 bevat een interview van Alastair met… Alastair (zichzelf)

Je kunt de podcast o.a. beluisteren op Spotify en Apple Podcasts. Op de website van Alastair vind je een overzicht van alle platforms waarop je de podcast kunt beluisteren.

Nieuwsgierig naar meer outdoor-gerelateerde podcasts? Lees mijn blog met mijn favoriete outdoor podcasts.

Reacties
Categorieën