Boeken over avontuur via Kobo Plus op je ereader
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
12/21/2021
4 min

8 boeken over avontuur die je gratis kunt lezen met Kobo Plus

12/21/2021
4 min

Sinds ik in het bezit ben van mijn e-reader ben ik lid van Kobo Plus. Kobo Plus kun je zien als een abonnement voor e-books en/of luisterboeken. Je hebt als abonnee keuze uit vele duizenden boeken in vele talen. Ik lees gemiddeld twee boeken per week en heb na een jaar lidmaatschap nog honderden boeken op mijn to-read-lijstje staan.


Over Kobo Plus

Zoals gezegd is Kobo Plus een abonnement op e-books of luisterboeken. Ik heb zelf het abo op de e-books en betaal daarvoor 10 euro per maand. Hiervoor kan ik onbeperkt boeken lezen die onder Kobo Plus vallen, waaronder de populairste titels van Nederland. Deze boeken laad je gemakkelijk uit de Bol.com webshop of de Kobo shop op je e-reader. Daar hoeft niet eens een computerverbinding voor gemaakt te worden!
Je kunt Kobo plus 30 dagen gratis uitproberen, wat ideaal is als je slechts één of twee van onderstaande boeken wilt lezen.

--> benieuwd welke e-reader ik heb? Ik heb de Kobo Clara, die superlicht is en heel fijne verlichting heeft.


Boeken over avontuur die je gratis kunt lezen met Kobo Plus

Ik ontdekte dat een aantal van mijn favoriete boeken over avontuur gratis te lezen zijn met Kobo Plus. Je betaalt zoals gezegd slechts 10 euro per maand voor lidmaatschap en dat is goedkoper dan de aanschafprijs van deze boeken. Ik ben nu dus extra blij met mijn abo. Hier volgt een overzicht van boeken over avontuur die je gratis kunt lezen in Kobo Plus.


1. Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier

Eén van mijn favoriete boeken van dit moment is Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier. Hierin vertelt Tamar hoe ze alles in Nederland achterliet om haar avontuurlijke dromen waar te gaan maken. In het boek beschrijft ze hoe ze door Europa fietst, met een paard door Mongolië trekt en met een ezel door Jordanië wandelt.

--> je kunt het boek gratis lezen en luisteren via Kobo Plus abonnementen
Tamar is ook één van de sprekers in de Trail Community.

fulltime-avonturier-tamar-valkenier


2. Alleen van Tim Voors

Alleen is het eerste boek van Tim Voors en oh my, wat een binnenkomer. Ik lees boeken niet graag twee keer, maar dit fijne boek pak ik er steeds weer bij. Lees over Tims ervaringen op de Pacific Crest Trail, een pokkelange wandelroute van zuid naar noord door de VS.

--> je kunt het boek gratis lezen en luisteren via Kobo Plus abonnementen
Tim is ook één van de sprekers in de Trail Community.


3. Niet Alleen van Tim Voors

Is het mogelijk dat een tweede boek over een lange afstand wandelen net zo goed is als de eerste? Tim bewijst dat het kan! In zijn boek Niet Alleen beschrijft hij weer een takkelange wandeling, dit keer door Nieuw-Zeeland. Ook dit boek leest als een trein en laat je achter met een onstopbare drang naar een wandeling in de wildernis.

--> je kunt het boek gratis lezen en luisteren via Kobo Plus abonnementen

tim_voors


4. Op de Schotse toer van Gerrit Jan Zwier

Houd jij ook zo van Schotland? Dan is het boek Op de Schotse toer wat voor jou. Hierin beschrijft Gerrit op unieke wijze zijn ervaringen tijdens een reis in Schotland. Hij verwijst hierbij naar verhalen van twee bekende schrijvers: Walter Scott en Gavin Maxwell. Een leuke en leerzame kijkje in het leven in Schotland.

--> je kunt het boek gratis lezen via Kobo Plus.


5. Zuurstofschuld van Toine Heijmans

Wie van bergwandelen houdt, moet het boek Zuurstofschuld van Toine Heijmans gelezen hebben. De beste man beschrijft de bergervaring zo beeldend, dat je instant heimwee naar bergwandelen krijgt. Dit verhaal gaat niet alleen over liefde voor de bergen, maar ook over liefde voor vrienden. Een perfect boek voor een trage zondagmiddag op de bank.

--> je kunt het boek gratis lezen via Kobo Plus.

zuurstofschuld-boek-over-bergen


6. Duizend graden in de schaduw van Gijs van Middelkoop

Van kust naar kust fietsen in Australië, dat kan niet anders dan een groot avontuur zijn. Gijs en zijn vriendin Aimée fietsen ruim 5.000 kilometer door het prachtige maar bloedhete land. Ze ontmoeten heel diverse mensen en weten alles met een vleug humor te brengen. Een heerlijk boek om bij weg te dromen en tegelijkertijd bij te denken: blij dat ik niet in die hitte fiets!

--> je kunt het boek gratis lezen via Kobo Plus.
Wil je na het lezen spontaan op fietsvakantie? Lees dit fijne boek over bikepacken.


7. Over oude wegen van Mathijs Deen

Duik in de geschiedenis van de mensen die al eeuwenlang over onze wereld wandelen. Dit boek gaat over reizen in vroegere tijden en bevat dus een hoge dosis geschiedenis. Perfect voor wie net als ik niet zo goed opgelet heeft bij de geschiedenisles of wie juist een grote interesse voor geschiedenis heeft.

--> je kunt het boek gratis lezen en luisteren via Kobo Plus.

boeken-over-avontuur-gratis-lezen-kobo-plus


8. Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis

Koos Dijksterhuis studeerde, net als ik, biologie aan de universiteit van Groningen. Hij is daarna geen outdoorblog gestart, maar heeft een heel fijn boek over wandelen in de natuur geschreven. Leer over de grote diversiteit in landschappen dat we in Nederland kennen en over de flora en fauna die je daar vindt. Na het lezen van dit boek valt je ineens vanalles op dat je eerder tijdens je wandelingen over het hoofd zag.

--> je kunt het boek gratis lezen via Kobo Plus.

gratis-boeken-via-kobo-plus


Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage van de opbrengst krijg als jij via één van mijn linkjes een bestelling bij Bol doet. Dit kost jou niets extra's en helpt mij de kosten van de website betalen :)

Reacties
Categorieën