Wat moet je meenemen op een trektocht met je hond?
23 mei 2020 
3 min. leestijd

Wat moet je meenemen op een trektocht met je hond?

Niets is leuker dan je hond meenemen op een avontuurlijke wandelvakantie. Maar wat moet je meenemen op een trektocht met je hond? Ik heb een lijstje gemaakt met wat je niet mag vergeten als je je hond meeneemt op vakantie.  


wat-mee-trektocht-hondDit moet je meenemen op een trektocht met je hond 


Een hond meenemen op je trektocht zorgt natuurlijk wel voor extra bagage. Weeg af hoeveel hondenvoer je per dag nodig hebt en verdeel dit over diepvrieszakjes met rits om het gewicht over je rugzak te verdelen.

Je kunt de hond een deel van de bagage laten dragen in een speciale hondenrugzak. Investeer in een goed passende rugzak voor je hond en laat je daarbij altijd adviseren door een expert. Maak de rugzak niet te zwaar en vraag hierover advies bij de verkoper of dierenarts. Zorg dat het gewicht in de rugzak gelijk verspreid is over de linker- en rechterkant. Op de website van Reizen met je Hond kun je lezen hoe je je hond traint voor het dragen van een rugzak. Ik schreef ook een blogbericht over wandelen en kamperen met de hond met daarin extra tips.kamperen-met-hond-wat-meenemenJe moet extra spullen meenemen als je gaat kamperen met de hond 

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen