Wandelen met bagagevervoer
Wandelen
Paulien
Wandelen
02/03/2020
1 min

Wandelen met bagagevervoer

02/03/2020
1 min

Voor wie zonder grote, zware rugzak op wandelvakantie wil, is er bagagevervoer. Geef je tas af aan het transportbedrijf voordat je vertrekt, en als je aankomt bij je volgende accommodatie, staan je spullen alweer op je te wachten. Ik deel hier de voordelen en de nadelen van bagagevervoer.

De voordelen van bagagevervoer

Het grootste voordeel van bagagevervoeris dat je tijdens je wandeluren geen zware bagage mee hoeft te dragen op je rug. Stop je voeding, regenkleding en extra lagen kleding in een dagrugzak van zo'n 25-35 liter, en je kunt op pad. Ik liep de West Highland Way met ruim 15 kilo op mijn rug, en de mensen die gebruik maakten van bagagevervoerhadden het duidelijk makkelijker op de zwaardere stukken van de route. Ook voor mensen die snel last van hun rug, knieën, schouders of andere lichaamsdelen hebben, scheelt het fysiek enorm om van de service gebruik te maken. Een ander voordeel is dat je, als je gebruik maakt van bagagevervoer, meer en/of zwaardere spullen mee kunt nemen. Wie het fijn vindt om dagelijks schone kleding en een nieuw boek te hebben, hoeft op die manier niet al dat (extra) gewicht op de rug mee te dragen. Je kunt op die manier ook een extra voedselvoorraad meenemen.wandelen-bagagetransport-voordelen Eén van de voordelen van wandelen met bagagevervoeris dat je met een lichte en kleine rugzak op pad kunt.

De nadelen van bagagevervoer

Het grootste nadeel van gebruik maken van bagagevervoer vind ik de beperking in vrijheid. Met al mijn spullen in mijn rugzak, kan ik zelf bepalen wanneer en waar ik stop voor overnachting. Je moet je volgende accommodatie al geboekt hebben om gebruik te kunnen maken van transport van je rugzak of koffer. Ben je halverwege de wandeling echt kapot en heeft het transportbedrijf je bagage al afgeleverd, dan moet je dus doorlopen tot je bij je bagage komt. Een ander nadeel vind ik dat je met gebruik van het transport niet kunt wildkamperen. De transportbedrijven leveren je bagage alleen af op (officiële) accommodatie met een adres, dat op hun route ligt. Even wildkamperen in de natuur wordt dan lastig.wandelvakantie-zonder-grote-rugzakBij een wandelvakantie zonder grote rugzak kom je veel makkelijker de berg op lopen

Reacties
Categorieën