online cursus microavontuur

leer in 8 weken hoe je je dagelijks leven (blijvend) avontuurlijker maakt

workshops

Krijg elke week een videoles van mij of een gastexpert over een skill die jou helpt microavontuur een vast onderdeel van je leven te maken.

motivatie

Doe elke week mee met een avontuurlijke uitdaging die ik je per mail toestuur en laat je motiveren door de inzendingen van je mededeelnemers.
microavontuur-nederland

inspiratie

Laat je inspireren door 12 miniworkshops over avontuurlijke activiteiten, inspirerende links en een moodboard vol foto's van andere microavonturiers.

herkenbaar?

 1. Je dagen lijken (te)veel op elkaar en het is te lang geleden dat je wat leuks voor jezelf deed.

 2. Je leven lijkt steeds meer eat, sleep, work, repeat en avontuur beperkt zich tot wat je op social media ziet.

 3. Je leeft van vakantie naar vakantie, omdat je in die weken je broodnodige dosis avontuur en plezier krijgt.

 4. Je hebt last van een winter- of lock-down-dip en kunt wel wat reuring in je leven gebruiken.


Herken je je in één of meer van bovenstaande uitspraken? Dan is het tijd voor verandering, want dit is vast niet hoe jouw ideale leven eruit ziet!

avontuurlijk leven

voeg microavontuur toe aan je leven!

Je hoeft echt niet je baan op te zeggen en je huis te verkopen of je huurcontract op te zeggen om meer avontuur aan je leven toe te voegen. Wie een avontuurlijke bril op leert zetten, ziet mogelijkheden en avonturen in het kleine, alledaagse. Niet langer zijn de spierpijn veroorzakende lachbuien, adrenaline highs en persoonlijke overwinningen beperkt tot vakantieperiodes. Als je op de juiste manier leert kijken, zie je overal avontuur en is een avontuurlijk leven helemaal niet moeilijk. Voeg microavontuur (simpel, lokaal en kort avontuur dat je aangaat met de mindset van een groots avontuur) toe aan je leven!

cursus-wandelvakantie

dit levert microavontuur je op

Voeg microavontuur toe aan je dagelijks leven en...

 • Maak je leven avontuurlijker en (dus) leuker.
 • Ervaar ook buiten de vakanties het avontuurlijke vakantiegevoel.
 • Doorbreek de sleur, verveling en/of (winterdip).
 • Voel dat je het meest uit elke dag haalt (YOLO!).
 • Hilarische verhalen voor feestjes en partijen.
 • Een vergroot gevoel van vrijheid.
 • Meer zelfvertrouwen en een grotere comfortzone, ook in andere gebieden van je leven.


In mijn 8-weekse cursus microavontuur help ik jou om het avontuur in het alledaagse te vinden en een microavonturier te worden.

zo ziet de online cursus microavontuur eruit

elke maandag een nieuwe uitdaging

Acht weken lang ontvang je elke maandag een mail met een avontuurlijke uitdaging voor die week, waarmee je op je eigen manier en wanneer het jou uitkomt mee aan de slag gaat. In een online community kun je je ervaringen delen met je mededeelnemers en je door de anderen laten inspireren.

Elke week een nieuwe videoles

Gedurende de cursus ontvang je elke week een handige video van 10-30 minuten waarin je nieuwe inzichten opdoet over avontuurlijk leven. Hoe krijg je een avontuurlijke mindset? Hoe ga je om met de angst die bij uit je comfortzone stappen komt kijken? Hoe maak je tijd vrij voor microavontuur? Deze en meer vragen beantwoordt ik in de video's.
Wandelreis-gids-Schotland

10 miniworkshops

Als lid krijg je toegang tot 10 mini-workshops van avontuurlijke experts. Leer wildplukken, trektochten maken, vuur stoken, zwemmen in koud water en nog veel meer. Je houdt een jaar lang toegang tot deze video's en kunt deze terugkijken wanneer je wilt.

paulien-symbool

een community vol gelijkgestemden

Je start de cursus samen met andere toekomstige microavonturiers. Connect met deze gelijkgestemden in een afgeschermde online leeromgeving, waar jullie op een soort forum ervaringen en foto's uit kunnen wisselen. Wie weet ontmoet je hier een partner in crime voor je volgende (micro)avonturen!

Dit zeggen eerdere deelnemers van de cursus

These slides will be slide-able on the live version of your page!
inspiratie om vaker op avontuur te gaan
"Geweldig om via dit platform gelijkgestemden te ontmoeten. Het delen van ervaringen, ideeën en tips met anderen inspireert mij enorm om vaker op avontuur te gaan." 
paulien-symbool
Geordy
niet vermijden wat buiten mijn comfortzone ligt
"De cursus helpt mij echt om meer avontuur toe te voegen aan mijn leven en ook avontuur te zien in de kleine dingen. Ik ben me meer bewust geworden van wat er buiten mijn comfortzone ligt en dat dat juist betekent dat ik die dingen niet hoef te vermijden. Verder vind ik de interactie in de community super, iedereen is enthousiast en steunend. Ben blij dat ik me aangemeld heb."
paulien-symbool
Juliët
werken aan het leven dat ik graag wil leven
"Het programma helpt mij om actiever bezig te zijn met werken aan het leven dat ik eigenlijk heel graag wil leven. Ik zie wat anderen doen en krijg daar ideeën van en de opdrachten helpen mij ook. En dan de groepen waar je een vraag kunt stellen en tips krijgt: zeker heel handig."
paulien-symbool
Bertrie
Een avontuurlijk leven is makkelijker dan je denkt!
"Je leert kleine aanpassingen maken in dagelijkse bezigheden en er zo een avontuurlijke activiteit van te maken. Een avontuurlijk leven is makkelijker dan je denkt!"
paulien-symbool
Chantal
avontuurlijk-leven-community
€ 139,-
€ 99,-

online cursus Microavontuur

 • 8 weken lang elke maandag een avontuurlijke uitdaging in je mailbox

 • 8 weken lang elke week een nieuwe video met handige tools voor een avontuurlijke mindset

 • 12 mini-workshops over avontuurlijke skills die je direct kunt bekijken

 • 365 dagen toegang tot de online community vol gelijkgestemden en inspirerende moodboards


Eerstvolgende startdatum: zomer 2022

avontuurlijk-leven-programma

dit levert de 8-weekse cursus je op

Heb je acht weken lang actief deelgenomen aan de uitdagingen en de video's in de online leeromgeving bekeken? Dan heb jij de mindset van een (micro)avonturier ontwikkeld. Je weet hoe je ook buiten de vakanties om (micro)avontuur aan je leven toe kunt voegen. Je kijkt op een avontuurlijkere, speelsere manier naar de wereld en zult merken dat je opeens overal avontuurlijke kansen ziet. Winterdip? Lock-down? Niets houdt jouw meer tegen om tóch het avontuur op te zoeken en zo de verveling of sleur te doorbreken! 'Overleven' van vakantie tot vakantie is niet meer wat jij doet, want jij weet hoe je 52x per jaar (of vaker) het avontuurlijke vakantiegevoel opzoekt.

paulien-van-der-werf-outdoor-inspiratie

over mij

Drie jaar geleden had ik het helemaal voor elkaar: een fijn huis, lieve vrienden, een fijne relatie  en een prima baan. En toch was ik niet gelukkig. Ik voelde me opgesloten in een gouden kooi en kreeg het benauwd van de sleur die in mijn leven geslopen was. Ik wilde avonturen beleven en buiten plezier maken, maar niet direct alle schepen achter me verbranden. Ik besloot mijn avontuurlijke dromen in het klein uit te gaan voeren, leerde dat dat door de Britse avonturier Alastrair Humphreys 'microadventure' genoemd werd de fanatiekste mascotte van dit begrip in Nederland. Vele microavonturen en enkele radio-uitzendingen (ook avontuur ;) ) en Instagram-challenges later heb ik alsnog mijn baan opgezegd om me zo fulltime in te kunnen zetten om anderen de positieve effecten van microavontuur te laten ervaren.
outdoor-inspiratie-in-media

Leer hoe ook jij microavontuur een vast onderdeel van je leven kunt maken.

Veelgestelde vragen

Hoe volg ik de cursus?

De online cursus wordt gegeven in de Outdoor Inspiratie online leeromgeving in Huddle-software. Hier vind je een groepspagina met andere deelnemers, moodboards waar je foto's kunt uploaden en modules met leerzame video's. Je kunt deze omgeving in de browser op je computer of via de app op je telefoon bereiken. Het is ook mogelijk om de cursus grotendeels via de mail te volgen. Acht weken lang ontvang je elke maandag een mail met daarin de avontuurlijke uitdaging voor die week en een leerzame videoles van 10-30 minuten. Voor connectie met andere deelnemers, het bekijken van de skills-video's en het uploaden op de moodboards moet je wel inloggen in de online omgeving.

Wat voor videolessen kan ik verwachten?

Je krijgt als lid toegang tot twee soorten videolessen. De ene soort is een mindset-les en de andere een skill-les. Acht weken lang krijg je op elke maandag een video met een mindset-les toegestuurd. De 10+ video's met handige skills staan direct nadat je lid geworden bent voor je klaar in de online leeromgeving. Een deel van de lessen wordt door mijzelf opgenomen, anderen door andere experrts zoals psycholoog Goudje (over omgaan met angsten en beperkende gedachten), Rory en Lotte (ademhalingstechnieken die je toe kunt passen om makkelijker uit je comfortzone te stappen).

Ik ben best angstig aangelegd en zie mezelf niet echt als een avonturier, is dit dan wel iets voor mij?

Ik ben de grootste angsthaas die ik ooit ontmoet heb, en toch leef ik een avontuurlijk leven. Soms denk ik: juist omdat ik zo'n relatief kleine comfortzone heb, is er een hoop te beleven buiten mijn comfortzone ;) In de cursus leer je omgaan met dit soort (beperkende) angsten en gedachten, zodat ook jij avontuurlijker kunt leven. Uit je comfortzone stappen betekent voor iedereen wat anders, omdat iedereen een andere comfortzone heeft. Ik ga je dan ook niet pushen om specifieke dingen te doen, maar zorg dat de uitdagingen voor iedereen op zijn eigen niveau uit te voeren zijn.

Kan ik op elk moment beginnen met de cursus?

De cursus start 2-3 keer per jaar. Jij en mededeelnemers beginnen dus allemaal op dezelfde dag, zodat jullie tegelijk met dezelfde avontuurlijke uitdaging aan de slag gaan. Je houdt na afloop van de 8 weken nog een jaar toegang tot alle video's, zodat je die rustig nog eens terug kunt kijken. Ik raad je wél aan om in de acht weken die de cursus duurt, actief elke week mee te doen. Van uitstel komt afstel en dat willen we natuurlijk niet!

Ik heb een heel vol leven, past deze cursus dan wel bij mij?

Jazeker, in deze cursus laat ik je namelijk zien dat je ook met weinig tijd een avontuurlijk leven kunt leiden. Je kunt het avontuur zo kort en simpel maken als je maar wilt, zodat het altijd in je leven past.
Denk je dat je écht veeeeel te druk bent voor deze cursus en/of microavontuur? Dan heb je deze cursus volgens mij JUIST nodig! ;)

Kan mijn kind/hond ook meedoen aan de uitdagingen?

Ja, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Kinderen hebben vaak nog wel die avontuurlijke bril op waardoor ze de wereld zien, terwijl wij die bril in de loop van ons leven kwijtgeraakt zijn. Je kunt elke uitdaging zo kind-/hondvriendelijk maken als je zelf wilt.

Wat gebeurt er nadat de 8 weken cursus voorbij zijn?

Dan ga je natuurlijk nog regelmatig op microavontuur, omdat je nu weet hoe je dat doet en hoeveel het je brengt!
Na afloop van de achtweekse cursus komen er geen nieuwe uitdagingen of video's online, maar mag je nog wel een jaar lang actief blijven in de community. Zo kun je nog lang connecten met andere deelnemers, inspiratie vinden in de moodboards en de video's nog eens terugkijken. Wil je na dat jaar langer lid blijven? Dan ontvang je van mij een aanbod waarmee je voor een paar euro per maand toegang kunt houden. Je lidmaatschap wordt NIET automatisch verlengd.

het is tijd om avontuur toe te voegen aan je (dagelijks) leven!

arrow_drop_up arrow_drop_down