Boeken over avontuur via Kobo Plus op je ereader
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
02/04/2024
5 min

Boeken over avontuur die je gratis leest met Kobo Plus

02/04/2024
5 min

Mijn vader moest me vroeger voor vakanties altijd een limiet geven voor hoeveel boeken ik mee mocht nemen. En de bibliothecaresse berispte me regelmatig omdat ik meer boeken meenam 'dan ik in twee weken zou kunnen lezen' (ha, dat lukte me mooi wel!). Toen ik besloot mijn huis te verlaten en nomadisch en vooral wandelend verder te leven, werd die hoeveelheid boeken die ik per week verslond wel wat problematisch (want zwaar en neemt veel ruimte in). Ik kocht een e-reader en nam een abonnement op 'online bibliotheek' Kobo Plus. Ik verslond al vele titels en deel in dit blog mijn favoriete boeken over avontuur die je gratis leest met Kobo Plus.

Laatste update van dit blog: 3 februari 2024

Avontuurlijke boeken lezen met Kobo Plus

Via Kobo Plus kan je tienduizenden geselecteerde Nederlandstalige en anderstalige boeken zonder bijbetaling lezen. Als je één boek per twee maanden leest, heb je je lidmaatschapsgeld van 10 euro per maand al terugverdiend. Wil je lezen en luisteren? Dan heb je voor een paar euro per maand extra een gecombineerd lees- en luisterabonnement.

Kobo Plus is in Nederland 'onderdeel' van Bol.com. Dat betekent dat je boeken kan opslaan vanuit de Bol.com webshop of de Kobo shop op je e-reader. De boeken die je daar aan je Kobo Plus toevoegt, worden zonder kabel met je Kobo e-reader gesynchroniseerd. Je hebt enkel internet nodig om de boeken op je e-reader te laden en downloaden en daarna kan je zo lang offline zijn als je wilt. Je kan Kobo plus 30 dagen gratis uitproberen.

--> Mijn geliefde e-reader is de Kobo Clara, die superlicht is en een backlight heeft waardoor ik ook in het donker en bijvoorbeeld in mijn tent kan lezen.

Boeken over avontuur die je gratis leest met Kobo Plus

Ondergenoemde boeken zijn op het moment van schrijven/updaten gratis te lezen met Kobo Plus. Enkele van deze boeken zijn ook gratis te beluisteren met het luister- of combi-abonnement van Kobo Plus. Niet al deze boeken over avontuur zijn oneindig lang te lezen in Kobo Plus, omdat de beschikbaarheid soms (maar niet heel vaak) verandert.

1. Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier

Eén van mijn favoriete boeken over anders en langdurig reizen is Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier. In dit autobiografische boek beschrijft Tamar hoe ze alles in Nederland achterliet om haar avontuurlijke dromen waar te gaan maken. Van te fiets door Europa reizen tot met een paard door Mongolië trekken tot met een ezel door Jordanië wandelen.

kobo-plus-boeken-avontuur-tamar

2. Alleen van Tim Voors

Het boek Alleen is geschreven door mijn favoriete Nederlandse auteur van boeken voer langeafstandwandelen. Dit eerste boek van zijn hand gaat over zijn lange wandelavontuur op de Pacific Crest Trail, een 4.265 km lange wandelroute door de VS, van de Mexicaanse naar de Canadese grens. Lees over zijn ervaringen en geniet van zijn mooie illustraties die hij onderweg maakte. Dit boek leest heerlijk makkelijk weg en is verslavend genoeg om in één dag uit te lezen.

Tip: ook zijn tweede boek Niet Alleen kan je in Kobo Plus gratis lezen.

boeken-avontuur-kobo-plus-wandelen

3. Zuurstofschuld van Toine Heijmans

Wie van bergwandelen houdt, moet het boek Zuurstofschuld van Toine Heijmans gelezen hebben. De beste man beschrijft de bergervaring zo beeldend, dat je instant heimwee naar bergwandelen krijgt. Dit verhaal gaat niet alleen over liefde voor de bergen, maar ook over liefde voor vrienden. Een perfect boek voor een trage zondagmiddag op de bank.

--> zie ook mijn tips voor andere boeken over bergen

zuurstofschuld-boek-over-bergen

4. Duizend graden in de schaduw van Gijs van Middelkoop

Van kust naar kust fietsen in Australië, dat kan niet anders dan een groot avontuur zijn. Gijs en zijn vriendin Aimée fietsen ruim 5.000 kilometer door het prachtige maar bloedhete land. Ze ontmoeten heel diverse mensen en weten alles met een vleug humor te brengen. Een heerlijk boek om bij weg te dromen en tegelijkertijd bij te denken: blij dat ik niet in die hitte fiets! Je leest Duizend graden in de schaduw gratis via Kobo Plus.

5. Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis

Koos Dijksterhuis studeerde, net als ik, biologie aan de universiteit van Groningen. Hij is daarna geen outdoorblog gestart, maar heeft een fijn boek over wandelen in de natuur geschreven. In Handboek voor natuurwandelingen leer je over de grote diversiteit in landschappen dat we in Nederland kennen en over de flora en fauna die je daar vindt. Na het lezen van dit boek valt je ineens vanalles op dat je eerder tijdens je wandelingen over het hoofd zag.

gratis-boeken-via-kobo-plus

6.  Wild van Cheryl Strayed

Een klassieker: het boek Wild van Cheryl Strayed. Dit boek was voor mij de aanstichter voor mijn eerste langeafstandwandeling. In dit boek beschrijft Cheryl haar persoonlijke verhaal over er helemaal doorheen zitten in haar leven en totaal onervaren aan 1.600 kilometer wandelen door het ruige landschap van de VS te beginnen.

avontuurlijke-boeken-kobo-plus

7. De filosofie van de heuvel

De filosofie van de heuvel is een ander boek dan je misschien van Ilja Leonard Pfeijffer gewend bent. Hij vertelt in dit boek op humoristische manier over de fietstocht die hij in 2008 van Leiden naar Rome maakte. Op goedkope fietsen en niet erg goed voorbereid, dus een flinke dosis afzien was te verwachten. Een heerlijk luchtig boek.

8. The last Englishman

Ik vind Keith Foskett een van de meest ondergewaardeerde wandelschrijvers. Je moet wel Engels kunnen om zijn boeken te lezen, maar als dat lukt dan is het genieten. Hij schreef onder meer The last Englishman, een boek over zijn belevingen op de 4286 km lange Pacific Crest Trail. Hij schrijft zo lekker makkelijk, dat het voelt alsof je zelf ook 'even' de VS van zuid naar noord doorgestoken bent :)

boeken-avontuur-kobo

Niet gratis in Kobo Plus maar wel een aanrader: mijn handboeken

Ik schreef zelf ook twee boeken over avontuur: mijn handboeken voor je eerste meerdaagse wandeltocht. Wil je van ho(s)tel naar ho(s)tel of van (wild)kampeerplek naar (wild)kampeerplek wandelen? Dan gaat mijn Handboek voor meerdaagse wandeltochten jou helpen. Wil je in de Alpen van berghut naar berghut wandelen? Dan kies je beter voor mijn Handboek Huttentochten.

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage van de opbrengst krijg als jij via één van mijn linkjes een bestelling bij Bol doet. Dit kost jou niets extra's en helpt mij de kosten van de website betalen :)

Reacties
Categorieën