Fijn boek: Onderweg naar jezelf
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
08/25/2021
2 min

Fijn boek: Onderweg naar jezelf

08/25/2021
2 min

Onderweg naar jezelf van Jonathan Hoban is zo’n boek waarbij ik op de eerste pagina’s direct al één en al herkenning voelde. De subtitel van het boek is ‘Hervind je intuïtie, vertrouwen en kracht door te wandelen’ en dat is dan ook precies wat wandelen mij gebracht heeft. Het boek is een zelfhulpboek en ik weet dat niet iedereen daar fan van is, maar als je dan tóch een zelfhulpboek ‘moet’ lezen, dan beter één met de focus op wandelen hè? 😉

onderweg-naar-jezelf

 

De schrijver van Onderweg naar jezelf: Jonathan Hoban

Jonathan Hoban is een psychotherapeut uit Londen die ‘wandeltherapie’ internationaal op de kaart gezet heeft. In deze vorm van therapie wordt traditionele therapie gecombineerd met een wandeling in de buitenlucht. Deze manier bleek heel effectief voor Jonathans cliënten en hij helpt je in zijn boek om zijn technieken toe te passen tijdens je eigen wandelingen. Natuurlijk is een zelfhulpboek nooit een volledig alternatief voor ‘echte’ therapie, maar je kunt fijne inzichten uit zijn boek halen.

 

Onderweg naar jezelf: hervind je intuïtie, vertrouwen en kracht door te wandelen

Onderweg naar jezelf is een boek over de positieve effecten van wandelen in combinatie met praktische (zelfhulp)tips. Het is een boek over omgaan met stress, grenzen aangeven en weer in verbinding komen met jezelf. Dankzij de normale-mensen-taal leest het boek erg fijn en de stukjes wetenschappelijke onderbouwing maken het een geloofwaardig verhaal. Verspreid door het boek vind je opdrachten die je tijdens je volgende wandeling uit kunt voeren. Ook lees je veel praktijkvoorbeelden van mensen die Jonathan face to face geholpen heeft, wat meestal een gevoel van herkenning maar soms ook een gevoel van ja-ik-weet-hoe-goed-je-bent oproept.

onderweg-naar-jezelf-boek

Dit boek is niet bedoeld om je iets voor te schrijven. We zijn allemaal verschillend en ieder mens heeft een eigen tempo. Onderweg naar jezelf geeft praktische, actuele adviezen en oefeningen in lopen, denken en voelen, waarmee je de confrontatie aangaat met lastige emoties.

Ik raad iedereen die ervan houdt zichzelf steeds beter te leren kennen en ontwikkelen aan om dit boek te lezen. Je haalt er ongetwijfeld iets nieuws uit.

–> Je kunt het boek bestellen bij Fontaine Uitgevers of via Bol.com.

boek-over-wandeltherapie

Andere boeken die je mogelijk interessant vindt

Vind je dit boek over wat wandelen met je doet interessant? Dan zijn de volgende boeken wellicht ook wat voor jou:

Reacties
Categorieën