arrow_drop_up arrow_drop_down

Privacy- en cookieverklaring outdoor inspiratie

Ik vind privacy belangrijk en verwerk daarom slechts persoonsgegevens indien dit op een wettelijke en transparante wijze gebeurt.


Jij bent niet verplicht om persoonsgegevens aan mij te verstrekken. Ik zal er alles aan doen om de verwerking van persoonsgegevens zo veel mogelijk te beperken. Indien dit redelijkerwijs niet van mij verlangd kan worden, kan jouw weigering om persoonsgegevens te verstrekken er mogelijk toe leiden dat onze rechtsverhouding niet tot stand kan komen of voort kan duren.


Contactgegevens

Outdoor Inspiratie is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking.

Outdoor Inspiratie (geregistreerd als handelsnaam onder Peaks & Pines Photography)
Stobbenven 9
9302 EN Roden (geen bezoekadres)

Indien jij vragen of opmerkingen hebt over deze privacy- en cookieverklaring of de verwerking van jouw gegevens, kan je op de volgende manieren contact met mij opnemen:

Telefoon: 06-43424640
E-mail: paulien@outdoorinspiratie.nl

Schriftelijk: Stobbenven 9, 9302 EN Roden



SOCIAL MEDIA BUTTONS EN WEBSITES VAN DERDEN

Op deze website staan social media buttons van Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, YouTube en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, worden er cookies geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Ik kan niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Jij kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:



WAAROM VERWERK IK JOUW GEGEVENS?

NIEUWSBRIEF

Op deze website kan jij je aanmelden om mijn nieuwsbrief te ontvangen. Hiervoor vraag ik om jouw naam en e-mailadres. Ik stuur alleen mijn nieuwsbrief op, indien jij toestemming hebt gegeven om jouw naam en e-mailadres toe te voegen aan mijn lijst van abonnees. Elke nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Voor het opmaken en versturen van de nieuwsbrief maak ik gebruik van ConvertKit. ConvertKit is een Amerikaans bedrijf en is een Certified Privacy Shield Member. Met ConvertKit heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten. Hier kun je meer lezen over ConvertKit.


CONTACTFORMULIER

Via het contactformulier kan jij een vraag stellen of contact opnemen. Ik verwerk jouw naam, e-mailadres en eventuele persoonsgegevens die zijn opgenomen in het bericht, zodat ik in staat ben om op jouw vraag of verzoek te reageren. Deze gegevens worden bewaard tot het moment dat jouw vraag helemaal is beantwoord door mij of jij tevreden bent met mijn reactie op jouw verzoek.


WEGGEVER

Als jij een weggever wilt ontvangen, heb ik jouw e-mailadres en naam nodig om deze op te kunnen sturen. Jij ontvangt van mij een aantal e-mails die te maken hebben met de weggever. Als jij deze e-mails niet meer wilt ontvangen, kun jij je afmelden via de afmeldlink.


REVIEWS

Omdat ik graag mijn reviews van tevreden klanten wil tonen op deze website, kan ik je vragen om reviews (met jouw naam) te mogen plaatsen op mijn website. In principe laat ik jouw review staan totdat ik deze verwijder van de website, of jij hebt aangegeven de review te willen laten verwijderen.


REACTIES

Wanneer jij een reactie achterlaat op een van mijn blogs, worden jouw e-mailadres, naam en website-url verzameld. Ik heb een gerechtvaardigd belang om deze reacties te laten staan. In principe laat ik jouw reactie staan totdat ik de blog verwijder van de website.


WEBHOSTING EN E-MAILDIENSTEN

De webhosting en e-maildiensten van deze website lopen via Vimexx. Persoonsgegevens die je ten behoeve van mijn dienstverlening aan mij beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Vimexx heeft toegang tot je gegevens om mij (technische) ondersteuning te bieden. Zij zullen jouw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Vimexx is op basis van de overeenkomst die ik met hen heb gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van TLS-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.


WEBSHOP

De webshop is ontwikkeld met software van WooCommerce en wordt in eigen beheer gehost. Ik heb passende technische en organisatorische maatregelen genomen om misbruik, verlies en corruptie van gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan in ieder geval uit de toepassing van TLS-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.


BETALINGSVERKEER

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in mijn webwinkel maak ik gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt je naam, adres en woonplaatsgegevens en jouw betaalgegevens zoals je bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor je gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen.
Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van je persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.


VERZENDING VAN BESTELLINGEN

Als je een bestelling bij mij plaatst, is het mijn taak om jouw pakket bij jou te laten bezorgen. Ik maak gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat ik je naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL deel. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL je gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.


DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN

Ik maak onder meer gebruik van de volgende diensten van derden, waaronder mijn verwerkers:

  • IT- leveranciers en dienstverleners
  • Google Analytics
  • Hosting van de website (Vimexx)
  • ConvertKit
  • WooCommerce
  • Mollie
  • Interact
  • Akismet
  • Telefoondiensten
  • Mailservers
  • Betaaldiensten
  • Bezorgdiensten

Met alle (sub)verwerkers sluit ik een (verwerkers)overeenkomst. Waar mogelijk maak ik gebruik van verwerkers die gevestigd zijn binnen de EER. Ik zie erop toe dat gegevens alleen worden doorgegeven aan ontvangers buiten de EER die gevestigd zijn in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land en/of waar sprake is van een Privacy Shield.



DUUR VAN DE GEGEVENSOPSLAG

Ik bewaar jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de bovengenoemde doeleinden. Uiteraard kan ik persoonsgegevens langer bewaren op grond van een (wettelijke) verplichting en rekening houdend met eventuele verjaringstermijnen.




HOE IK PERSOONSGEGEVENS BEVEILIG

Ik neem passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen.

Ik heb de volgende maatregelen genomen:

  • Fysieke toegangscontroles
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Encryptie van digitale bestanden
  • Anti-virus programma’s en regelmatige software updates
  • Transport Layer Security (voorheen SSL-encryptie)



JOUW RECHTEN

Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb jij een aantal belangrijke rechten die je kan uitoefenen. Indien je gebruik wenst te maken van jouw rechten, kan je een e-mail sturen naar paulien@outdoorinspiratie.nl of telefonisch of schriftelijk contact opnemen.

Dit zijn jouw rechten:

  • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit recht geeft je meer controle over jouw eigen persoonsgegevens. Je hebt namelijk het recht jouw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare én machineleesbare vorm van mij te verkrijgen, indien dit technisch haalbaar is.
  • Het recht op inzage van jouw persoonsgegevens. Hiermee kan je een kopie van de persoonsgegevens die ik van jou verwerk, opvragen.
  • Het recht op rectificatie en wissing van jouw persoonsgegevens. Je kan mij verzoeken om jouw (onjuiste) persoonsgegevens te rectificeren of te laten verwijderen.
  • Recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens. In sommige gevallen heb je het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken.
  • Recht van bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je kan mij verzoeken jouw persoonsgegevens niet meer te gebruiken, omdat je hiertegen bezwaar hebt. Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden, zal ik jouw verzoek tot stopzetting van dit gebruik altijd honoreren.
  • Het recht jouw toestemming in te trekken. Jij hebt het recht jouw gegeven toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde in te trekken. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan, onverlet.

Meer informatie over jouw rechten vind je hier



KLACHT INDIENEN BIJ DE AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Natuurlijk help ik je graag verder indien je vragen of klachten hebt over de verwerking van jouw gegevens. Je kan daarnaast bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht indienen tegen mij met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens. Klik hier om een klacht in te dienen.



COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Sommige cookies worden door deze website geplaatst, terwijl andere door derden worden geplaatst. Ik heb geen volledige controle over de cookies die deze derde partijen gebruiken, dus ik adviseer je om de privacy- en cookieverklaringen van deze derde partijen te lezen. Door gebruik te maken van cookies, zorg ik ervoor dat deze website naar behoren functioneert, zodat je een optimale gebruikerservaring krijgt. Ook kan ik zo beter begrijpen hoe mijn website wordt gebruikt en wat ik kan doen om deze website te verbeteren. Bovendien kunnen relevante advertenties worden getoond door de cookies die worden gebruikt. Omdat ik of derde partijen ook tracking cookies gebruiken, vraag ik je via mijn cookiebanner om jouw uitdrukkelijke toestemming. Je kan altijd bezwaar maken tegen een vorm van profilering.




NOODZAKELIJKE COOKIES

Deze website plaatst strikt noodzakelijke cookies die essentieel zijn voor de werking van de site:

  • pvc_visits: deze cookie wordt geplaatst door Posts View Counter, zodat bezoekers niet dubbel worden geteld. Deze cookie verloopt na 1 dag.
  • woocommerce_cart_hash en woocommerce_items_in_cart: dit zijn sessie cookies. Deze cookies worden gebruikt voor het bijhouden van WooCommerce producten.
  • wp_woocommerce_session: verloopt na 2 dagen, bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze weet waar de cartgegevens in de database voor elke klant te vinden zijn.
  • wc_cart_created: dit is een sessie cookie. Deze cookie is noodzakelijk voor de functionaliteit van de winkelwagen op de website.
  • woocommerce_cart_hash: dit is een sessie cookie. Helpt WooCommerce te bepalen wanneer de inhoud van de winkelwagen/gegevens verandert.
  • wc_fragments: it is een sessie cookie. Deze cookie is noodzakelijk voor de functionaliteit van de winkelwagen op de website.



YOUTUBE

Op deze website kun je YouTube filmpjes bekijken. YouTube (Google) kan (advertentie)cookies plaatsen, als je op een video klikt:

  • GPS: verloopt na 1 dag en registreert een uniek ID op mobiele apparaten om tracking mogelijk te maken op basis van geografische GPS-locatie.
  • VISITOR_INFO1_LIVE: verloopt na 179 dagen en probeert de bandbreedte van gebruikers te schatten op pagina’s met geïntegreerde YouTube-video’s.
  • YSC: verloopt na een sessie en registreert een unieke ID om statistieken bij te houden m.b.t. de video’s van YouTube die de gebruiker heeft gezien.
  • remote_sid: houdt gebruikerssessies bij en verloopt niet.
  • yt-remote-cast-installed, yt-remote-connected-devices, yt-remote-device-id, yt-remote-fast-check-period, yt-remote-session-app en yt-remote-session-name bewaren de voorkeuren van de videospeler van de gebruiker met embedded YouTube video’s. Sommige cookies zijn sessie cookies, andere persistent.



GOOGLE ANALYTICS

Via mijn website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om te analyseren hoe bezoekers de website gebruiken. Ik heb mijn Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld. Dit betekent dat er wél persoonsgegevens worden verwerkt, maar het gebruik van deze cookies geringe gevolgen heeft voor jouw privacy. Ik heb met Google een verwerkersovereenkomst gesloten, het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd, ‘gegevens delen’ uitgezet en ik maak ook geen gebruik van andere Google diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Ik heb een gerechtvaardigd belang om deze cookies te plaatsen.



COOKIES VERWIJDEREN

De meeste browsers ondersteunen cookies, maar jij kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de  ‘voorkeuren’ van jouw browser. De ‘help’-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen.

Meer informatie over het gebruik van cookies kan je vinden op de website van de Consumentenbond. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben over het gebruik van cookies, neem dan contact op via paulien@outdoorinspiratie.nl.



WIJZIGEN VAN DEZE PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 22 juli 2020. Ik kan de privacy- en cookieverklaring op elk moment wijzigen. Ik zal altijd de laatste versie op deze website plaatsen.


Ik gebruik cookies