Buiten Zwemmen: het boek van Susan Houbraken
27 juni 2021 
5 min. leestijd

Buiten Zwemmen: het boek van Susan Houbraken

De afgelopen warme weken heb ik meerdere keren per week in natuurwater gezwommen. Wat is dat heerlijk! Dit is dus zeker iets wat ik vol wil houden, ook in de winter. Hoe je veilig in natuurwater en koud water zwemt, deelt schrijfster Susan Houbraken in haar boek Buiten Zwemmen.

buiten-zwemmen-boek

 

Buiten Zwemmen: een frisse duik in natuurwater

Susan Houbraken, de auteur van het boek Buiten Zwemmen, zwemt zelf het hele jaar door in de buitenlucht. Susan ziet buiten zwemmen als een manier om de oermens in ons naar boven te halen. “We leven in een wegwerpmaatschappij waarbij onze status en technologische vooruitgang ons deels veel bieden, maar die ons tegelijkertijd armoedig maken.” Bovendien heeft buiten zwemmen (in koud water) haar helpen herstellen van de lichamelijke klachten die ze aan een aanrijding overgehouden heeft. Sinds 2015 zwemt ze niet alleen in de zomer, maar ook in de winter in de buitenlucht (zwemmen in koud water dus, brrr!).

In het boek vertelt Susan je alles wat je moet weten over buiten zwemmen, zoals:

  • de voor- en nadelen van openwaterzwemmen
  • buiten zwemmen met een (jong) kind
  • de gezondheidsvoordelen van buiten zwemmen
  • hoe je zwemmen in open water veilig aanpakt
  • wat een goede zwemuitrusting is
  • hoe je ook in de winter veilig zwemt
  • hoe je omgaat met angsten en vooroordelen die je mogelijk hebt over zwemmen in koud/open water (vissen bijvoorbeeld, ieh!)

Het boek zit vol praktische tips voor wie (veilig) in meren en/of de zee wil zwemmen. Fijn om regelmatig even in te kijken als een reminder, zodat je weet wat je in noodsituaties moet doen.

buiten-zwemmen-susan-houbraken

veilig-buiten-zwemmen

Meer avontuurlijke boeken lezen?

Deze zomer deel ik elke zondag een fijn, avontuurlijk boek. Eerder publiceerde ik al blogs over de volgende boeken:

boek-over-buiten-zwemmen

 

Dit blogbericht bevat affiliatelinks. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding die ik gebruik om mijn blogkosten te dekken. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s.
Het boek in dit blogbericht kreeg ik opgestuurd van Susan. 

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen