skinny dippen
Nederland
Paulien
Nederland
09/01/2020
2 min

Skinny dippen: zo doe je dat

09/01/2020
2 min

In een Gronings meer, een Schots loch of een bergmeer in de Alpen. Ik neem regelmatig een verfrissende duik. Daarbij heb ik niet altijd zwemkleding mee of aan, want 1) soms komt de zwemneiging of -kans als een verrassing en 2) het heeft zoiets bevrijdends om je kleding uit te trekken en het water langs je lichaam te voelen. Skinny dippen is voor velen buiten de comfortzone, maar dat maakt het ook een heerlijk (micro)avontuur!

Laatste update: 15 maart 2024

Skinny dippen: doe dat veilig

Skinny dippen is niet heel anders dan zwemmen met badkleding aan. Ook zonder kleding moet je letten op natuurlijke gevaren. Ga je in de winter dippen? Lees je in over zwemmen in koud water. Zin in een duik in zee? Informeer je over de stromingen en wat goede plekken en tijden zijn om de zee in te gaan. Aan de Schotse kust waar ik een groot deel van het jaar woon staan geen waarschuwingsborden, maar er staan op sommige plekken onzichtbare stromingen die je de zee in trekken. Oppassen dus, en je goed informeren.

skinny-dippen-regels

Skinny dippen in Nederland

Mijn favoriete plek voor skinny dippen in Nederland is het naakstrand van Schiermonnikoog. Heerlijk in zee badderen en dan in de zon opdrogen. Meer naaktstranden vind je hier. Je kan natuurlijk ook bij niet-nudisten-stranden skinny dippen. Ik doe dat daar vaak wat onopvallender, op rustige plekken op een rustig tijdstip. Ik vind het zelf ook niet zo prettig als ik de hond uitlaat en ineens oog in oog sta met een naakte zwemmer (noem me preuts, maar ik ben dat gewoon niet zo gewend ;) ). Ik vind de regels over waar naaktzwemmen wel of niet mag wat onduidelijk, dus ik doe wat mij het prettigst voor mijzelf en anderen lijkt.

Skinny dippen in het buitenland

Ben je van plan tijdens een reis te gaan naaktzwemmen? Lees je in in de wetten van dat land en de lokale regels. Niet overal zijn ze zo tolerant als in Nederland en je wilt niet per ongeluk een enorme boete of andere straf oplopen. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en is deze informatie niet moeilijk te vinden. Bij twijfel kan je altijd informeren bij een lokale nudistenvereniging. Of je neemt het risico en gaat spontaan skinny dippen - aan jou de keuze natuurlijk!

skinny-dippen

PS. Ja ik weet dat dit geen skinny-dip-foto's zijn en nee ik ga geen skinny-dip-foto's van mijzelf of vrienden online zetten. Voor dergelijke foto's zijn andere websites. Hoef je me dus niet over te mailen, goed? Goed!

Reacties
Categorieën