soloreizen-cursus

Leer wat jij nodig hebt om vol (zelf)vertrouwen

een soloreis te maken

In deze 1,5 uur durende masterclass inspireer en motiveer ik je om jouw eerste stap(pen) naar je soloreis te zetten. Ik geef je praktische tips en mindset-tools die je helpen om veilig en ontspannen solo(wandel)reizen te maken én ik zet je aan tot actie (want met alleen kennis opdoen verandert er niet zoveel he ;) ).

Deze masterclass is voor jou als je...

 •  in je eentje op reis wilt, of dat nou binnen of buiten je eigen land is en of je nou 2 dagen of 2 maanden onderweg wilt zijn

 • droomt van een soloreis maar niet weet hoe je dat aan moet pakken / denkt dat het misschien niets voor jou is

 •  alleen op reis wilt, maar nog even een laatste zetje en/of wat extra aanmoediging nodig hebt

Ook als dat nu spannend voelt!

 •  ik laat je zien dat je ook mét angsten prima alleen op reis kunt én het daarbij ook nog leuk kunt hebben!

 •  ik geef je opdrachten die jou dichter bij je soloreisdoel brengen

 •  ik vertel je waar ik in mijn 3+ jaar soloreizen tegenaan liep en hoe ik daarmee omging - dan weet je wat te verwachten 

 •  ik geef je graag het zetje dat je nodig hebt om die eerste stap te zetten!

Deze masterclass is voor jou als je...

 •  in je eentje op reis wilt, of dat nou binnen of buiten je eigen land is en of je nou 2 dagen of 2 maanden onderweg wilt zijn

 • droomt van een soloreis maar niet weet hoe je dat aan moet pakken / denkt dat het misschien niets voor jou is

 •  alleen op reis wilt, maar nog even een laatste zetje en/of wat extra aanmoediging nodig hebt


Ik...

 •  laat je zien dat je ook mét angsten prima alleen op reis kunt én het daarbij ook nog leuk kunt hebben!

 •  geef je opdrachten die jou dichter bij je soloreisdoel brengen

 •  vertel je waar ik in mijn 3+ jaar soloreizen tegenaan liep en hoe ik daarmee omging - dan weet je wat te verwachten

 •  geef je graag het zetje dat je nodig hebt om die eerste stap te zetten!

'IK ZOU DAT OOK WEL WILLEN...'

De mooiste avonturen beleven zonder dat je daarbij afhankelijk bent van een ander. Je even met niemand anders bezig hoeven houden dan met jezelf. Een mentale groeispurt doormaken doordat je uit je comfortzone stapt. Ervaren dat je het (ook) in je eentje ZO leuk kunt hebben (ja, echt!).

Googlen wat je daarvoor nodig hebt kun je wel, maar... 

Hoe zorg je dat het niet bij alleen kennis opdoen blijft? Hoe zorg je ervoor dat je in actie komt en stappen zet? Hoe kom je over je (mentale) obstakels heen?


Want je droom-solo-reis mag niet zo'n droom wordt die nooit uit gaat komen en waarvan je als 80-jarige denkt: had ik toen maar...

Dat zou jammer zijn, toch?

Googlen wat je daarvoor nodig hebt kun je wel, maar... 

Hoe zorg je dat het niet bij alleen kennis opdoen blijft? Hoe zorg je ervoor dat je in actie komt en stappen zet? Hoe kom je over je (mentale) obstakels heen?


Want je droom-solo-reis mag niet zo'n droom wordt die nooit uit gaat komen en waarvan je als 80-jarige denkt: had ik toen maar...

Dat zou jammer zijn, toch?

solo-reizen-masterclass

Geen zorgen, I got you!!!

Ik reis al 3+ jaar vrijwel fulltime door Europa. Het duurde jaren voordat ik alleen op reis durfde, want ik zag zoveel beren op de weg! Ik vond via Google pagina's vol praktische tips en stappenplannen die ik kon gebruiken om veilig en goedkoop en vol plezier op soloreis te kunnen.


Ik had dus alle kennis, maar... ik ging niet. Ik wilde wel, maar soloreizen bleef een plan voor 'ooit'. Totdat ik door mijn avontuurlijke leven skills leerde die me hielpen om toch te kunnen gaan. Die de soloreis-droom eindelijk realistisch maakten.


Met deze masterclass wil ik je aanzetten om stappen te zetten richting het waarmaken van jouw soloreisdroom. Dat doe ik door je opdrachten te geven en door handige tips te delen die ontspannen soloreizen voor mij mogelijk maken.

review

De masterclass heeft me super geïnspireerd! Vooral in het kleiner maken van m’n plannen, Dat helpt nu al énorm om niet vast te zitten met een groot plan. Ook alle sheets met tips & tricks zijn superhandig. Je enthousiasme is aanstekelijk.

Seline
Paulien van der Werf

In deze 1,5 uur lange masterclass...

 • Geef ik je praktische opdrachten die jouw ideale soloreis en de zorgen die je mogelijk tegenhouden helder te krijgen (waarna ik je help over die hindernissen heen te komen)
 • Maak ik je (nog) enthousiast(er) over in je uppie op reis gaan, of dat nou dichtbij of ver van huis is.
 • Deel ik praktische tips die mij helpen om vol (zelf)vertrouwen soloreizen te maken 
 • Geef ik je tips voor omgaan met veelvoorkomende zorgen (veiligheid, eenzaamheid, etc.)
 • Vertel ik je hoe je op je soloreis vrienden kunt maken (als je dat wilt)
 • Deel ik mijn tips voor (solo)reizen met een klein budget
 • en nog veeeeel meer

156+

weken ervaring als soloreiziger

1657

mensen volgden eerder één van mijn masterclasses
review
Ik vind het heel leuk en inspirerend hoe je je verhalen vertelt
Robin
solo-reizen-cursus
€ 67,-
€ 45,-

Ontspannen & veilig op (solo)reis

opnames van de online masterclass waarin ik jou in actie zet om je soloreisdroom waar te gaan maken (totaal ruim 1,5 uur)

een jaar lang toegang tot de video's en bonussen

BONUS: een PDF met mijn budgettips voor je (solo)reis & een PDF met de favoriete apps & websites die ik veel gebruik tijdens mijn soloreizen.


Na het volgen van deze masterclass weet je wat jij nodig hebt om vol (zelf)vertrouwen je soloreis te plannen én te gaan maken.

soloreizen-cursus
soloreizen-cursus
review

Deze masterclass leerde me denken in kleine stappen. Zo zette ik al de eerste stap en dan komt de rest vanzelf. Het is goed om zo over alle kleine en grote dingen na te denken.

Christianne

Bonus: budgettips & apps

Bij je bestelling krijg je GRATIS twee handige PDFs met daarin
 • mijn beste budgettips voor je (solo)reis
 • mijn favoriete apps & websites voor soloreizigers

Deze handige tips & tools hebben (vrijwel fulltime) soloreizen voor mij mogelijk gemaakt (zonder dat ik een geldboom in de tuin of goedgevulde spaarpot had ;) ).

soloreizen-tips-cursus
review
Je bent en blijft leuk, bedankt voor het delen van je prachtige avonturen en leuke humor
Juliët
nomadisch-leven-masterclass

'Ik kan toch gewoon Googlen?'

Yes, slimmerik, je kunt heeeeel veel praktische tips voor soloreizen Googlen. En dan krijg je heel leerzame resultaten en honderden tips waar ik helemaal achter sta. Prachtig toch?! Ik zeg: maximaal gebruik maken van deze tool!


Wat Google helaas niet voor je kan doen, is je in actie zetten. En dat is waar het vaak mis gaat he? Ik kan ook heel goed alle informatie over een gezond eetpatroon Googlen, maar vervolgens daadwerkelijk stappen zetten om gezonder te eten is een ander verhaal... Ik kan ook heel goed Googlen hoe ik iemand op een date kan vragen, maar dan ook daadwerkelijk op iemand afstappen... Nouja, zo kan ik nog even doorgaan, maar you get the point: met alleen informatie verzamelen kom je nergens. Je moet ook (vooral) DOEN. En in 'gewoon even doen' geloof ik niet zo, want als het zo makkelijk was dan had je het toch allang gedaan?! Daarom geef ik deze masterclass: omdat ik weet dat je slim genoeg bent om te Googlen, maar misschien nog net even wat extra motivatie, support en een zetje nodig hebt om ook echt actie te ondernemen.

Na het volgen van deze masterclass weet je wat jij nodig hebt om vol (zelf)vertrouwen je soloreis te plannen én te gaan maken!

FAQ over de masterclass-serie soloreizen

Ik weet nog niet zeker of soloreizen wat voor mij is, is deze masterclass dan wel voor mij?

Ja, ook als je nog niet zeker weet of je (ooit) alleen op reis wilt raad ik je aan om de masterclasses te volgen. Je krijgt dan namelijk direct een goed idee van welke uitdagingen je te wachten staan en wat soloreizen je kan brengen :)

Ik kan (een van) de masterclass niet live volgen. Kan ik ze terugkijken?

Ja, je ontvangt binnen 24 uur na afloop van elke masterclass een linkje naar de opname. Je hebt zes maanden de tijd om deze video's (opnieuw) te bekijken.

Kom ik tijdens de live masterclasses zelf ook in beeld?

Nee, ik gebruik speciale software waarbij jij niet te zien of te horen bent. Introvertproof dus ;) Via de chat kun je me al je vragen stellen en reageren op wat ik zeg.

Ik wil graag solo een wandeltocht maken, deel je daar ook tips voor?

Ja, een groot deel van mijn soloreizen bestaat uit wandeltochten maken, dus de tips die ik deel zijn ook daarop van toepassing.

Ik wil géén solo wandeltochten maken, maar wel solo op reis. Gaan de masterclasses niet teveel over wandelen?

Nee, mijn soloreis-leven bestaat namelijk ook uit meer dan wandelen ;) De tips die ik deel zijn dus niet wandelspecifiek en ook toe te passen als je een heel ander soort soloreis wilt maken dan ik meestal doe.

Ik ben angstiger dan de meeste mensen die ik ken, kan ik dan ooit soloreizen?

Yes, welkom bij mijn club, want dat geldt ook voor mij ;) Ik ben dus ook het wandelende bewijs dat je ook met (bovengemiddeld veel) angsten ontspannen op soloreis kunt.

Kan ik ook 'soloreizen' met mijn hond/kat/fret/parkiet?

Ja. In deze masterclass gaan we kijken naar hoe we JOUW soloreisdroom waarheid kunnen maken. Als jouw droomreis niet compleet is zonder je huisdier, dan ga je op zoek naar een manier om eventuele praktische hindernissen te omzeilen en zo op pad te kunnen.

Ik heb een partner en kinderen en wil niet het hele jaar door soloreizen. Is deze masterclass voor mij geschikt?

Je hoeft echt niet AL je vakantiedagen solo door te brengen. Uit een paar dagen soloreizen kun je al ZOveel halen, en dan blijft er genoeg tijd over om met je familie en vrienden door te brengen. Het maakt voor deze masterclass niet uit of je een paar dagen of een paar maanden op pad wilt.

solo-reizen-cursus
€ 67,-
€ 45,-

Ontspannen & veilig op (solo)reis

 • opnames van de online masterclass waarin ik jou in actie zet om je soloreisdroom waar te gaan maken (totaal ruim 1,5 uur)

 • een jaar lang toegang tot de video's en bonussen

 • BONUS: een PDF met mijn budgettips voor je (solo)reis & een PDF met de favoriete apps & websites die ik veel gebruik tijdens mijn soloreizen.

Na het volgen van deze masterclass weet je wat jij nodig hebt om vol (zelf)vertrouwen je soloreis te plannen én te gaan maken.