Buiten Zwemmen: het boek van Susan Houbraken
27 juni 2021 

Buiten Zwemmen: het boek van Susan Houbraken

De afgelopen warme weken heb ik meerdere keren per week in natuurwater gezwommen. Wat is dat heerlijk! Dit is dus zeker iets wat ik vol wil houden, ook in de winter. Hoe je veilig in natuurwater en koud water zwemt, deelt schrijfster Susan Houbraken in haar boek Buiten Zwemmen.

buiten-zwemmen-boek

 

Buiten Zwemmen: een frisse duik in natuurwater

Susan Houbraken, de auteur van het boek Buiten Zwemmen, zwemt zelf het hele jaar door in de buitenlucht. Susan ziet buiten zwemmen als een manier om de oermens in ons naar boven te halen. “We leven in een wegwerpmaatschappij waarbij onze status en technologische vooruitgang ons deels veel bieden, maar die ons tegelijkertijd armoedig maken.” Bovendien heeft buiten zwemmen (in koud water) haar helpen herstellen van de lichamelijke klachten die ze aan een aanrijding overgehouden heeft. Sinds 2015 zwemt ze niet alleen in de zomer, maar ook in de winter in de buitenlucht (zwemmen in koud water dus, brrr!).

In het boek vertelt Susan je alles wat je moet weten over buiten zwemmen, zoals:

  • de voor- en nadelen van openwaterzwemmen
  • buiten zwemmen met een (jong) kind
  • de gezondheidsvoordelen van buiten zwemmen
  • hoe je zwemmen in open water veilig aanpakt
  • wat een goede zwemuitrusting is
  • hoe je ook in de winter veilig zwemt
  • hoe je omgaat met angsten en vooroordelen die je mogelijk hebt over zwemmen in koud/open water (vissen bijvoorbeeld, ieh!)

Het boek zit vol praktische tips voor wie (veilig) in meren en/of de zee wil zwemmen. Fijn om regelmatig even in te kijken als een reminder, zodat je weet wat je in noodsituaties moet doen.

buiten-zwemmen-susan-houbraken

veilig-buiten-zwemmen

Meer avontuurlijke boeken lezen?

Deze zomer deel ik elke zondag een fijn, avontuurlijk boek. Eerder publiceerde ik al blogs over de volgende boeken:

boek-over-buiten-zwemmen

 

Dit blogbericht bevat affiliatelinks. Als jij via zo'n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding die ik gebruik om mijn blogkosten te dekken. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra's.
Het boek in dit blogbericht kreeg ik opgestuurd van Susan. 

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen besteden aan doen waar ik écht blij van word (Outdoor Inspiratie!).
Reactie plaatsen

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Op zoek naar praktische tips voor wandelen, kamperen en andere outdooravonturen?

arrow_drop_up arrow_drop_down