arrow_drop_up arrow_drop_down
De leukste oefeningen om weer warm te worden tijdens het kamperen
5 januari 2021 

De leukste oefeningen om weer warm te worden tijdens het kamperen

Als je in de kou kampeert, moet je zorgen dat je warm je slaapzak in gaat om 's nachts warm te blijven in je tent. Hoe je dat doet? Dit zijn de leukste oefeningen om weer warm te worden tijdens het kamperen (in de kou).

 

Oefeningen om weer warm te worden tijdens het kamperen

Een slaapzak houdt je warm als je warm bent, maar warmt je niet actief op. Het is daarom belangrijk dat je warm je slaapzak in kruipt, zeker op een koude avond. De beste manier is om naar bed te gaan voordat je afkoelt. Ga dus niet urenlang buiten in de kou sociaal doen, maar ga vroeg je bed in. Soms wordt je tóch koud, en dan is het goed om jezelf actief op te warmen. Na een lange dag wandelen of fietsen heb je waarschijnlijk geen zin in een volledige work-out, dus ik heb wat ideeën verzameld waarmee je in no-time warm bent en ook nog wat kan lachen.

oefeningen-warm-tent-in

Na het uitvoeren van deze oefeningen ga je warm je tent in

 

Jumping jacks

Wie nog wat energie overheeft, kan jumping jacks doen.

  1. Sta rechtop, met je voeten op heupbreedte en je armen langs je lichaam
  2. Buig door je knieën om klaar te staan voor een sprong
  3. Spring omhoog, en terwijl je dat doet spreid je je benen en breng je je armen naar boven je hoofd.
  4. Je komt met je voeten verder uit elkaar op de grond te staan, met je armen omhoog.
  5. Spring terug naar je startpositie.
  6. Herhaal tot je warm bent.

 

Tikkertje spelen

Samen met je reismaatje opwarmen? Speel tikkertje, waarbij jullie alleen mogen snelwandelen om blessures te voorkomen.

 

De picknickbank op en af

Zoek een picknickbank of ander opstapje, en stap op en af tot je opgewarmd bent. Voel je pijn in je spieren, pezen of gewrichten? Stop dan, en zoek een minder belastende work-out.

sporten-tijdens-kamperen

Maak sporten tijdens het kamperen zo leuk mogelijk voor jezelf

 

Yoga

Een potje yoga kan je helpen om zonder teveel ‘ruige' bewegingen op te warmen. Met de juiste oefeningen strek je ook gelijk je spieren, wat lekker kan voelen na een dag bewegen. Doe oefeningen waarbij alleen je voeten op de grond staan, zoals high lunch. Ik gebruik de app Yoga Studio en volg dan de ‘stretching for runners' oefeningen.

 

Zwaaien met die armen

Als je, net als ik, niet echt een fitgirl bent, is het soms al genoeg om wat op en neer te springen en met je armen te zwaaien om op te warmen.

kamperen-winter

Ren eventueel een rondje om je tent om weer op te warmen in de winter

 

Word warm, maar zweet niet

Duik je slaapzak in voordat je gaat zweten. Niet alleen blijft je slaapzak dan schoner, je voorkomt ook dat je afkoelt. Zweet heeft als functie jouw lichaam afkoelen, en dat is natuurlijk weer niet de bedoeling. Kortom: genoeg sporten dat je opwarmt, maar niet teveel opwarmt. Have fun!

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies