Natuurcamping in de Auvergne: Domaine des Rêves
Kamperen
Paulien
Kamperen
04/03/2021
3 min

Natuurcamping in de Auvergne: Domaine des Rêves

04/03/2021
3 min

In de herst en winter van 2020 woonde ik in een tiny house in de Auvergne. Dit ge-wel-dige huisje staat op een natuurcamping in de Auvergne: Domaine des Rêves. Ik ben echt helemaal verliefd op deze plek, en vertel je er in dit blogbericht meer over!

 

Natuurcamping in de Auvergne: Domaine des Rêves

Domaine des Rêves ligt in Les Verts, een gehucht nabij Gouttières, ongeveer een uur ten noordwesten van Clermont-Ferrand. Zoals de naam al doet vermoeden, is het er groen en rustig. Domaine des Rêves bestaat uit het woonhuis van eigenaars Ron en Regina, een aantal bijgebouwen (waarvan één omgebouwd wordt tot gastenverblijf met kamers die je kunt huren), een vakantiehuisje, twee roulottes en het kleinschalige natuurkampeerterrein. De Nederlandse eigenaars en buren zijn heel vriendelijk en behulpzaam en de Franse buren groeten altijd vriendelijk. Vanaf het terrein loop je zo de heuvels in, waar je uren kunt wandelen zonder meters op een (drukke) weg te maken. Er grazen prachtige, knuffelbare koeien in glooiende heuvels en herten scharrelen in de bossen. Het is hier ZO stil en de sterrenhemels zijn zo helder, dat je het je bijna niet voor kunt stellen!

natuurkamperen-auvergne

Natuurkamperen in de Auvergne

 

In een huisje op de natuurcamping in de Auvergne

Het huisje waarin ik woonde, genaamd ‘maison QQ’, is ook te huur voor kortere periodes. Het huisje is van alle gemakken voorzien: een luxe badkamer, een compleet ingerichte keuken en een heel comfortabel bed. In de tuin staan een tuinset en ligstoelen, zodat je ook buiten heel relaxed je tijd door kunt brengen. Voor wie (ook) tijdens zijn verblijf wil of moet werken: er is goede WiFi aanwezig! Door de steile trap naar het bed op de vide is het huisje minder geschikt voor mensen die niet zo goed te been zijn.

tiny-house-in-frankrijk

Het schattigste tiny house in Frankrijk

Wil je iets meer het kampeergevoel ervaren? Boek dan eén van de twee roulottes (een soort woonwagens) op het natuurkampeerterrein op de heuvel. Beleef een perfect glamping-avontuur in de natuur in de authentieke woonwagens, met uitzicht op de omliggende heuvels. Beide roulottes hebben privésanitair en een overdekte zitplek met buitenkeuken, picknickbank en ligstoelen.

De minimale verblijfsduur in het huisje en in de roulottes is een week.

natuurcamping-auvergne-roulottes

De roulottes midden in de winter

 

Natuurcamping in de Auvergne

Bovenop de heuvel bevindt zich een 1.5 hectare groot natuurkampeerterrein met vier kampeerplekken. Je hebt dus veel ruimte voor je tent en jezelf en daarmee veel privacy. Je kunt hier terecht met je tent, vouwwagen of camper (maar niet met je caravan). Het sanitair is modern en schoon en het uitzicht is ge-wel-dig. Ga ook eens midden in de nacht buiten staan en kijk omhoog: de sterrenhemel is adembenemend.
Het minimale verblijf op de camping is zes nachten (en zelfs dat is niet genoeg om de hele omgeving te ontdekken! 😉 ). De prijs is 19.50 euro voor twee personen en kampeermiddel, inclusief stroom, wifi en sanitair.

natuurcamping-auvergne-grote-plekken

De roulottes op het natuurkampeerterrein boven op de heuvel (in de winter)

 

De omgeving van het natuurkampeerterrein

Zoals ik al schreef, kun je in de directe omgeving van het natuurkampeerterrein uren wandelen in alle rust. De camping ligt aan een heel rustig weggetje, waar je zonder gevaar voor eigen leven kunt wandelen. In de omgeving zijn allerlei gemarkeerde wandelroutes uitgezet, waarvan je in de accommodatie informatie-flyers vindt. Neem altijd het bijbehorende kaartje mee, want de markering is niet overal even duidelijk. Iets verder weg vind je de vulkanen zoals de Puy de Dôme en het prachtige Massif du Sancy, waar je nog véél meer wandelmogelijkheden hebt. Je kunt in de omgeving ook goed varen, zwemmen en vissen, en ’s winters kun je op de pistes van Le Mont-Dore wintersporten.

Tip: bekijk ook de dagtrips die Ron en Regina aanraden.

natuurkampeerterrein-auvergne-omgeving

In de omgeving kun je maanden wandelen zonder je te vervelen (ik heb dat getest, ben na drie maanden nog niet uitgewandeld!)

 

Reserveren?

Boeken doe je het snelst en goedkoopst via de website van Domaine des Rêves zelf. De eigenaars spreken Nederlands, wel fijn om te weten als je net als ik geen woord Frans spreekt 😉
Honden zijn helaas niet welkom op het terrein.

natuurcamping-auvergne

Reacties
Categorieën