Podcasts over outdoor en avontuur
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
12/08/2023
4 min

7 Podcasts over avontuur en outdoor

12/08/2023
4 min

Ik luister veel podcasts over avontuur en outdoor. Ter ontspanning, ter aanmoediging om de afwas te doen, om inspiratie op te doen of om van te leren. De meeste podcasts over avontuur van Nederlandse bodem vind ik niet heel denderend, dus ik luister vooral buitenlandse, Engelstalige podcasts. Ik verzamelde 6 favorieten en een niet-zo-favoriet die ik toch even wilde tippen.

1. Living Adventurously: favo podcast over avontuur (EN)

De podcast van Alastair Humphreys heet microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">microavontuur ’ en hij heeft veel fijne boeken geschreven over avontuurlijker leven. .." class="smart-content-link sc-link" href="https://outdoorinspiratie.nl/living-adventurously/">Living Adventurously, een podcast over ‘gewone mensen die ervoor kiezen ongewone levens te leiden’. Dit is een van mijn favoriete podcasts over avontuur, alleen al omdat ik Alastairs stem en storytelling skills heel fijn vindt. Tot mijn favorieten behoren episode 60 met Zahrah Mahmood, ook wel bekend als de Hillwalking Hijabi, en episode 15 met Ben Cummings over zijn plan om een piano per vlot (!) van Liverpool naar Londen te verplaatsen (geloof me, hierna vind je je eigen ideeën plots een stuk minder ongewoon).


2. Wild ideas worth living (EN)

In deze podcast interviewt host Shelby Stanger mensen die ongewone, avontuurlijke en creatieve paden bewandelen in hun leven. Haar gasten zijn bijvoorbeeld mensen die in hun camper wonen, atleten en ondernemers met een bijzonder verhaal. Ik luister deze podcast extra graag als ik op het punt sta aan een nieuw/spannend avontuur te beginnen en wat aanmoediging van andere avonturiers nodig heb.

3. The adventure podcast: 'de podcast over avontuur' (EN)

Blijkbaar vallen podcasts van avonturiers die andere avonturiers spreken bij mij in de smaak ;)  Ook The adventure podcast is namelijk zo ingestoken. Elke aflevering duurt ongeveer een uur en deelt de verhalen van mensen die iets met outdoor doen. Of dat nou die hard avonturiers of documentairemakers of natuurwetenschappers zijn.


4. The dirtbag diaries (EN)

The dirtbag diaries podcast richt zich op verhalen over avontuur, natuur, reizen van mensen die een onconventionele levensstijl leiden. De hosts hebben een heel fijn stemgeluid en maken verhalen van deze outdoorervaringen. De verhalen en afleveringen zijn vaak korter dan die van andere podcasts en dus ideaal voor een busrit of als voor-het-slapen-gaan-verhaaltje.


podcasts-over-outdoor

5. Women & the wilderness (EN)

De podcast Women and the wilderness wordt gehost door Hannah en Bradee, die - surprise! - in gesprek gaan met vrouwen die avonturen beleven. Ze spreken bijvoorbeeld iemand die de Pacific Crest Trail wandelde, iemand die in de bergen woont, iemand die van haar outdoorhobby haar werk gemaakt heeft en iemand die de hoogste berg ter wereld gaat beklimmen. Inspiratie genoeg dus voor ons vrouwelijke avonturiers!


6. Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen(NL)

Ik vind het VET jammer dat er niet meer fijne Nederlandse podcasts over avontuur en outdoor zijn. Of als die er wel zijn, dat ik ze (nog) niet ken. Van Nederlandse bodem hebben we de Podcast voor avontuurlijke vrouwen. Host Antonette interviewt in het Nederlands vrouwen die avontuurlijk leven en/of reizen. Ik ben niet zo'n fan van Antonette's stemgeluid (sorry) en luister hier zelf dus niet naar, maar haar gasten zijn vaak wel interessant.


7. She explores: podcasts over vrouwen op avontuur (EN)

Uhm ja ik durf het bijna niet te zeggen, maar de podcast She Explores bestaat óók uit interviews met vrouwelijke avonturiers. De afleveringen gaan over wandelen, kamperen, klimmen, surfen, natuurbescherming en nog veel meer. Er worden helaas geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, maar je kunt gelukkig nog veel oude afleveringen terugluisteren.


podcasts-over-avontuur

8. Groene Oren (NL)

Oke, Groene Oren is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ik wilde én nog graag een Nederlandstalige podcast aan de lijst toevoegen én deze podcast heeft me plezier gebracht op vele outdooravonturen. Ik luister hier namelijk vaak naar als ik tijdens een wandeling een lang en saai stuk langs een weg moet lopen. In deze podcast van Staatsbosbeheer interviewt de host mensen die zich voordoen als dieren. Klinkt gek, maar is leuk, verrassend en leerzaam om naar te luisteren!


Meer podcasts over avontuur en outdoor

Er zijn natuurlijk nog veel meer podcasts over avontuur en outdoor. Sommigen ken ik wel, maar heb ik niet in dit lijstje genoemd omdat ik ze zelf niet zo aangenaam vind om naar te luisteren (dit blijft een persoonlijk blog natuurlijk ;) ). Er zijn vast ook nog fijne podcasts over outdoor of avontuurlijk leven en reizen die ik nog niet ken. Weet je een leuke? Laat het me weten in een comment onder dit bericht.

Tip: probeer ook eens deze podcasts over wandelen!

Reacties
Categorieën