arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is de NKBV en waarom wil je lid worden?
24 april 2021 

Wat is de NKBV en waarom wil je lid worden?

Wie graag in de bergen gaat wandelen, komt vroeg of laat op de website van de NKBV terecht. NKBV is een afkorting voor Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Wat doet deze vereniging precies en wat zijn de voordelen van lid zijn? Ik vertel het je!

wat-is-de-nkbv

 

Wat is de NKBV?

De NKBV (wat dus een afkorting is van Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) richt zich op fans van de bergen in Nederland. De vereniging is in 1902 opgericht en bevat leden uit alle leeftijdsgroepen. De NKBV organiseert voor haar leden ook leuke en leerzame activiteiten en cursussen in Nederland en buitenland, waar je aan je skills kunt werken terwijl je andere berggekken ontmoet. Elk jaar organiseert de vereniging de Bergsportdag, een dag helemaal in het thema van… bergsporten!

nkbv-lidmaatschap

 

Voordelen van lid zijn van de NKBV

Lid zijn van de NKBV is vooral voordelig voor mensen die graag in de bergen klimmen en/of op huttentocht gaan. Je krijgt als lid (tot 50%) korting op overnachtingen in meer dan 1200 geselecteerde berghutten, Je krijgt 10% korting op je aankopen bij Bever en vijf keer per jaar valt het tijdschrift Hoogtelijn over bergsporten op je deurmat. Met je lidmaatschap draag je bij aan onderhoud van paden en faciliteiten in de bergen.

Misschien nog wel het grootste voordeel is de korting op je reisverzekering. Niet elke reisverzekering dekt bergsporten, lees daarom al-tijd goed de kleine lettertjes, sommige verzekeringen vinden wandelen op brede maar onverharde paden in de bergen al een bergsport. Met de Reis- en Bergsportverzekering van de NKBV dekt ook klimmen en wintersporten en (extra) medische hulp indien nodig. De verzekering kost €38,75 per jaar en dekt ook reizen buiten de bergen. Lees hier meer.

nkbv-voordelen

Een voordeel van NKBV lid zijn is dat je korting krijgt op overnachtingen in berghutten

 

Wat kost lidmaatschap van de NKBV?

Lidmaatschap kost 52,50 euro voor iemand van 25 jaar of ouder. Een gezinslid van 18+ ook lid maken kost 44 euro per jaar en voor kinderen tot 17 jaar betaal je 18 euro. Niet meteen het goedkoopste lidmaatschap dus en alleen om de korting op de verzekering hoef je het niet te doen (totaalprijs van rond de 90 euro voor een reisverzekering kan goedkoper). Overnacht je regelmatig in de bergen, staat een cursus in de bergen op de planning en/of wil je een bijdrage doen aan het onderhoud van bergwandelpaden, dan is lid worden misschien wel interessant.

nkbv-bergen

De NKBV is fijn voor wie regelmatig de bergen in gaat

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies