arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat moet je meenemen op een trektocht met je hond?
23 mei 2020 

Wat moet je meenemen op een trektocht met je hond?

Niets is leuker dan je hond meenemen op een avontuurlijke wandelvakantie. Maar wat moet je meenemen op een trektocht met je hond? Ik heb een lijstje gemaakt met wat je niet mag vergeten als je je hond meeneemt op vakantie.

 

Wat moet je meenemen op een trektocht met je hond?

wat-mee-trektocht-hond

Dit moet je meenemen op een trektocht met je hond

Hoe houd je je rugzak zo licht mogelijk met extra hondenspullen?

Een hond meenemen op je trektocht zorgt natuurlijk wel voor extra bagage. Weeg af hoeveel hondenvoer je per dag nodig hebt en verdeel dit over diepvrieszakjes met rits om het gewicht over je rugzak te verdelen.

Je kunt de hond een deel van de bagage laten dragen in een speciale hondenrugzak. Investeer in een goed passende rugzak voor je hond en laat je daarbij altijd adviseren door een expert. Maak de rugzak niet te zwaar en vraag hierover advies bij de verkoper of dierenarts. Zorg dat het gewicht in de rugzak gelijk verspreid is over de linker- en rechterkant. Op de website van Reizen met je Hond kun je lezen hoe je je hond traint voor het dragen van een rugzak.

Ik schreef ook een blogbericht over wandelen en kamperen met de hond met daarin extra tips.

kamperen-met-hond-wat-meenemen

Je moet extra spullen meenemen als je gaat kamperen met de hond

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Simone
Door

Simone

op 13 August 2020

Wat super leuk om te lezen! Ik word er helemaal enthousiast van.. Ik schrok alleen heel erg toen ik vaseline zag staan. Je zou hier de zooltjes van je hond mee moeten insmeren? NEE. DOE DIT NIET. Vaseline werkt namelijk verzachtend. Het is echter juist heel belangrijk dat de voetzooltjes hard zijn. Deze werken letterlijk als zolen. Als de voetzooltjes zacht worden gemaakt, is het alsof jij de zolen onder je schoenen vandaan haalt. Dan worden je voeten/poten dus ineens een stuk gevoeliger en worden je voeten/poten alleen maar gevoeliger voor de ondergrond!! Je kan vaseline wel meenemen als je gaat hiken met je hond op een plek waar sneeuw ligt. De vaseline smeer je dan TUSSEN de tenen, zodat hier geen ophoping van sneeuw ontstaat. Maar smeer de voetzooltjes van je hond NOOIT in met vaseline!!!!!!

Paulien
Door

Paulien

op 14 August 2020

Bedankt voor je reactie, Simone. Ik zal het even wat anders formuleren op het lijstje :)

Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies