Campspace: kamperen in iemands achtertuin
Kamperen
Paulien
Kamperen
04/15/2021
3 min

Campspace: kamperen in iemands achtertuin

04/15/2021
3 min

Campspace is een organisatie die het mogelijk maakt om in de achtertuin van wildvreemden te kamperen. Ik ben al jaren fan van Campspace en overnacht tijdens trektochten en microavonturen regelmatig op een Campspace kampeerplek. In dit blogbericht vertel ik je meer over dit fijne initiatief.

kamperen-in-achtertuin

Kamperen in de achtertuin in de Achterhoek

 

Wat is Campspace?

Campspace is een platform waarop mensen hun (wei)land, tuin of (mini)camping kunnen aanbieden als kampeerplek. Als kampeerder vind je hier unieke kampeerplekken over de hele wereld. Je boekt en betaalt je kampeerplek direct via de website, zodat je weet dat de host gecontroleerd is en je gegevens beveiligd zijn. Betaling hoeft dus niet ter plekke, maar doe je online.

Kampeerders kunnen een review schrijven over de kampeerplekken waar ze overnacht hebben. Op die manier kun jij voordat je boekt zien of een Campspace schoon, betrouwbaar en veilig is. Ik ben één van de vrijwilligers die voor het kampeerplatform nieuwe kampeerplekken test, zodat we zeker weten dat je goed terecht komt als je een Campspace boekt.

Welke voorzieningen aanwezig zijn, verschilt per achtertuin-kampeerplek. Vrijwel overal heb je toegang tot sanitair en water. De faciliteiten worden weergegeven in de omschrijving van de campspace. Campspaces zijn een goedkope manier van kamperen, met prijzen vanaf een paar euro per nacht. Kamperen in een tent op een campspace is één van de meest duurzame manieren van vakantie vieren.

—> meld je via deze link aan bij Campspace en krijg na aanmelding 10 euro korting op je Campspaceboeking!

campspace-wenum-wiesel

Op de Campspace in Wenum-Wiesel

 

Caravans, tiny houses en boomhutten huren

Wil je liever niet met een tent op vakantie, maar in al ingerichte accommodatie overnachten? Dat kan ook via het platform. Huur een ingerichte glamping-tent, een boomhut, yurt of andere originele accommodatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze caravan met sauna in Utrecht of deze boomhut in België? Je kunt via Campspace ook kamperen bij de boer.

 

Een overnachting boeken

Via de website van Campspace kun je eenvoudig een kampeerplek vinden en boeken. Gebruik de zoekfunctie voor specifieke data en/of locaties, of ga naar de themapagina’s met avontuurlijk kamperen, glamping of kindvriendelijke kampeerplekken. Je kunt ook via de kaart zoeken in het gebied waar jij op vakantie wilt. Filter op faciliteiten, zoals de aanwezigheid van een picknicktafel, sauna en/of douche.

campspace-warffum

Op de campspace in Warffum

 

Kamperen met de hond? Dat kan bij Campspace

Een hondvriendelijke camping vinden is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er voldoende Campspace kampeerplekken waar je kunt kamperen met je hond. Filter in de zoekfuntie op hondvriendelijkheid. Een groot voordeel van met je hond op een Campspace kamperen, is dat je vaak de enige kampeerder bent. Zo hebben jij en je hond geen last van andere honden. Sommige hosts hebben zelf dieren, dus als je hond moeilijk is met andere honden of katten, kun je beter eerst even navraag doen bij de gastheer of -vrouw.

 

Je tuin aan kampeerders aanbieden? Word host!

Heb jij een tuin of weiland waar andere kampeerders hun tent op kunnen zetten? Word zelf host en verdien zo een leuk zakcentje bij. Je kiest zelf de prijs en beschikbaarheid, schrijft een fijne tekst en upload een paar foto’s en je bent klaar om te verhuren! Er komt eerst een scout (misschien ik wel!) langs om je plek te bekijken en fotograferen, zodat kampeerders met een goed gevoel bij jou langs kunnen komen.

kamperen-met-hond

Kamperen met de hond in een Drentse achtertuin

 

Mijn favoriete kampeerplekken in achtertuinen

In de afgelopen twee jaar heb ik op veel fijne Campspaces mogen kamperen. Zo kampeerde ik aan de rand van een Dark Sky Park bij Frits in Warffum en sliep ik tijdens een microavontuur op het Veluwe Zwerfpad tussen de pony’s in Wenum-Wiesel. Ook de Campspace in Thesinge (in de landerijen bij de stad Groningen) en die in Kollumerpomp (tijdens een microavontuur in het Lauwersmeer) zijn een aanrader!

microavontuur-lauwersmeer-campspace

Bij de Campspace in het Lauwersmeer kun je gratis de kajak lenen (perfect voor een microavontuur!)

Reacties
Categorieën