Alles wat je wilt weten over klompenpaden
22 juli 2020 

Alles wat je wilt weten over klompenpaden

Ik wandelde laatst een paar dagen in Gelderland, waarbij mijn route grotendeels overlapte met de Klompenpaden wandelroutes. Ik vind dit zo'n leuk concept, en ik vertel je in dit bericht wat dit voor routes zijn en waar je ze kunt vinden.

Wat zijn klompenpaden?

Klompenpaden zijn avontuurlijke wandelroutes van 3 tot 27 kilometer lang, die uitgezet zijn in Nederland. De meeste routes vind je op het moment van schrijven in Gelderland en Utrecht. De wandelroutes zijn uitstekend gemarkeerd met gekleurde paaltjes met pijlen. Ze leiden je over plekken waar je normaal niet zo snel zou komen. Verder steek je sloten over via brede planken. Denk aan boerenerven en -land, landgoederen en oude paden die in de geschiedenis een belangrijke rol speelden. Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben meer dan 100 routes voor je uitgezet.

alles-over-klompenpaden

Klompenpaden zijn goed gemarkeerd met kleurrijke bordjes

Hoe vind je klompenpad-routes?

Je kunt alle routes vinden op de website Klompenpaden.nl. Je kunt ze vinden in een overzicht op naam, op de kaart of gesorteerd op lengte. Nieuwe routes vind je op de nieuwspagina op de website.

Je kunt de routes ook opzoeken in de wandelapp met Klompenpaden. Je kunt deze downloaden voor iPhone en Android. Zo wordt verdwalen vrijwel onmogelijk. Download thuis alvast even de route, dan hoef je dat onderweg niet te doen via je mobiele netwerk. Dat scheelt verbruik, en dan weet je zeker dat je niet zonder route komt te staan omdat je telefoonverbinding te slecht is. Omdat de routes heel goed gemarkeerd staan, kun je je onderweg ook heel goed zonder de app en kaart redden.

Zijn honden welkom op klompenpaden?

Omdat (delen van) de routes over het terrein van boeren lopen, zijn honden op de stukken van de klompenpaden die over privéterrein lopen niet toegestaan. Zo wil de organisatie voorkomen dat honden het vee lastigvallen of op een andere manier dieren en mensen verstoren.

Klompenpaden-wandelroutes

Volg de markering om over verrassende plekjes in het boerenland te wandelen

 

Mijn favoriete Klompenpaden

Vaak zet ik mijn telefoon uit tijdens het wandelen, waardoor ik niet van elk Klompenpad dat ik gelopen heb een blog kan schrijven.

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen besteden aan doen waar ik écht blij van word (Outdoor Inspiratie!).
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Ik gebruik cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down