welcome to my garden in Belgie
Kamperen
Paulien
Kamperen
08/17/2020
1 min

Gratis kamperen in België: Welcome to my Garden

08/17/2020
1 min

In België kun je op steeds meer plekken gratis in de achtertuin van een vriendelijk medemens kamperen. Verwacht geen luxe zoals op een officiële camping, maar wel een plek waar je je tentje op mag zetten na een hele dag lopen of fietsen. Wildkamperen is in België officieel niet toegestaan, maar dankzij het initiatief Welcome to my garden kun je toch back-to-basics kamperen langs je route.

Wat is Welcome to my Garden?

Welcome to my Garden is een non-profit organisatie die wandelaars en fietsers wil helpen aan slaapplekken langs hun route. Dries Van Ransbeeck is de bedenker van dit fijne platform. Hij zegt daarover in het Belgische tijdschrift Slack: ‘aangezien drukke plaatsen best vermeden worden en wildkamperen niet toegelaten is in België, vroeg ik me af hoe we het op een laagdrempelige manier mogelijk kunnen maken om voldoende leuke plaatsen te vinden waar reizigers eenvoudigweg een tent kunnen opzetten'. Dit is typisch zo'n idee waarvan ik zou willen dat ik hem zelf bedacht had. welcome-to-my-garden-belgie Welcome to my Garden is een goed alternatief voor wildkamperen in België

De regels van Welcome to my Garden

Tuineigenaren kunnen hun tuin of weiland gratis beschikbaar stellen aan wandelaars en fietsers. Het is dan ook niet de bedoeling dat je met de auto of het openbaar vervoer naar je overnachtingsadres reist.

Soms krijg je bij je overnachting toegang tot sanitair, stromend water en elektriciteit, maar dat is niet standaard. Je mag maximaal 48 uur blijven en alles gaat in overleg met je host. Een uitgebreid overzicht van alle regels vind je op de FAQ pagina.

Maak een account aan om alle Welcome to my Garden hosts op de kaart te kunnen zien. Je kunt vervolgens contact opnemen met een host langs jouw wandel- of fietsroute.


Campspace als alternatief voor Welcome to my Garden

Ook via Campspace kun je bij mensen in de achtertuin kamperen. Hosts die hun tuin via Campspace verhuren, vragen wel een vergoeding van vijf tot twintig euro. Mocht er geen Welcome to my Garden host langs jouw route zijn, dan is Campspace een goed alternatief.

Reacties
Categorieën