Vrienden op de fiets: logeren tijdens je fiets- of wandelvakantie
Kamperen
Paulien
Kamperen
11/17/2020
1 min

Vrienden op de fiets: logeren tijdens je fiets- of wandelvakantie

11/17/2020
1 min

Wie liever niet in een tent slaapt tijdens een fiets- of wandelvakantie, maar ook geen vijfsterrenhotel zoekt, kan terecht bij Vrienden op de Fiets. Al doet de naam anders vermoeden, ook als wandelaar kun je bij de adressen van Vrienden op de Fiets terecht. In dit bericht daarom wat meer over deze stichting.

Wat is Vrienden op de Fiets?

Vrienden op de Fiets is een stichting zonder winstoogmerk waar mensen met een logeerkamer en mensen die op zoek zijn naar een overnachting met elkaar in contact gebracht worden. Op het moment van schrijven kun je via de zoekfunctie bij 6000 adressen binnen en buiten Nederland terecht. Voor € 22,50 per nacht per persoon krijg je een comfortabel bed en een ontbijt op een gastadres. Om deze adressen te kunnen boeken, moet je voor 8 euro per jaar ‘Vriend‘ van Vrienden op de Fiets worden.

vrienden-op-de-fiets-overnachten-wandelroute

Voor wie is overnachten op een Vrienden op de Fiets plek geschikt?

De Vrienden op de Fiets logeeradressen zijn perfect voor wie meerdere dagen gaat fietsen of wandelen, maar geen tent, slaapzak en matje mee wil of kan nemen. Ook voor de gezelligheid reserveer je een overnachting bij VodF. Ik vind het zelf altijd heel fijn om na vele dagen in m’n eentje gelopen te hebben, weer even met iemand aan tafel een kop thee te drinken en verhalen uit te wisselen. De overnachtingen op gastadressen zijn geen hotelovernachtingen, en je reserveert deze plekken dus inclusief sociaal contact en een huiselijk gevoel. Alsof je logeert bij een kennis die je nog niet kent 🙂

Oh en goed nieuws voor hondeneigenaren: je hond mag in overleg naar bepaalde logeeradressen mee!

Reacties
Categorieën