Nieuw: tweedaagse wandelroutes van Nivon
Nederland
Paulien
Nederland
05/20/2021
2 min

2-daagse wandelroutes van Nivon

05/20/2021
2 min

Zijn er ook kant-en-klare tweedaagse wandelroutes? Dat is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg, en waar ik dan ‘niet dat ik weet’ op moet antwoorden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf een wandelroute uit te zetten of een deel van een bestaande trektochtroute te volgen, maar kant-en-klaar is zoveel makkelijker. Gelukkig komt Nivon met een oplossing.

Tweedaagse wandelroutes van Nivon

Nivon bracht deze maand zijn eerste vier kant-en-klare tweedaagse wandelroutes op de markt. Nivon is een vereniging voor mensen die van de natuur houden en bestaat al sinds 1924. Door Nederland verspreid zijn er dertien natuurvriendenhuizen, waar je als Nivonlid (goedkoper) kunt overnachten met andere buitenmensen. Ze hebben ook kampeerterreinen in de natuur, waar je ook als niet-Nivonlid mag kamperen.

Rondom deze terreinen heeft Nivon nu tweedaagse wandelroutes uitgezet. Het idee is dat je in een Nivon natuurvriendenhuis of op een Nivon camping overnacht. Mocht dat vol zijn, dan zijn er vaak andere campings in de buurt.

nivon-tweedaagse-wandeling

Op het moment van schrijven zijn er vier tweedaagse wandelroutes van Nivon

 

Vier tweedaagse wandelroutes

De vier tweedaagse wandelroutes die Nivon op het moment van schrijven aanbiedt, lopen over bestaande wandelroutes. De tweedaagse wandelroute op de Veluwe loopt tussen Ede en Wolfheze vooral over het Veluwe Zwerfpad, een prachtige en gemarkeerde wandelroute. Op dit moment heb je keuze uit de volgende wandelroutes:

  • Hunehuis trektocht in Drenthe
  • Bosbeek trektocht op de Veluwe (nabij natuurkampeerterrein Quadenoord)
  • Morgenrood trektocht in de Kampina
  • Zeehuis trektocht in Noord-Holland

Je kunt de routes voor 4.95 per stuk of voor 14.95 per set van vier kopen in de Nivon webshop.

nivon-minitrektocht

 

Meer tweedaagse wandelroutes

Een tweedaagse wandelroute is perfect voor een microavontuur in eigen land. Ligt geen van de Nivon routes bij jou in de buurt of is er geen plek voor overnachting? Stel dan zelf een tweedaagse wandelroute samen. Lees mijn tips om zelf een meerdaagse wandelroute uit te zetten of volg een deel van een bestaande meerdaagse wandelroute in Nederland. Streekpaden zijn heel geschikt om te volgen, omdat die in lussen lopen en met een stukje afsnijden dus al snel een perfect rondje volgen. Je kunt natuurlijk ook een rechte lijn lopen en van het eindpunt met het openbaar vervoer weer naar het beginpunt reizen.

cadeau-wandelaars

De leuk verpakte tweedaagse wandelroutes zijn ook een leuk cadeau voor wandelaars

Reacties
Categorieën