Vrienden op de fiets: logeren tijdens je fiets- of wandelvakantie
17 november 2020 
2 min. leestijd

Vrienden op de fiets: logeren tijdens je fiets- of wandelvakantie

Wie liever niet in een tent slaapt tijdens een fiets- of wandelvakantie, maar ook geen vijfsterrenhotel zoekt, kan terecht bij Vrienden op de Fiets. Al doet de naam anders vermoeden, ook als wandelaar kun je bij de adressen van Vrienden op de Fiets terecht. In dit bericht daarom wat meer over deze stichting.

Vrienden op de Fiets is een stichting zonder winstoogmerk waar mensen met een logeerkamer en mensen die op zoek zijn naar een overnachting met elkaar in contact gebracht worden. Op het moment van schrijven kun je via de zoekfunctie bij 6000 adressen binnen en buiten Nederland terecht. Voor € 22,50 per nacht per persoon krijg je een comfortabel bed en een ontbijt op een gastadres. Om deze adressen te kunnen boeken, moet je voor 8 euro per jaar ‘Vriend‘ van Vrienden op de Fiets worden.

vrienden-op-de-fiets-overnachten-wandelroute

Ook wandelaars mogen overnachten bij Vrienden op de Fiets

 

De Vrienden op de Fiets logeeradressen zijn perfect voor wie meerdere dagen gaat fietsen of wandelen, maar geen tent, slaapzak en matje mee wil of kan nemen. Ook voor de gezelligheid reserveer je een overnachting bij VodF. Ik vind het zelf altijd heel fijn om na vele dagen in m’n eentje gelopen te hebben, weer even met iemand aan tafel een kop thee te drinken en verhalen uit te wisselen. De overnachtingen op gastadressen zijn geen hotelovernachtingen, en je reserveert deze plekken dus inclusief sociaal contact en een huiselijk gevoel. Alsof je logeert bij een kennis die je nog niet kent 🙂

Oh en goed nieuws voor hondeneigenaren: je hond mag in overleg naar bepaalde logeeradressen mee!

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zegde ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen
trektocht-stappenplan