Trekkersplekken: op de bonnefooi naar de camping
25 september 2020 
1 min. leestijd

Trekkersplekken: op de bonnefooi naar de camping

Trekkersplekken zijn kampeerplekken voor mensen die wandelend of fietsend naar de camping komen. Vaak hebben campings een trekkersveld waar alle spontaan arriverende gasten zonder auto hun tent op mogen zetten. Deze plekken hebben geen elektra zijn vaak goedkoper dan de reguliere kampeerplekken. Wel heb je op drukke momenten wat minder privacy, dus wie voor de rust en ruimte komt, kan beter vooraf een 'normale' kampeerplek voor zichzelf reserveren.

Trekkersplaatsen hoef je niet te reserveren, je kunt spontaan aan komen waaien wanneer het jou uitkomt. Natuurkampeerterreinen moeten volgens de regels hun uiterste best doen om tot zeven uur een plekje vrij te houden voor mensen die last-minute  arriveren.

De regels voor trekkersvelden verschillen per camping. Voor de boscampings van Staatsbosbeheer geldt dat je geen auto mee mag hebben en maximaal drie nachten mag blijven staan. Als trekker mag je gebruik maken van de faciliteiten die ook beschikbaar zijn voor andere gasten. Denk aan de vuurhut, het toiletgebouw en picknickbanken.trekkersplaats-op-campingAls kampeerder op een trekkersplek mag je gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de camping

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zegde ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen
trektocht-stappenplan