Op microavontuur in het Waddengebied + GRATIS routes
Paulien
10/24/2020
2 min

Op microavontuur in het Waddengebied + GRATIS routes

10/24/2020
2 min

Afgelopen maand mocht ik voor Visit Wadden, het toerismebureau van het Waddengebied, drie microavontuur-routes uitzetten. Ik stippelde thuis routes uit, ging vervolgens op avontuur en beschreef daarna mijn ervaringen uit. De routes die ik liep, fietste en reed kun je gratis downloaden via de website van Visit Wadden. Ik zou zeggen: kies hieronder de route die je leuk lijkt, en bekijk het verhaal, de tips en de route via de linkjes die ik erbij vermeld. Have fun!

Op mini-trektocht in de kop van Noord-Holland

Ik liep in Noord-Holland een stukje van de LAW en GR-route genaamd het Kustpad. Ik kon in drie dagen natuurlijk niet de volledige lengte van de 721 km lange route lopen, maar ook in drie dagen kreeg ik het fijne trektocht-gevoel. Al snel kwamen mijn voeten in een fijn ritme en hoefde ik alleen nog maar om mij heen te kijken naar al het moois. Ik liep over het strand en door de duinen, daarna volgde ik een lange dijk voor het binnenland en als afsluiter genoot ik van het eilandgevoel op het voormalig eiland Wieringen. Lijkt zo’n minitrektocht jou ook wel wat? Je kunt de route en handige tips gratis downloaden bij Visit Wadden.

kustpad-noord-holland

Ik wandelde over het Kustpad door Noord-Holland

Op mini-fietsvakantie in Oost-Groningen

Ik roep al jaren dat ik eens op fietsvakantie wil, maar dat was er nog steeds niet van gekomen. Oost-Groningen, met zijn lekkere windje en ruime landschappen, leek mij de perfecte plek om mijn allereerste fietsvakantie te beleven. Ik huurde een E-bike in Uithuizen (want: stevige wind) en ontdekte in drie dagen de Waddenzee, de typisch Groningse dorpjes zoals Appingedam, de wiederdendorpen (dorpen op verhogingen) en de weggevaagde dorpen die ruimte moesten maken voor de industrie.

Lijkt zo’n mini-fietsvakantie jou ook wel wat? Bekijk de tips en de route op de website van Visit Wadden.

fietsvakantie-groningen

Op mini-fietsvakantie langs de kust van Oost-Groningen

Op driedaagse roadtrip door Friesland

Voor wie liever niet lopend of wandelend op pad gaat, heb ik ook een roadtrip route uitgezet. Natuurlijk beleef je het Friese landschap pas echt als je uit de auto stapt, en daar is deze route helemaal aan aangepast. Ik combineer natuur (zoals Friesland Buitendijks) met cultuur (de terpendorpen) en geschiedenis (zoals het Eise Eisinga Planetarium). Ik heb mijn ogen uitgekeken en kwam tot de conclusie dat Friesland geen ‘grote vlakte met weilanden’ is. Wil je meer weten over de mini-roadtrip en bezienswaardigheden onderweg? Bezoek de speciale Roadtrip-pagina op de website van Visit Wadden.

friesland-buitendijks-wandelen

Wandelen over Friesland Buitendijks – het Dobbepaarden monument

Reacties
Categorieën