De mooiste roadtrips in Schotland verzameld in één boek
Paulien
07/04/2021
3 min

De mooiste roadtrips in Schotland verzameld in één boek

07/04/2021
3 min

Ik ben verliefd op Schotland. Waarom ik dit land zo geweldig vind, blijkt maar weer als ik door het boek ‘Take the slow road: Schotland’ blader. De grote diversiteit aan ruige, verlaten landschappen, gecombineerd met gezellige dorpjes met vriendelijke locals. In het boek vind je de mooiste roadtrips in Schotland, allemaal voorzien van kaart, omschrijving en prachtige foto’s.

boek-roadtrips-schotland

 

De mooiste roadtrips in Schotland

In het boek ‘Take the slow road: Schotland’ worden 25 roadtrips helder omschreven, voorzien van een globale kaart, overnachtingstips, must-sees en fijne foto’s. Voor in het boek staan praktische tips die voor elke Schotse roadtrip gelden:

  • leave no trace (echt, neem je zooi mee en steek de natuur niet in de fik zoals recent weer gebeurde!)
  • websites waar je overnachtingen kunt boeken
  • wat je mee moet nemen
  • hoe kies je een (huur)camper

De routes liggen verspreid door het hele land: van de Engelse grens tot het meest noordelijke puntje van het vasteland. Per route staat het doel, het start- en eindpunt en het aantal dagen vermeld. Ook geeft de schrijver aan welke Ordnance Survey kaarten je kunt kopen om een gedetailleerd beeld van het landschap langs de route te krijgen.

roadtrip-schotland

 

Mijn favoriete roadtrips in Schotland

Enkele routes uit het boek reed ik al tijdens eerdere reizen naar Schotland. Absolute aanraders vind ik de roadtrip over het Herbride-eiland Harris en Lewis (één eiland, al doet de naam anders vermoeden). Sprookjesachtige witte stranden aan een azuurblauwe zee en groene heuvels. Het lijkt wel een tropisch eiland, maar dan wel flink wat kouder. Over smalle wegen slinger je over het eiland langs de mooiste stranden, steencirkels en een traditioneel blackhouse-dorp. Als je genoeg tijd hebt, zou ik de roadtrip op Harris, de zuidelijke helft van het eiland, er zeker aan vastknopen.

Een paar jaar geleden reed ik in de herfst de North Coast 500, de Route 66 van Schotland. De smalle wegen die flinke haarspeldbochten maken, zijn in de zomer enorm druk en daardoor extra spannend, dus ik raad je aan deze route in het voor- of najaar te doen. Wildkamperen met camper of tent is lastig langs een groot deel van deze route, dus controleer of de campings langs de route geopend zijn op het moment dat jij je roadtrip wilt plannen. Hoe verder je naar het noorden rijdt, hoe desolater het landschap wordt. Kom je een tankstation tegen? Tank, want de volgende is een heel stuk verder rijden.

Roadtriproutes-Schotland

 

Zelf een roadtrip in Schotland maken?

Droom jij er ook van om met je camper of in een ‘gewone’ auto een roadtrip in Schotland te maken? Dan moet je dit boek zeker aanschaffen. Hij is heel geschikt als koffietafelboek om bij weg te dromen met een kop thee én superhandig als je daadwerkelijk op roadtrip in Schotland gaat. Je koopt het boek voor 26 euro als softcover.

Houd bij je planning rekening met de regels voor wildkamperen in Schotland (let op: Camping Management Zones). Plan je reis slim, zodat je niet in het hoogseizoen van de midges op pad ben en lekgeprikt wordt. Fanatieke wandelaars kunnen dagwandelingen in de Schotse Hooglanden en/of Munro bagging aan hun planning toevoegen.

 

Meer boeken over avontuur lezen?

Deze zomer deel ik elke zondag nieuwe boeken over avontuur, wandelen en andere outdoorgerelateerde zaken. Zoek je een fijn boek voor thuis of tijdens je roadtrip? Dan zijn deze boeken iets voor jou:

autoroutes-schotland

 

Dit blogbericht bevat affiliatelinks. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding die ik gebruik om mijn blogkosten te dekken. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s.
Het boek in dit blogbericht kreeg ik opgestuurd van Uitgeverij Spectrum. 

Reacties
Categorieën