VaNLife magazine: een tijdschrift voor (wannabe) vanlifers
Paulien
09/19/2021
2 min

VaNLife magazine: een tijdschrift voor (wannabe) vanlifers

09/19/2021
2 min

Al jaren droom ik ervan om een camper te kopen en daar (bijna) fulltime in te gaan wonen en reizen. Dat wonen in een camper wordt van life genoemd. Ik volg vele accounts op Instagram die dromerige plaatjes van leven in een camper plaatsen en één daarvan is @vanverhalen. Florine en Thijs delen op eerlijke en humoristische wijze over hun avonturen in Ren the Van, hun blauwe bus. Recent lanceerden zij samen met andere vanlifers VaNLife Magazine en ik ben fan!

VaNLife Magazine

VaNLife Magazine is het ‘kindje’ van Florine en Clair. De gedrukte versie bestaat uit 100 pagina’s vol inspiratie, kennis en foto’s die je aanmoedigen om direct een camper aan te schaffen. Eerlijke interviews en verhalen laten van life niet enkel als een sprookje zien, maar als een realistische manier van leven die ups en downs kent. Ze omschrijven het tijdschift dan ook niet voor niets als een ‘ cliché-overstijgend magazine vóór en door de Nederlandse camperaar’.

Ik heb soms de aandachtsspanne van een kind dat zes liter cola op heeft, maar dit tijdschrift las ik in één ruk uit. Mét een ijsje in de hand en de zon op mijn huid, lekker wegdromen over leven in een camper.

vanlife-magazine

Edities VaNLife Magazine

De eerste editie van VaNLife Magazine kwam uit in de zomer van 2021. Een perfecte timing voor ijsjes eten en tijdschrift lezen in een luie stoel. In deze editie mocht ik een artikel schrijven over microavontuur, wat een hele eer was. Ik had toen nog geen idee hoe het tijdschrift (en mijn artikel) eruit zou komen te zien, dus de verrassing was des te groter toen het blad na lang wachten op mijn deurmat viel.

De tweede editie van VaNLife Magazine is op het moment van schrijven onderweg en ik kan weer niet wachten! Je kunt de nieuwste edities op deze overzichtspagina op Bol.com of op de website van het tijdschrift zelf bekijken. Heb je geen (post)adres in Nederland omdat je bijvoorbeeld continu op reis bent? Ook daar heeft de redactie rekening mee gehouden. Je kunt het magazine ook digitaal bestellen.

–> ook het Salt Magazine is zo’n blad waar ik altijd met smart op zit te wachten.

vanlife-tijdschrift

Meer over leven in een camper

Wil je ook eens ervaren hoe het is om enige tijd in een camper te leven? Overweeg eens een camper te huren. Huur verschillende campers van particulieren om eens te kijken of dat wat voor je is. Zo ga ik binnenkort een week lang werken vanuit een VW-busje, om zo te ontdekken of dat groot genoeg voor me is.

Thijs en Florine hebben ook een podcast over het leven in een vanSpotify. Die kun je op luisteren.

Voor meer vanlife-inspiratie kun je op deze Instagrampagina’s kijken:

tijdschrift-over-leven-in-een-camper

Reacties
Categorieën