5 Nederlandse trektochten met overnachtingen in hotels
Wandelen
Paulien
Wandelen
06/23/2021
5 min

5 Nederlandse trektochten met overnachtingen in hotels

06/23/2021
5 min

Wil je tijdens je trektochten liever comfortabeler slapen dan op een campingmatje? Dan boek je gezellige hotels langs de route. Ik weet uit ervaring dat dat nogal een gedoe kan zijn qua planning, maar daar is gelukkig een makkelijke oplossing voor. Via SNP Natuurreizen, een kleinschalige en duurzame Nederlandse reisorganisatie, kun je trektochten met overnachtingen in hotels boeken.

Trektochten met overnachtingen in hotels

Hoewel ik een echte kampeerder ben, vind ik het heerlijk om tijdens mijn trektochten in een hotel of bed & breakfast te overnachten. Ik kan na een lange dag wandelen enorm genieten van het comfort van een douche, stoelen en een lekker bed. Bovendien is je rugzak veel lichter zonder tent, slaapmat en slaapzak, wat de wandeling zelf ook comfortabeler maakt. Het grote nadeel van onderweg overnachten in comfortabele accommodaties, vind ik het plannen. Als je een route van vijf dagen maakt, moet je vier accommodaties vinden die op de perfecte afstand van elkaar liggen en beschikbaar zijn. Ik vind dat teveel gedoe, vooral als je de eerste drie overnachtingen op orde hebt en dan geen vierde locatie kunt vinden.

wandelroute-langs-hotels

De oplossing: wandelarrangementen van SNP

Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden: SNP Natuurreizen. Via deze reisorganisatie boek je kant-en-klare wandelvakanties die je zelfstandig af kunt leggen. Jij kiest een route van hun website en zij regelen de accommodatie voor je. De prijzen van de SNP reizen zijn heel redelijk en zijn de tijd en zorgen die je bespaart helemaal waard. Voor mensen die, net als ik, duurzaamheid belangrijk vinden, is het goed om te weten dat SNP één van de duurzaamste reisorganisaties in Nederland is.

Ik deel mijn vijf favoriete SNP-wandelarrangementen voor Nederlandse trektochten met overnachtingen in hotels met je.

1. De Edelherttrail: wandelen over de Veluwe

Zou jij de Nederlandse natuur wel eens willen zien zoals wilde dieren het zien? Wandel over de 370 kilometer lange Edelherttrail: een wandelroute die het pad volgt dat een edelhert zou kiezen als hij door zoveel mogelijk groen naar Duitsland zou willen lopen. Verwacht dus veel natuurgebieden en smalle paadjes. De route begint in Harderwijk en eindigt in Monschau in de Duitse Eiffel.

Eén van de mooiste delen van deze route is het traject tussen Staverden (nabij Ermelo) en Velp (nabij Arnhem). Wandel met het SNP-wandelarrangement 73 kilometer door bos, over heide en langs het karakteristieke gebouw van Radio Kootwijk. Onderweg overnacht je twee keer in een sfeervolle herberg in Hoenderloo en één keer in een hotel Loenen.

Details 

 • 4 dagen wandelen, 3 overnachtingen
 • 16 tot 20 kilometer per dag wandelen
 • Wandelroute is te volgen via de SNP-app
 • Geen bagagetransport mogelijk, maar je kunt na de eerste nacht je bagage laten liggen tot de volgende nacht in hetzelfde hotel
 • Prijs vanaf 235 euro
 • Uitgebreide informatie

trektocht-met-overnachtingen-in-hotels

2. Wandelen door het Geuldal en de Vlaamse Voerstreek

Glooiende heuvels, authentieke vakwerkhuizen en kabbelende beken. Dat is het mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. De SNP-wandeling begint op het plateau van Margraten, waar je de grotten en mergelgroeven van de Bemelerberg bezoekt. Je overnacht in het dorp Margraten, vanaf waar je over het plateau wandelt en afdaalt naar de rivier de Gulp. Wandel langs de oevers naar het dorpje Slenaken, waarvan de toren boven glooiende, frisgroene heuvels uitsteekt.

Je logeert twee nachten in Slenaken, zodat je voldoende tijd hebt om dit schilderachtige landschap te ontdekken. Wandel via een alternatieve, 20 kilometer lange route terug naar Margraten om je auto alvast op te halen of maak een ronde van 17 kilometer door het oude Bovenste Bos en het Geuldal. Op de vierde dag maak je vanuit het hotel een rondwandeling door de Voerstreek.

Details 

 • 4 dagen wandelen, 3 overnachtingen
 • 16 tot 20 kilometer per dag wandelen
 • Wandelroute is te volgen via de SNP-app
 • Honden zijn in het eerste hotel niet toegestaan
 • Geen bagagevervoer
 • Prijs vanaf 311 euro
 • Uitgebreide informatie

wandelvakantie-langs-hotels

3. Op avontuur op het Aekingerzand en het Dwingelderveld

De Aekingerzand zandvlakte, het natte Fochteloërveen, de uitgestrekte gras- en heidevelden van het Dwingelderveld en de eindeloze bossen van het Drents Friese Wold. Ik had het geluk op te groeien in deze omgeving, waarin ik nog altijd graag op trektocht ga. Gelukkig weten ook de routemakers van SNP de schoonheid van dit gebied te waarderen en vind je er een fijne rondwandeling.

De route begint in Veenhuizen, waar de geschiedenis van het dorp nog overal te zien is. Lees de spreuken op de huizen van de voormalige veenkolonie en bezoek het gevangenismuseum. De volgende dagen wandel je door prachtige Drentse natuur. Zoek vanuit een 18 meter hoge uitkijktoren naar kraanvogels op het Fochteloërveen en beklim net buiten Appelscha de 33 meter hoge Bosbergtoren om uit te kijken over het gebied waarin je de rest van de dag gaat wandelen. Voel je klein op de grote zandverstuiving en in het 6000 hectare grote natuurgebied en snuif cultuur op in typisch Drentse dorpjes met hunebedden.

Details 

 • 5 dagen wandelen, 4 overnachtingen
 • Totaal 72.5 kilometer wandelen, plus 3-15 kilometer rondwandeling op dag 1
 • Inclusief bagagevervoer
 • Hond mag mee tegen meerprijs, maar is op een deel van de route tussen maart en augustus niet welkom.
 • Prijs vanaf 370 euro
 • Uitgebreide informatie

trektochten-met-overnachtingen-in-hotels-drenthe

4. Een rondje over de Veluwe

Voor mijn trektochten in Nederland ga ik graag naar de Veluwe. Ik ben dol op de uitgestrekte bossen en de afwisseling tussen bos, heide, velden en rivieren. Het SNP-rondje langs de Neder-Rijn en door Nationaal Park De Hoge Veluwe vind ik een aanrader. Begin je avontuur met een stadswandeling en comfortabele overnachting in Arnhem. De volgende dag wandel je door de bossen naar de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wandel of fiets op een gratis witte leenfiets door bos en over heide en zandvlakten naar Otterlo. Pauzeer onderweg voor een bezoekje aan het Kröller Müller Museum en het Sint Hubertus jachtslot.

In Otterlo breng je de nacht door in een gezellige herberg, voordat je door nog meer bos- en heidegebieden naar Wageningen wandelt. Daar overnacht je in Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie is getekend. De volgende dag slinger je langs de rivier en kasteel Doorwerth terug naar Arnhem.

 • 4 dagen wandelen, 3 overnachtingen
 • Ongeveer 20 kilometer per dag wandelen
 • Wandelroute is te volgen via de SNP-app
 • Inclusief bagagevervoer
 • Hond is ook welkom
 • Prijs vanaf 385 euro
 • Uitgebreide informatie

wandeltocht-met-overnachtingen-in-hotels

5. Wandelen in het Rijk van Nijmegen

In drie dagen tijd ontdek je in het Rijk van Nijmegen vele verschillende landschappen. Wandel over de stuwwal, door de oudste stad van Nederland, langs een rivier, over heide en door weelderige graslanden. Een afwisselende wandeling dus, met flinke hoogteverschillen voor Nederlandse begrippen. Vergeet je vogel- en plantengids en verrekijker niet mee te nemen, want de natuurgebieden langs de route zijn rijk aan flora en fauna.

Het SNP-wandelarrangement begint in Beek (bij Nijmegen) en eindigt in Cuijk, vanaf waar je de bus terug naar je beginpunt neemt. Spot vogels, dassen en bevers in de Ooijpolder, beklim door frisgroene bossen de Duivelsberg en geniet van de vergezichten op de Mookerheide. Je overnacht de tweede dag in het wijndorp Groesbeek, waar je in de tuin van het hotel van een lokaal gemaakt wijntje kunt genieten.

 • 3 dagen wandelen, 2 overnachtingen
 • Totaal 55 kilometer wandelen
 • Routebeschrijvingen van SNP
 • Inclusief bagagevervoer (per elektrische fiets!)
 • Hond is in overleg welkom
 • Prijs vanaf 235 euro
 • Uitgebreide informatie

trektochten-met-overnachtingen-in-hotels-nijmegen

Liever een andere wandeltocht? Bekijk hier alle Nederlandse wandelarrangementen van SNP.
Foto’s komen uit de beeldbank van SNP.

Reacties
Categorieën