Cadeau-ideeen voor buitenmensen
Nederland
Paulien
Nederland
12/25/2021
4 min

10 Cadeau-ideeën voor buitenmensen

12/25/2021
4 min

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor een buitenmens of avonturier? Dan ben je op de juiste pagina beland! Ik deel 10 originele én duurzame cadeau-ideeën voor buitenmensen.

1. Een doos vol verrassingsavontuur

Een Adventure in a Box is een kant-en-klaar avontuur in een doos. Deze doos vol verrassingen en een gepersonaliseerde route wordt per post naar de ontvanger gestuurd. De ontvanger kiest zelf wanneer hij/zij dit avontuur uit wil gaan voeren. Kortom: makkelijker en leuker wordt het niet!

adventure-in-a-box


2. Een poster van een favoriete lange afstandwandelroute

Heeft de ontvanger van je cadeautje een lange afstandswandeling gelopen? Of heeft hij/zij nog een droomroute op de planning staan? Bestel een stijlvolle poster met deze route van Hikeposter. Kies een route uit de webshop of laat één custom made maken.


3. Een packraftavontuur

Mijn favoriete ontdekking van 2021: packraften! Met een oplosblaasbare boot in je rugzak eerst een eindje wandelen en dan over een rivier terugvaren naar je beginpunt. Voor een meerdaags avontuur geef je iemand The Packrafttrail cadeau. Hij of zij gaat dan twee dagen wandelen en varen op de Ourthe in de Belgische Ardennen.

Geef je iemand liever een korter avontuur cadeau? Dan kan ik een packraftworkshop van Fagus Outdoor van harte aanbevelen. Eigenaar Mathias weet veel van de natuur en kan daar erg leuk over vertellen. Vraag hem naar zijn cadeaubonnen, die hij samen met een huisgebrouwen drankje verstuurt.

packraften-ardennen


4. Een duurzaam bedrukt t-shirt

Geef iemand een vrolijk bedrukt t-shirt uit de webshop van The Hike cadeau. De shirts zijn in fair-wear gecertificeerde fabrieken gemaakt van 100% biologisch en vegan katoen. De shirts zijn niet geverfd, waardoor de schade voor het milieu verder beperkt is. De vrolijke bedrukking is op waterbasis en wordt in Nederland gedaan.

duurzame-cadeau-ideeen-buitenmensen

5. Een gelukswandeling

Een Doosje Geluk zit vol met lekkers en een waaier met geluksvragen. Het idee is dat je samen een wandeling maakt en in de pauze de vragen bespreekt en geniet van het lekkers. De doos is geschikt voor twee personen en dus perfect om samen met een vriend(in) of familielid mee op pad te nemen. Er is ook een vegan versie beschikbaar.

gelukswandeling-cadeauidee-voor-buitenmensen

6. Een weekendje weg in een elektrisch VW-busje

Onder het kopje 'duurzaam' valt zeker deze authentieke VW-bus. Verhuurder Evan heeft oude VW-busjes helemaal opgeknapt en elektrische gemaakt. Geef een roadtripweekend in zo'n fantastisch busje uit Utrecht cadeau. Ik heb voor Evan een aantal roadtriproutes uitgezet, die je er gratis bij krijgt als je een busje huurt.

elektrische-camper-cadeau-ideeen

7. Een tijdschrift voor vanlifers

Brengt de ontvanger van jouw cadeautje veel tijd door in een camper of droomt hij/zij van vanlife (wonen in een camper)? Dan is VaNLife magazine het perfecte cadeau. In dit Nederlandse tijdschrift vind je praktische tips en fijne ervaringsverhalen van mensen die in hun camper wonen.

vanlife-magazine

8. Op Eigen Kracht

Mijn favoriete (koffietafel)boek van dit jaar is Op Eigen Kracht. Schrijvers Zoë en Olivier reisden op avontuurlijke wijze 40.000 kilometer over de wereld. Lees hun verhalen en droom weg bij hun prachtige foto's.

op-eigen-kracht-aanrader

9. Adopteer een boom of dier

Wil je geen spullen cadeau geven? Dan is iemand adoptiemoeder of -vader van een boom, dier of stukje land maken de ideale manier om op een duurzame manier bij te dragen aan deze wereld. Er zijn vele opties, die Google graag voor je op een rijtje zet :)


10. Een stap dichter naar de trektochtdroom

Geef mijn e-book De complete gids voor je eerste trektocht cadeau aan iemand die ervan droomt om eens een lange afstand te gaan wandelen. In dit boek vind je alle informatie die je nodig hebt om ontspannen, zelfverzekerd en veilig een trektocht te maken. Wil je iemand lid maken van mijn online community vol lange afstandwandelaars? Meld hem/haar aan voor de Trail Community zodat hij/zij kan connecten met gelijkgestemden en elke maand minimaal één live masterclass van een deskundige of bekende wandelaar bij kan wonen.Meer cadeau-ideeën voor buitenmensen

Eerder schreef ik al een artikel met de perfecte cadeaus voor avonturiers. Heb je in bovenstaande lijstje nog niet gevonden wat je zocht, dan raad ik je aan eens naar de 15 cadeau-ideeën in dat artikel te kijken.
Heb je zelf een tof cadeau ontvangen dat ook leuk zou zijn voor andere buitenmensen? Laat het me weten in de comments.

Reacties
Categorieën