Privacy- en cookieverklaring outdoor inspiratie

Ik vind jouw privacy belangrijk en ga daarom zorgvuldig met jouw gegevens om.

Jij bent niet verplicht om persoonsgegevens aan mij te verstrekken. Ik zal er alles aan doen om de verwerking van persoonsgegevens zo veel mogelijk te beperken. Als je liever geen persoonsgegevens verstrekt, kan het helaas wel zo zijn dat ik mijn diensten niet aan je kan aanbieden.


Contactgegevens

Outdoor Inspiratie is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. 

Outdoor Inspiratie (geregistreerd als handelsnaam onder Peaks & Pines Photography)

Stobbenven 9 9302 EN Roden (geen bezoekadres)

Indien jij vragen of opmerkingen hebt over deze privacy- en cookieverklaring of de verwerking van jouw gegevens, kan je op de volgende manieren contact met mij opnemen: 

Telefoon: 06-43424640

E-mail: paulien@outdoorinspiratie.nl

Schriftelijk: Stobbenven 9, 9302 EN Roden

 

Je kan ook het contactformulier op de website invullen. 



SOCIAL MEDIA BUTTONS EN WEBSITES VAN DERDEN

Op deze website staan social media buttons van Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Twitter, YouTube en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, worden er cookies geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Ik kan niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Jij kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:



WAAROM VERWERK IK JOUW GEGEVENS?

NIEUWSBRIEF

Op deze website kan jij je aanmelden om mijn nieuwsbrief te ontvangen. Hiervoor vraag ik om jouw naam en e-mailadres. Ik stuur alleen mijn nieuwsbrief op, indien jij toestemming hebt gegeven om jouw naam en e-mailadres toe te voegen aan mijn lijst van abonnees (tenzij je een bestaande klant bent en je hier geen bezwaar tegen hebt gemaakt, dit op basis van mijn gerechtvaardigd commercieel belang om direct-marketing-messages te sturen ). Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink.  


CONTACTFORMULIER

Via het contactformulier kan jij een vraag stellen of contact opnemen. Ik verwerk jouw naam, e-mailadres en eventuele persoonsgegevens die zijn opgenomen in het bericht, zodat ik in staat ben om op jouw vraag of verzoek te reageren. Deze gegevens worden bewaard tot het moment dat jouw vraag helemaal is beantwoord door mij of jij tevreden bent met mijn reactie op jouw verzoek. Vul je het contactformulier in met het doel om een overeenkomst aan te gaan? Dan worden deze gegevens verwerkt onder de grondslag overeenkomst. In alle andere gevallen worden jouw gegevens verzameld op basis van jouw toestemming.


WEGGEVER

Als jij een weggever wilt ontvangen, heb ik jouw e-mailadres en naam nodig om deze op te kunnen sturen. Jij geeft hiervoor jouw toestemming, door jouw gegevens achter te laten. Jij ontvangt van mij een aantal e-mails die te maken hebben met de weggever. Als jij deze e-mails niet meer wilt ontvangen, kun jij je afmelden via de afmeldlink. 


WACHTLIJST

Om op een wachtlijst te worden geplaatst (voor avontuurlijke trektochten bijvoorbeeld) geef je toestemming om jouw naam en e-mailadres te verwerken. Deze gegevens gebruik ik om jou op de hoogte te houden over de (status van) de wachtlijst en je informatie te verstrekken over de dienst.  


WEBINARS

Je kan je aanmelden om een webinar of een workshop van mij te volgen. Voor mijn webinars maak ik gebruik van WebinarGeek. Ik verwerk jouw naam en e-mail adres, zodat ik je kan aanmelden en kan informeren over de webinar of workshop. 


REVIEWS

Omdat ik graag mijn reviews van tevreden klanten wil tonen op deze website, kan ik je vragen om reviews (met jouw naam) te mogen plaatsen op mijn website. In principe laat ik jouw review staan totdat ik deze verwijder van de website, of jij hebt aangegeven de review te willen laten verwijderen. 


REACTIES

Wanneer jij een reactie achterlaat op een van mijn blogs, worden jouw e-mailadres, naam en website-url verzameld. Ik heb een gerechtvaardigd belang om deze reacties te laten staan. In principe laat ik jouw reactie staan totdat ik de blog verwijder van de website.


AANGAAN EN UITVOEREN VAN OVEREENKOMSTEN

Voor het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten verwerk ik gegevens zoals jouw NAW-gegevens, bedrijfsnaam, website-url, e-mail, telefoonnummer, gegevens die je achterlaat in een persoonlijk bericht, factuur- en leveringsgegevens en financiële gegevens om de overeenkomst te kunnen uitvoeren en afhandelen. Voor de afhandeling van jouw bestelling op mijn website, maak ik gebruik van betalingsproviders. Goed om te weten: wanneer je toestemming geeft om onderdeel te worden van de Outdoor Inspiratie community, is jouw naam en gegevens die je invult in jouw profiel (zoals je adres en geboortedatum) zichtbaar voor de andere leden van de community. 



AFFILIATE LINKS

Op deze website staan affiliate links, bijvoorbeeld in blogs die ik heb geschreven. Dat houd in dat ik een klein bedrag kan verdienen als jij op zo’n affiliate link klikt. Als je op een link klikt, dan “onthoudt” het stukje code van de link dat jij via mijn website op hun website terecht bent gekomen. Op deze manier kan er worden bijgehouden of ik een commissie mag ontvangen. 




DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN

Ik maak onder meer gebruik van de volgende diensten van derden, waaronder mijn verwerkers: IT- leveranciers en dienstverleners

  • IT- leveranciers en dienstverleners
  • Cookie leveranciers
  • Hosting van de website 
  • Nieuwsbriefsoftware
  • Webwinkelsoftware
  • WebinarGeek
  • Mollie
  • Interact 
  • Akismet
  • Telefoondiensten
  • Mailservers
  • Betaaldiensten
  • Bezorgdiensten

Met alle (sub)verwerkers sluit ik een (verwerkers)overeenkomst. Het is mogelijk dat jouw persoonsgegevens worden doorgegeven of opgeslagen buiten Europa. Ik doe dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Een modelovereenkomst met aanvullende waarborgen bijvoorbeeld. 


Update over het ongeldig verklaren van het EU-VS Privacy Shield: ik ben bekend met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie (Schrems-II). Ik maak gebruik van enkele Amerikaanse dienstverleners en ben momenteel aan het bekijken wat de implicaties van de uitspraak in dit verband zijn. Daarnaast hou ik de berichtgeving hierover natuurlijk goed in de gaten. Heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact op.  



DUUR VAN DE GEGEVENSOPSLAG

Ik bewaar jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de bovengenoemde doeleinden. Uiteraard kan ik persoonsgegevens langer bewaren op grond van een (wettelijke) verplichting en rekening houdend met eventuele verjaringstermijnen. Zo bewaar ik administratiegegevens tot zeven jaar na afloop van onze overeenkomst (dit ben ik wettelijk verplicht). 




HOE IK PERSOONSGEGEVENS BEVEILIG

Ik wil natuurlijk voorkomen dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen. Daarom neem ik passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen. 

Ik heb de volgende maatregelen genomen:

  • Fysieke toegangscontroles 
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Encryptie van digitale bestanden 
  • Anti-virus programma’s en regelmatige software updates 
  • Transport Layer Security (voorheen SSL-encryptie) 



JOUW RECHTEN

Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb jij een aantal belangrijke rechten die je kan uitoefenen. Indien je gebruik wenst te maken van jouw rechten, kan je contact met mij opnemen (zie het kopje “contactgegevens”). 

Dit zijn jouw rechten:

  • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit recht geeft je meer controle over jouw eigen persoonsgegevens. Je hebt namelijk het recht jouw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare én machineleesbare vorm van mij te verkrijgen, indien dit technisch haalbaar is. 
  • Het recht op inzage van jouw persoonsgegevens. Hiermee kan je een kopie van de persoonsgegevens die ik van jou verwerk, opvragen.
  • Het recht op rectificatie en wissing van jouw persoonsgegevens. Je kan mij verzoeken om jouw (onjuiste) persoonsgegevens te rectificeren of te laten verwijderen. 
  • Recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens. In sommige gevallen heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken.
  • Recht van bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan mij verzoeken jouw persoonsgegevens niet meer te gebruiken, omdat je hiertegen bezwaar hebt. Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden, zal ik jouw verzoek tot stopzetting van dit gebruik altijd honoreren.
  • Het recht jouw toestemming in te trekken. Jij hebt het recht jouw gegeven toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde in te trekken. 

Meer informatie over jouw rechten vind je hier



KLACHT INDIENEN BIJ DE AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Natuurlijk help ik je graag verder indien je vragen of klachten hebt over de verwerking van jouw gegevens. Je kan daarnaast bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht indienen tegen mij met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens. Klik hier om een klacht in te dienen. 



COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Met cookies bedoel ik trouwens ook soortgelijke technieken, zoals pixels en scripts. Sommige cookies worden door deze website geplaatst, terwijl andere door derden worden geplaatst. Ik heb geen volledige controle over de cookies die deze derde partijen gebruiken, dus ik adviseer je om de privacy- en cookieverklaringen van deze derde partijen te lezen. Door gebruik te maken van cookies, zorg ik ervoor dat deze website naar behoren functioneert, zodat je een optimale gebruikerservaring krijgt. Ook kan ik zo beter begrijpen hoe mijn website wordt gebruikt en wat ik kan doen om deze website te verbeteren. Bovendien kunnen relevante advertenties worden getoond door de cookies die worden gebruikt. Omdat ik of derde partijen ook tracking cookies gebruiken, vraag ik je via mijn cookiebanner om jouw uitdrukkelijke toestemming. Je kan altijd bezwaar maken tegen een vorm van profilering. 



NOODZAKELIJKE COOKIES

Deze website plaatst strikt noodzakelijke cookies die essentieel zijn voor de werking van de site.


YOUTUBE

Op deze website kun je YouTube filmpjes bekijken. YouTube (Google) kan (advertentie)cookies plaatsen, als je op een video klikt:

  • GPS: verloopt na 1 dag en registreert een uniek ID op mobiele apparaten om tracking mogelijk te maken op basis van geografische GPS-locatie.
  • VISITOR_INFO1_LIVE: verloopt na 179 dagen en probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina's met geïntegreerde YouTube-video's.
  • YSC: verloopt na een sessie en registreert een unieke ID om statistieken bij te houden m.b.t. de video's van YouTube die de gebruiker heeft gezien. 
  • remote_sid: houdt gebruikerssessies bij en verloopt niet. 
  • yt-remote-cast-installed, yt-remote-connected-devices, yt-remote-device-id, yt-remote-fast-check-period, yt-remote-session-app en yt-remote-session-name bewaren de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met embedded YouTube video’s. Sommige cookies zijn sessie cookies, andere persistent. 


FACEBOOK PIXEL

Ik heb een facebook pixel geplaatst op mijn website. Deze tracking pixel is een stukje code waarmee ik de doelgroepen voor mijn advertentiecampagnes kan meten, optimaliseren en ontwikkelen. Als jij mijn website bezoekt en een actie uitvoert (bijvoorbeeld een bestelling plaatst), dan onthoudt de pixel dit. Met deze informatie kunnen er gerichte advertenties worden getoond (“retargeting”). Lees hier de privacyverklaring van Facebook. De cookies fr en _fbp verlopen na 3 maanden. 

 

Bekijk hier hoe je Facebook advertenties kan blokkeren of verbergen.


GOOGLE ANALYTICS

Via mijn website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om te analyseren hoe bezoekers de website gebruiken. Ik heb mijn Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld. Dit betekent dat er wél persoonsgegevens worden verwerkt, maar het gebruik van deze cookies geringe gevolgen heeft voor jouw privacy. Ik heb met Google een verwerkersovereenkomst gesloten, het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd, 'gegevens delen' uitgezet en ik maak ook geen gebruik van andere Google diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Ik heb een gerechtvaardigd belang om deze cookies te plaatsen.

Wil je liever niet dat Google Analytics jouw gegevens gebruikt? Maak dan gebruik van de opt-out regeling door hier te klikken. 



COOKIES VERWIJDEREN

Cookies hebben een eigen vervaltermijn. Cookies worden dus vanzelf verwijderd. Wil je cookies voor de vervaldatum gaan verwijderen? De meeste browsers ondersteunen cookies, maar jij kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de 'voorkeuren' van jouw browser. De 'help'-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Maar let op: als je cookies wist kan je bepaalde opgeslagen informatie verliezen (zoals inloggegevens). Het weigeren of verwijderen van cookies kan er ook voor zorgen dat sommige functies niet meer goed werken op deze website. Wil je graag een stappenplan volgen om cookies te verwijderen? Klik dan hier



WIJZIGEN VAN DEZE PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 3 maart 2021. Ik kan de privacy- en cookieverklaring op elk moment wijzigen. Ik zal altijd de laatste versie op deze website plaatsen. 


Ik gebruik cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down