dé serie die je klaarstoomt voor 

je solowandeltocht

Je hebt besloten dat je in je eentje een meerdaagse wandeltocht gaat maken. Supertof, maar je hebt misschien nog wel wat twijfels over...

 • de veiligheid - hoe zit het met 'enge mannen', ongelukken en andere stressvolle situaties?
 • je fysieke gesteldheid - kun je dit wel?
 • de skills die je nodig hebt - wat als je verdwaalt of het noodweer losbarst?
 • je gedachten en gevoelens - gaan je angsten en twijfels de ervaring niet verpesten?

Hoe fijn zou het zijn als een ervaren solohiker (voorheen bekend als 'angsthaas') je vertelt wat je kunt verwachten en hoe je je daar mentaal en fysiek op voorbereidt? In mijn online driedelige masterclass-serie deel ik alle inzichten en tools die ervoor zorgen dat je vol vertrouwen en veilig aan je solowandeltocht begint.

in deze serie:

solo-hiken-voorbereiding

Ik help je in de eerste masterclass met de praktische voorbereiding op je solotocht. Bijvoorbeeld: hoe kies je een geschikte soloroute? Welke skills heb je nodig hebt om veilig op pad te gaan? Wat heb je onderweg nodig? Welke apparaten zorgen voor extra veiligheid? Hoe kun je navigeren? Hoe zit het met hygiëne onderweg? 

solo-hiken-angsten
In de eerste masterclass hebben we het ook over angsten die je tegenhouden om te gaan of je zenuwachtig maken nadat je besloten hebt te gaan. Wat zijn veelvoorkomende angsten en hoe ga je daarmee om? Wat is het doel van je solotrektocht en hoe beïnvloed dat je keuzes? Hoe ga je om met demotiverende adviezen van anderen? Etc.
solo-hiken-skills
Als er nou tóch wat gebeurt, wat doe je dan? In deze masterclass leer je praktische skills voor onderweg. Zoals: wanneer kies je voor een plan B of C? Hoe schakel je de hulpdiensten in als er iets gebeurt (ook als er geen telefoonverbinding is)? Wat doe je als je een 'enge man' ontmoet? Wat doe je als pijn hebt?
solo-hiken-mindset

Deze derde masterclass geeft je handige tools voor moeilijke momenten onderweg. Hoe breng je jezelf tot rust als je gespannen bent? Wat doe je als je bang bent of je eenzaam voelt? Hoe val je makkelijk(er) in slaap als je alleen bent? Wanneer stop je en wanneer ga je door? Etc.

solo-hiken-masterclasses
Mijn kennis wordt aangevuld met gastlessen van andere vrouwelijke solowandelaars. Angstwetenschapper Roanne van Voorst deelt in haar video handige tips over omgaan met angst en zelfzorgexpert Eline Oosterbosch deelt over selfcare tijdens je tocht.
paulien-van-der-werf-outdoor-inspiratie-2

na het volgen van deze masterclasses ga je vol zelfvertrouwen op trektocht, ben je goed voorbereid en weet je wat je moet doen in vervelende situaties. zo kun je maximaal genieten van deze bijzondere ervaring!

 

Hoe werkt het?

masterclasses

Volg live online masterclasses op 17, 24 en 30 augustus om 19:30 uur. Het fijne van live aanwezig zijn is dat je direct al je vragen aan mij kunt stellen. Kun je er écht niet bij zijn? Dan kun je de opnames terugkijken.
Met alleen luisteren ben je er nog niet. Het is tijd om in actie te komen! Daarom krijg je bij de cursus een handig werkboek met opdrachten die jou helpen bij je mentale en praktische voorbereiding op de tocht.
community

De opnames van de masterclasses ontvang je binnen 48 uur na elke masterclass in je mailbox.

De bonussen ontvang je na de derde masterclass. Je houdt een jaar toegang tot al het materiaal.

online-cursus-solo-hiken
€ 250-
€175,-

serie solo hiken

 • 3 live masterclasses vol praktische tips en inspiratie voor de voorbereiding van je solotocht en de tocht zelf. Inclusief uitgebreide Q&A zodat al je vragen beantwoord worden.

 • Een jaar lang toegang tot de opnames van de masterclasses.

 • Na de derde masterclass toegang tot bonusinterviews met solowandelaars, een masterclass van angstexpert Roanne van Voorst en door mij opgenomen bonusvideo's.

 • Een werkboek met praktische opdrachten.

 • Playlists voor onderweg.

 • De mogelijkheid mij via de mail alle vragen te stellen die tot een jaar na het volgen van de masterclasses nog in je opkomen.

 • Data: 17, 24 en 30 augustus 2022 (je koopt een ticket voor de drie masterclasses samen - dezen zijn niet los te koop)
solo-wandelen-cursus
Wie mijn foto's en verslagen van mijn solowandeltochten ziet, denkt misschien dat dit me altijd al makkelijk afgegaan is. Niets is minder waar: ik heb meer dan 20 jaar met grote angsten geleefd. Ik durfde niet eens de hond alleen uit te laten in het donker (want: vieze mannen), laat staan dagenlang door de natuur trekken en onderweg wildkamperen ;)  Dankzij vele jaren therapie, vele boeken lezen en veel doen, leerde ik stapje voor stapje omgaan met mijn angsten. Mijn angsten voor enge mannen, verdwalen en een ongeluk krijgen zijn niet helemaal weg, maar dankzij de juiste tools gaan die angsten en ik toch lekker solowandelen en -wildkamperen.