De 15 leukste cadeaus voor avonturiers
Kamperen
Paulien
Kamperen
11/27/2020
4 min

De 15 leukste cadeaus voor avonturiers

11/27/2020
4 min

Ik ging op zoek naar de leukste cadeaus voor avonturiers, buitenmensen en kampeerders. Daarbij vind ik het belangrijk dat cadeautjes écht nuttig zijn, met het oog op duurzaamheid, en zo kwam ik op onderstaande lijst met cadeau-ideeën voor buitenmensen uit. Of je nu voor Sinterklaas, kerst of een verjaardag op zoek bent naar een cadeau, hier zit vast iets tussen.

1. Een ontbrekend onderdeel van de outdooruitrusting

Vraag degene voor wie je een cadeau zoekt, wat echt nog ontbreekt in zijn of haar outdooruitrusting. Eventueel kun je mijn gratispaklijst voor een wandelvakantie downloaden, en de toekomstige cadeau-ontvanger de vakjes aan laten kruisen van de dingen die nog ontbreken in de uitrusting.

2. Tegoedbon voor een nachtje kamperen

Ik geef zelf liever ervaringen dan spullen weg, en het komt dan ook regelmatig voor dat ik een vriend(in) trakteer op een nachtje samen kamperen. Ik geef door hoe laat we vertrekken en wat hij/zij mee moet nemen, en regel de camping, het avondeten en de ingrediënten voor kampvuurbroodjes. Een wijntje, lantaarn en kaartspel erbij en we hebben een fantastische avond samen.
Kosten: vanaf 10 euro

3. Complete gids voor je eerste trektocht

Dromen de mensen voor wie jij cadeaus zoekt ervan om eens meerdere dagen achter elkaar te gaan wandelen? Met mijn E-book ‘De complete gids voor je eerste trektocht’ geef je hem/haar alle kennis cadeau die hij/zij moet hebben om veilig en ontspannen zo’n wandeling te maken. Eventueel kan ik een tegoedbon met foto naar keuze voor je aanmaken na aanschaf, zodat je iets fysieks hebt om weg te geven (stuur me in dat geval even een berichtje!)
Kosten: 21.95 euro

4. Lichtgewicht maaltijden voor onderweg

Eten en drinken heb je nooit teveel. Geef eens heel praktisch lekkere, lichtgewicht maaltijden voor onderweg cadeau. Tijdens een meerdaagse wandeling is het belangrijk om zoveel mogelijk gewicht te besparen, en gevriesdroogde maaltijden zijn dan ideaal. Mijn favoriete (veganistische) gerechten zijn de paddenstoelen risotto en de 5 bean cassoulet.
Vanaf 7 euro

5. Een avondje of weekendje oppassen

Geef vrienden of familie met kinderen of huisdieren eens een avondje of weekendje oppassen cadeau, zodat ze zorgeloos met z’n tweeën naar de camping kunnen.
Kost niets!

6. Het Groene Boekje

Voor mij wordt het leven niet veel beter dan wanneer ik kampeer op een veld in de bossen. Wie op een natuurkampeerterrein wil kamperen, moet lid zijn van het Groene Boekje. Voor 16 euro geef je iemand een jaar lidmaatschap cadeau, zodat hij/zij welkom is op alle natuurkampeerterreinen in Nederland.
Kosten: 16 euro

7. Een jaar lang cadeaus: een abonnement op Salt

Salt is mijn favoriete outdoor tijdschrift en valt ongetwijfeld in de smaak bij iedereen die van natuur, kamperen, wandelen, surfen en/of cultuur houdt. Voor nog geen 40 euro maak je iemand een jaar lang lid van de Salt Community, met vier keer per jaar een fantastisch tijdschrift en daarnaast leuke outdoor activiteiten.
Kosten: 40 euro

8. Fotoalbum met favoriete (vakantie)herinneringen

Ik maak heel veel foto’s tijdens mijn reizen, en vaak belanden die ergens in een mapje op de computer. Zonde natuurlijk, want het is zo fijn om met behulp van reisfoto’s nog na te genieten van je reis. Ik heb recent mijn eerste fotoalbum bij Travel Diaries besteld. Ik ben groot fan van deze software, omdat je naast foto’s ook heel fijn teksten, kaarten en plakvakken toe kunt voegen. Extra leuk: maak een album over een reis die je met een vriend(in) of familielid maakte en geef deze cadeau.
Vanaf 40 euro.

kerstcadeaus-buitenmensen

9. Boek ‘De nieuwe rijken’

Eén van mijn favoriete boeken van dit jaar is het recent gepubliceerde ‘De Nieuwe Rijken’. De makers van het tijdschrift Salt interviewden zeventig mensen vanuit de hele wereld. ‘Miljonairs die hun creditcards gevuld hebben met tijd’, zo omschrijven de makers deze mensen. Een inspirerend boek dat je in laat zien dat niet geld, maar tijd gelukkig maakt.
Het boek kost 25 euro.

10. Routegids van een wandelroute

Het is moeilijk om iemand een wandeling cadeau te geven, maar je kunt iemand wel op weg helpen naar zijn of haar meerdaagse wandeling. Geef een routegids van een Lange Afstand Wandeling of streekpad cadeau. Er zijn natuurlijk ook heel leuke boekjes met verzamelingen van dagwandelingen.
Prijs vanaf 10 euro.

11. Leuke, compacte spelletjes

Niets zo leuk als ’s avonds bij een vuurtje spelletjes spelen. Nu is het natuurlijk niet heel praktisch om Monopoly mee te nemen in je backpack, dus ga voor een compact en licht alternatief. Voor een pak kaarten en een paar vellen Yahtzee is er gelukkig altijd ruimte. Ook Uno en andere spellen in de kleine doosjes van 999 games vind ik altijd leuk.
Prijs vanaf 2 euro.

12. E-books voor op de E-reader voor onderweg

Een E-reader is ideaal voor tijdens je trektocht. Niet alleen is hij lichter dan het gemiddelde boek, je hebt ook nog eens keuze uit honderden boeken. Geef iemand één van mijn boekentips cadeau voor onderweg, in papieren of digitale versie. Mijn persoonlijke favorieten zijn Het Zoutpad en Alleen van Tim Voors.
Prijs vanaf 5 euro.

cadeau-boek-wandelen

13. Een weekendje offline survivallen

In deze tijd van haast en veel online tijd, is een weekendje offline in de natuur geen overbodige luxe. Jimmy en Gerty van Unplugged Outdoor organiseren offline natuurweekenden, waarin je onder andere leert hoe je een vuur maakt en je weg vindt met behulp van kaart en kompas. Ik liep een dagje met ze mee en ik ben groot fan!
Prijs vanaf 100 euro

Tip: bekijk ook andere avontuurlijke workshops in Nederland!

14. Een abonnement op Komoot

Komoot is mijn favoriete navigatie-app. Hij is heel gebruiksvriendelijk, en wie deze app op zijn telefoon heeft, hoeft nooit meer te verdwalen. In de app staan per gebied meerdere wandelroutes beschreven, waardoor je nooit zonder plan voor de dag zit.
Voor 4 euro koop je een regio, voor 30 euro de hele wereld.

15. Antieke Patentposter

Geef een stoere patentposter voor aan de muur cadeau. In de webshop van Salt vind je o.a. patentposters van fietsen, tenten en ski’s.
Vanaf 7.50 euro per poster

Reacties
Categorieën