Warm blijven tijdens outdooravonturen in de herfst
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
09/15/2023
2 min

Zo blijf je warm tijdens outdooractiviteiten in de herfst

09/15/2023
2 min

Verkleurende bladeren, mistige ochtenden en minder vroeg je bed uit voor de zonsopkomst. De herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen voor outdooractiviteiten. De herfst wel met een nadeel: koude ledematen! Daarom in dit artikel tips waarmee je warm en comfortabel van je outdooractiviteiten in de herfst kunt genieten.

Warme handen

De eerste lichaamsdelen die tijdens outdooractiviteiten in de herfst ongemak opleveren, zijn bij mij mijn handen. Jep, slechte doorbloeding. In beweging blijven en goed eten helpt, maar is voor mij niet altijd genoeg. Een goed paar water- en winddichte handschoenen houdt me warm in koude wind. Wil je het onderweg echt comfortabel warm hebben, dan kies je voor verwarmde (fiets)handschoenen met een ingebouwd verwarmingssysteem.

warme-handen-outdoor-avonturen-herfst

Warme voeten

Trek warme sokken aan en draag schoenen waar de wind niet doorheen waait. Zorg dat de rest van je lichaam warm genoeg is, dan blijven je voeten ook warmer. Trek zodra je stilstaat (winddichte) extra lagen kleding aan. Blijf je koude voeten houden of vind je het fijn ze na het sporten snel op te warmen? Verwarmde sokken kunnen helpen.

warme-voeten-outdoor-avonturen-herfst

Warm gezicht

Zodra de temperatuur onder de tien graden zakt, komt mijn Buff uit de kast. Deze outdoorversie van een kolsjaal komt in verschillende diktes. Dunnen met UV-bescherming voor de zomer en dikkeren voor extra warmte. Deze Buff kun je als kolsjaal, muts en oorwarmer gebruiken (niet allemaal tegelijkertijd, koop er dan twee). Je kunt ook voor een verwarmde baklava of muts kiezen, die je op batterij-power warm houdt.

Warm rest van het lichaam

We weten allemaal dat ons ‘warm genoeg’ aankleden zorgt dat we warm genoeg blijven. Toch gaat dat niet altijd goed ;) Trek je kleding aan volgens het lagensysteem. Draag liever meerdere dunne lagen over elkaar dan één heel warme (dons)jas. Zo kun je makkelijk een laagje uittrekken of toevoegen. Té warm zijn is namelijk ook niet handig: als je gaat zweten en dat zweet vervolgens afkoelt, krijg je het ook koud. Een andere optie, ook om lekker warm te blijven na de inspanning, is verwarmde kleding, zoals een verwarmde bodywarmer of verwarmde jas.

warme-blijven-outdoor-avonturen-herfst

Meer tips voor je outdooractiviteiten in de herfst

  • Een goede uitrusting is het halve werk. Nog een paar aanvullende tips waarmee jij van je outdooravonturen in de herfst een groter succes maakt:
  • Doe een warming-up voordat je gaat wandelen, fietsen of varen. Geef je spieren extra tijd om op te warmen en verklein de kans op blessures.
  • Neem warm drinken mee. In de koude maanden staat koud drinken me tegen, waardoor ik vaak te weinig drink. Lauwwarm water of thee in een thermosfles maakt drinken aantrekkelijker.
  • Neem een uitklapbaar zitmatje (zitflap) mee, zodat je tijdens het pauzeren droog en geïsoleerd kan zitten.
  • Zorg dat je goed zichtbaar bent, zeker als je vroeg of laat op de dag of in druilerig weer op pad gaat. Een lampje en/of reflecterend vestje is niet erg sexy, maar wel zo veilig.

warm-blijven-outdooravonturen-herfst

Reacties
Categorieën