Overnachten in een verbouwde schaapsschuur
Dagboek | persoonlijke verhalen
Paulien
Dagboek | persoonlijke verhalen
06/27/2022
3 min

Onthaasten in een verbouwde schaapsschuur in de Franse bergen

06/27/2022
3 min

Ik doe mijn slaapkamerdeur open en hoor… helemaal niets. Ik snuif de deur van pasgesnoeide bermen op en voel de ochtendzon op mijn gezicht. Na een zware dag wandelen, een lange nacht wildkamperen en nog een zware dag wandelen heb ik heerlijk geslapen in mijn AirBnB-kamer in een verbouwde schaapskooi. Ik verheug me op een dag helemaal niets hoeven.

Vijfenveertig minuten ten noorden van Nice prijkt het typisch Franse dorpje Gourdon op de top van een rots. Je bereikt het dorp met de auto over slingerende wegen die je steeds dichter bij de Alpes Maritimes brengen. Boven Gourdon vind je rotskliffen, ruige plateaus en in de verte besneeuwde bergtoppen. Ik logeerde twee nachten in een verbouwde schaapskooi op vijftien minuten lopen van het dorp.

--> Deze accommodatie is ook een geschikte stop voor wie de GR4 of GR51 wandelt.

Een verbouwde schaapsschuur

De vorige bewoner van de schaapsschuur was de reden dat de schapen moesten verhuizen. Hij zag potentie voor een prachtig huis en vroeg de kasteeleigenaar, die ook eigenaar was de landerijen en de schuur, of hij de schaapskooi mocht kopen. De schapen verhuisden naar een moderner onderkomen en meneer verbouwde de schuur tot een prachtig woonhuis. Hij moest helaas verhuizen en verkocht zijn woning aan Sandrine, die net uit Californië verhuisd was. Zij besloot twee kamers met een eigen ingang in te richten als studio’s voor verhuur. In elke kamer vind je twee eenpersoonsbedden en op de vide een tweepersoonsbed. De luxe badkamer deel je met gasten van de andere kamer en de tuin is ruim genoeg voor iedereen.

overnachten-schaapschuur

Onthaasten

Met een zonnebril op en een grote mok thee bij de hand zit ik in één van de tuinstoelen. Het lagergelegen land richting de kust strekt zich onder me uit en in de verte schittert de Middellandse Zee. Een zacht windje waait door mijn haren en de zwarte, langharige kat komt gezellig op schoot liggen. Na wekenlang hard werken en twee intense dagen wandelen, kom ik hier helemaal tot rust. De internetconnectie is zwak, waardoor de verleiding om online te gaan langzaam verdwijnt. Het zou sowieso raar voelen om op zo´n rustgevende plek online te gaan. Nee, liever lees ik een boek, doe ik yoga of train ik mijn aandacht met een meditatieapp.

verblijven-gourdon-bergen

Gourdon

Over het grindpad slinger je tussen de schapenweides naar het dorpje. Het indrukwekkende Middeleeuwse kasteel komt als eerste in zicht. Het gebouw bestond al in de negende eeuw en is gebouwd op de resten van een eerdere Saraceense vesting. In de zeventiende eeuw kreeg hij het uiterlijk dat hij vandaag nog altijd heeft. Tijdens openingstijden kun je een kijkje nemen in het kasteel en de ommuurde tuin. Ook buiten het kasteel is genoeg te beleven. Stap de zeepwinkel of souvenirwinkel in voor lokale producten. Sfeervol lunchen en dineren doe je in één van de gezellige restaurantjes.

welkom-gourdon-dorp

frankrijk-dorp-straatje-gourdon

Wandelen

Gourdon is de perfecte startplek voor een wandeling door de Vallée du Loup, het dal dat uitgesleten is door de rivier de Loup. Geniet van de schaduw van de bomen langs de ´Chemin du Paradis´ en in het bos van Gourdon. Zoek je het liever hoger op? Dan wandel je zigzaggend naar het Plateau de Cavillore. Gezeten boven de kliffen heb je een fantastisch vergezicht tot aan Nice. Vind je het niet erg om vroeg je comfortabele bed uit te komen? Vanuit de AirBnB wandel je in een uurtje naar het plateau om daar de zonsopkomst te kijken. Je ziet bij helder weer het silhouet van Corsica boven de horizon, terwijl de heuvels om je heen in een steeds warmere gloed baden.

frankrijk-wandelen-gourdon-bergen

Zelf Gourdon en omgeving ontdekken vanuit deze unieke accommodatie? Boek je overnachting via AirBnB. De host heeft de grote tent nu ingericht als accommodatie voor wandelaars via een hostel-idee.

Dit artikel schreef ik eerder voor Travel Diaries.

Reacties
Categorieën