5 fijne campings in de Ardennen
01 september 2021 
6 min. leestijd

5 fijne campings in de Ardennen

Tijdens mijn laatste tripje naar de Ardennen kwam ik op een camping terecht die er op de website heel goed uitzag, maar in werkelijkheid enorm tegenviel. We moesten onze tent strak tegen die van de buren aanzetten, waarna ik de hele nacht geen oog dicht deed omdat het was alsof de buurman op mijn bed zat te kletsen. En toen er ook nog continu vissers op onze campingplek kwamen staan vissen en schreeuwen, liep mijn emmertje over. Dat moet toch anders kunnen, dacht ik. Dus schakelde ik de hulp in van mijn Instagramvolgers en maakte ik een lijstje met campings in de Ardennen die wél fantastisch zijn.

camping-in-de-ardennen

1. Camping C&P Buitensport

De meestgenoemde fijne camping in de Ardennen is Camping C&P Buitensport. Je kunt er in je eigen tent of gehuurde accommodatie overnachten, meedoen aan buitensportactiviteiten of een mountainbike, racefiets of kano huren en zelfstandig op pad gaan. De camping ligt nabij Houffalize, wat ook nog eens een perfecte uitvalsbasis is voor prachtige wandelingen. Oh en ook heel fijn: er wordt Nederlands gesproken.

Ook Outdoor Camping Barvaux staat goed bekend onder mijn volgers. Deze camping ligt ook weer midden in de Ardennen, aan de Ourthe. Ook hier kun je ingerichte accommodatie huren of je eigen tent meenemen. Er zijn ook kampeerplekken aan het water, waar je meer privacy en rust hebt. De tipgever was ‘een ANWB-camping ontvlucht wegens overlast’ en kwam hier tussen de vrij rondscharrelende kippen weer tot rust.

campings-in-de-ardennen

Camping Trodoway is een natuurcamping in de Ardennen. Dat betekent dat ze sowieso ruime plekken moeten hebben en vooral (vaak rustigere) natuurliefhebbers aantrekken. Hij wordt dan ook aangeraden door volgers waarvan ik weet dat ze rust kunnen waarderen, dus dat is een goed teken. De kleinschalige camping wordt gerund door Nederlandse eigenaars en ligt in het bos. Op het terrein staan veel bomen, waardoor je veel privacy hebt.

Ook Camping du Pouhou is een natuurkampeerterrein in de Ardennen. Op het terrein vind je schattige pipowagens en hutjes en natuurlijk kampeerplekken voor wie een eigen tent of caravan meeneemt. De camping is autovrij en ligt aan de rand van het bos. Een perfect startpunt voor het ontdekken van de Ardennen dus.

Nog een natuurkampeerterrein: Camping Beau Rêve nabij La-Roche-en-Ardenne. Hier kampeerde ik zelf ook een nachtje en de plekken zijn echt heerlijk ruim. Wel is er weinig privacy, want één groot veld en toen wij er waren snauwde de receptioniste twee andere kampeerders (los van elkaar) behoorlijk af. Ik hoor verder goede verhalen, dus laten we er vanuit gaan dat ze een slechte dag had. De beheerder spreekt geen Nederlands, maar wel Engels.

Ik kreeg natuurlijk meer dan vijf tips, maar maakte zelf een selectie op basis van ligging en type terrein. Kun je niet terecht op bovenstaande campings in de Ardennen? Dan volgen hier de andere tips die ik op Instagram kreeg:

–> als je wandelt of fietst, kun je natuurlijk ook ‘wildkamperen’ op de bivakzones in België.

Ben je nog op zoek naar leuke dingen om te doen in de Ardennen? Maak een wandelroute om het stuwmeer van Nisramont, wandel (stukjes van) de Eislek Trail of ga packraften op de Ourthe.

natuurkamperen-in-de-ardennen

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Danny
Door

Danny

op 22 Aug 2022

Goed geschreven, Paulien. Aangaande het humeur van de (nieuwe) eigenaars van Camping Beau Reve: dat is iedere dag zo, helaas. Dat is echt zonde van best wel een mooie plek. hebben helaas uit moeten wijken vanwege het slechte management aldaar.

Reactie plaatsen