Groeten uit Baflo: korte avontuurlijke verhalen
Paulien
08/29/2021
1 min

Groeten uit Baflo: korte avontuurlijke verhalen

08/29/2021
1 min

Op de cover van Groeten uit Baflo staat de ondertitel ‘Niet al te verre reisverhalen’. Op de achterkant staat een foto van schrijver Kees Volkers die er uitziet alsof hij interessante verhalen te vertellen heeft. En dat heeft hij!

 

Groeten uit Baflo: mijn eerste indruk

Heel eerlijk? Bij de eerste keer lezen legde ik het boek na 25 pagina’s lezen weg. Het eerste verhaal is een vrij negatief relaas over zijn bezoek aan Parijs en ik vond dat maar niets. Mijn vader las vervolgens het boek en raadde me aan toch nog een poging te wagen vanaf het tweede verhaal. Toen ik daar eenmaal aan begon, vond ik het boek inderdaad veel leuker (en positiever).

groeten-uit-baflo-kees-volkers

Verrassende korte verhalen

Groeten uit Baflo zit vol avontuurlijke verhalen van wisselende lengtes. Elk verhaal is geschreven met humor, al is dat soms voor mij iets te negatieve humor (ironie?). Alleen al de ideeën die Kees heeft vind ik geweldig. Denk aan: wadlopend op zoek gaan naar een dam die ooit tussen Friesland en Ameland lag of kijken hoe snel de Elfstedentocht met de bus af te leggen is. Om vervolgens zijn eigen OV-record te verbreken tijdens een tweede poging. Kortom: lekker verrassend en een goede inspiratie voor wie zelf op avontuur wil.

groeten-uit-baflo-korte-reisverhalen

 

Leren over vroeger

Omdat veel verhalen uit het boek zich ‘voor mijn tijd’ afspelen, heb ik tijdens het lezen een hoop geleerd. Een dam tussen Ameland en Friesland? Daar had ik nog nooit van gehoord. Het boek is een interessante combinatie van reisverhalen uit Noord-Groningen en steden als Praag, waarbij het avontuur op ons platteland net zo groot voelt als het avontuur in een wereldstad. Geen pagina verveelt 🙂

–> je kunt Groeten uit Baflo bestellen bij Uitgeverij Elmar of via Bol.com.

boek-kees-volkers

 

Andere boeken die je wellicht interessant vindt

Lees je graag over avontuur en reizen? Dan zijn deze boeken ook wat voor jou:

Reacties
Categorieën