Wat is de NTKC?
Kamperen
Paulien
Kamperen
07/26/2021
1 min

Wat is de NTKC?

07/26/2021
1 min

NTKC staat voor Nederlandse Toeristen Kampeer Club en is dus een kampeervereniging. Via de NTKC kun je op de mooiste plekjes in de Nederlandse natuur kamperen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertel ik je in dit blog.

NTKC kampeerterreinen

De NTKC wordt geheel gerund door vrijwilligers die hun natuurkampeerterreinen verspreid door heel Nederland beheren. Op het moment van schrijven zijn er twintig NTKC kampeerterreinen. Verder zijn er ‘gastvrije leden’ en ‘gastvrije terreinen’ waar je als NTKC-lid van harte welkom bent om te komen kamperen. Je kampeert met je tent op het erf van andere NTKC-leden (vergelijkbaar met Campspace).

Op de terreinen is vaak een vuurplek aanwezig en het sanitair is basic. Op veel terreinen kun je ook winterkamperen, al wordt het toiletgebouw afgesloten als er nachtvorst voorspeld wordt. Je kunt dan niet douchen en de wc moet doorgespoeld worden met een emmer water.

ntkc-kamperen

Wat zijn de regels voor kamperen bij de NTKC?

Alleen leden of gasten van leden zijn welkom op de NTKC-terreinen. Van jou als lid en kampeerder wordt verwacht dat je bijdraagt aan het onderhouden van de kampeerterreinen. Zo wordt iemand, vaak degene die als eerste aankomt of als laatste weggaat, aangewezen als kampmeester. Hij/zij is vervolgens verantwoordelijk voor het inschrijven van de arriverende kampeerders, het afdragen van opbrengsten en bemiddelen tussen kampeerders. Je wordt als kampmeester dus even tijdelijk campingbeheerder. Als niet-kampmeester ben je ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van het toiletgebouw en eventuele andere voorzieningen. Er hangt een corveelijst op het toiletgebouw.

Honden zijn toegestaan op de kampeerplekken, mits ze geen overlast veroorzaken natuurlijk.

Lidmaatschap kost 46.50 euro per jaar voor 26+ers. Je partner kan lid worden voor 30.50 euro per jaar en jongere kampeerders betalen 12 euro per jaar. Leden betalen voor een nacht kamperen vervolgens slechts 4 euro (vanaf 16 jaar) of 2.50 euro (jonger dan 16 jaar). Introducees betalen het dubbele van dat bedrag.

—> leer hier meer over de NTKC en de terreinen.

NTKC

Reacties
Categorieën