Recept voor kampvuurbroodjes
Kamperen
Paulien
Kamperen
12/19/2019
1 min

Recept voor kampvuurbroodjes

12/19/2019
1 min

Kampvuurbroodjes bakken in een smeulend kampvuur maakt voor mij elke kampeerervaring compleet. Ik neem de simpele ingrediënten altijd mee op mijn winterkampeeravonturen, en zorg ervoor dat ik altijd wat extra heb om uit te delen aan nieuwe vrienden die ik op de camping maak.

recept-broodjes-kampvuur

Zelf brood bakken boven een kampvuur is lekker én gezellig

Ingrediënten voor kampvuurbroodjes

Voor 2 personen mix ik thuis in een diepvrieszakje (als ik het mee moet dragen in een backpack) of diepvriesbakje:

– 250 gram bloem

– 5 gram gist

– ongeveer 5-10 gram margarine

– snufje zout

Op de camping voeg ik daar in een kom of pan ongeveer 130 milliliter lauwwarm water aan toe, waarna ik alle ingrediënten met mijn handen mix en kneed. Daarna laat ik het even staan. Ondertussen maak ik de tent klaar voor de nacht (matje opblazen en slaapzak uitrollen) en ga ik het bos in voor twee stevige takken. Met een mes slijp ik dan de uiteinden glad. Gewoon het laagje bast eraf zodat er geen viezigheid in je broodjes komt.

En dan is het tijd voor het leukste gedeelte! Pak een deel van het deeg, trek het iets uit elkaar zodat het een soort pannenkoekje wordt en rol dat dan stevig om het uiteinde van een stok. Stok boven het vuur, even geduld (niet vergeten te draaien!) en taadaa het lekkerste brood!

broodjes-bakken-kampvuur

Ik vind niets gezelliger dan broodjes bakken boven het vuur

Reacties
Categorieën