Luisterboeken over wandelen
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
03/30/2022
3 min

10 Luisterboeken over wandelen in Storytel

03/30/2022
3 min

Als ik 's avonds in mijn tentje lig te wachten tot de slaap komt, luister ik graag naar één van mijn luisterboeken over wandelen. Vooral 's winters zijn de nachten vaak lang en koud en moet ik mijn handen binnen mijn slaapzak houden. Oortjes in en naar een boek luisteren is dan ideaal. Ook tijdens het wandelen van saaie stukken langs de weg zet ik vaak een luisterboek of podcast aan. Ik zette zeven luisterboeken over wandelen voor je op een rijtje. 

1. Alleen en Niet Alleen

De twee boeken van één van mijn favoriete Nederlandse wandelende schrijvers mogen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Tim Voors schrijft in Alleen over zijn belevenissen op de Pacific Crest Trail (van de Mexicaanse naar de Canadese grens door het westen van de VS) en in Niet Alleen over zijn ervaringen op de Te Araroa Trail in Nieuw-Zeeland.
Taal: Nederlands (Alleen is in het Engels ook uitgegeven, als The Great Alone).

Luisterboeken-wandelen

2. Fat Girls Hiking

Fat Girls Hiking laat zien dat de wandelwereld niet alleen voor slanke meisjes in yogabroeken of stoere mannen in camouflagekleding is. In dit boek hoor je verhalen van vollere vrouwen die genieten van the outdoors en krijg je praktische tips voor je eigen avonturen.
Taal: Engels

3. De Hertenman

De Hertenman is het unieke en fijn geschreven verhaal van Geoffroy Delorme, de man die zeven jaar tussen de reeën in een Frans bos ging leven. Een uniek kijkje in het leven van iemand die anders durft te zijn en helemaal opgaat in de natuur. Na het luisteren van dit boek kun je nooit meer naar een ree kijken zonder aan deze bijzondere man te denken.
(dit boek gaat niet echt over wandelen, maar ik denk wel dat hij wandelaars aanspreekt)
Taal: Nederlands

hertenman

4. Balancing on Blue

Balancing on Blue vertelt het verhaal over een man die 2.200 mijlen op de Appalachian Trail in de VS ging wandelen. Vijf maanden lang wordt hij getest door de grote uitdaging van het wandelen in de wildernis. Perfect voor wie eens over een andere Amerikaanse thru-hike dan de PCT wil lezen.
Taal: Engels

5. Fulltime Avonturier

Ook één van mijn favoriete boeken van Nederlandse bodem is op Storytel te beluisteren: Fulltime Avonturier van Tamar Valkenier. Een boek over je niet tegen laten houden door angsten, alles achter je laten om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Reis mee op Tamars reizen en laat je inspireren om 'gewoon te gaan doen'.
Taal: Nederlands

luisterboeken-avontuurlijk-wandelen

6. Wild

Grote kans dat je als wandelaar het boek Wild van Cheryl Strayed al eens gelezen hebt, maar dit boek mag echt niet in dit rijtje ontbreken. Dit was het boek dat jaaaaren geleden bij mij het zaadje plantte voor mijn wandeldroom en daar ben ik nog altijd zo dankbaar voor. Voor wie het boek niet kent: Wild is het autobiografische verhaal over een vrouw die verdwaald is in haar leven en een takke-eind door de VS gaat lopen.
Taal: Nederlands

7. Mijn leven in de wildernis

In Mijn leven in de wildernis beschrijft Miriam Lancewood haar leven in de Nieuw-Zeelandse wildernis. Samen met haar man trekt ze de natuur in en leeft ze van wat de natuur te bieden heeft. Een inspirerend verhaal van iemand die het 'lekker anders' durft te doen en bewijst dat dat kan.
Taal: Nederlands

Hoe werkt Storytell?

Je maakt een account aan met een e-mailadres en wachtwoord of je Facebookaccount. Deze inloggegevens kun je gebruiken in je internetbrowser of in de Storytellapp. Lidmaatschap kost 12.99 euro per maand. Je kunt een aantal boeken offline opslaan, wat fijn is als je gaat wildkamperen en mogelijk geen internet hebt. Ik vind het in periodes van 9+ uur donker heerlijk om 's avonds nog even een boek te luisteren. Je kunt geen losse boeken kopen, maar voor die 13 euro per maand heb je wel de keuze uit zo'n 5000 Engelstalige en Nederlandstalige boeken.

storytel-luisterboeken-over-wandelen

14 dagen gratis luisterboeken over wandelen

Weet je nog niet zeker of luisterboeken fijn vindt? Je kunt Storytel 14 dagen gratis uitproberen via de website. Ben je toch meer van het lezen? Bekijk dan eens deze 8 boeken over avontuur die je gratis kunt lezen met Kobo Plus. Je kunt bij Kobo Plus ook een abonnement voor luisterboeken afsluiten voor 10 euro per maand. Voor 13 euro per maand heb je onbeperkt toegang tot de e-books én luisterboeken van Kobo Plus. Je kunt Kobo Plus 30 dagen gratis proberen, dus dan kun je kijken of je Kobo Plus of Storytel het fijnst vindt. Ik vind zelf de zoekfunctie in Storytel niet zo fijn, want de zoekbalk werkt niet met categorieën. Zoek je bijvoorbeeld op 'wandelen, dan krijg je helaas niet alle boeken die te maken hebben met wandelen te zien. Daarin vind ik Kobo Plus fijner werken. 

--> Heb jij nog een favoriet om toe te voegen aan dit rijtje? Laat het weten in de comments :)

Reacties
Categorieën