Droom jij ook van van life? Huur een camper!
Nomadisch leven
Paulien
Nomadisch leven
06/16/2021
4 min

Droom jij ook van van life? Huur een camper!

06/16/2021
4 min

Droom jij, net als ik, al jaren van reizen of wonen in een camper? Maar ligt het budget net iets te hoog of vind je het logistiek onhandig? Er is een oplossing: een camper huren! Ik kwam Goboony tegen en vond dat zo’n fijn initiatief, dat ik je er meer over wil vertellen.

Een camper huren

Met de wind in je haar en met open ramen over slingerende wegen door ruig landschap rijden. Dineren met uitzicht en vervolgens de zonsondergang vanuit je bed bewonderen. Om de volgende ochtend weer wakker te worden in datzelfde sprookjeslandschap. Dat is voor mij écht de ultieme droom. Van life (wonen in een camper), dat is wat ik wil. Nu is het financieel voor mij nog niet mogelijk om een eigen camper te kopen, dus ik ging me verdiepen in een camper huren. Ik ontdekte de volgende voordelen:

  • Een camper huren is goedkoper dan een camper kopen, waardoor je op korte termijn al van life kunt ervaren.
  • Een camper huren geeft geen extra maandelijkse vaste lasten, geen uitzoekwerk voor verzekeringen en geen logistiek gedoe (want: waar parkeer je dat ding?)
  • Een camper huren zorgt ervoor dat je verschillende modellen campers kunt uitproberen en zo precies weet wat je wel en niet zoekt in je eigen camper.
  • Een camper delen is een duurzame manier van reizen.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik de perfecte verhuurwebsite tegen: Goboony! Ik vind dit zo’n mooi initiatief, dat ik je er graag meer over wil vertellen.

camper-huren-goboony

Hoe werkt een camper huren via Goboony?

Via Goboony kunnen (particuliere) campereigenaren hun huis op wielen te huur aanbieden. Ze bepalen zelf de beschikbaarheid en de prijs. Zo kun jij met de camper op pad als zij even thuis willen zijn.

Op de website van Goboony scrol je door een heel divers aanbod van campers. Je kunt filteren op data, prijs, aantal slaapplaatsen, een bepaald type camper en de gemakken waarvan jouw droomcamper voorzien moet zijn. Je kunt op de pagina van de camper lezen waar de camper allemaal aan voldoet, wat voor rijbewijs je nodig hebt, hoe hoog de borg is en hoe het met pechhulp zit. Op de pagina kun je ook reviews van eerdere huurders lezen. Kortom: alles wat je wilt weten staat al voor je uitgeschreven!

Heeft een camper jouw hart gestolen? Dan reserveer je de camper vrijblijvend bij de eigenaar. Schrijf in een kort berichtje aan de eigenaar wat je plannen zijn. De eigenaar bepaalt of hij je aanvraag accepteert of niet en als hij toegezegd heeft, maak jij de uiteindelijke keuze of je de camper boekt of niet. Op de afgesproken datum haal je je camper op bij de eigenaar en kan je roadtrip beginnen! Heb je onderweg vragen of loop je ergens tegenaan? Dan kun je de eigenaar of de goed bereikbare klantenservice van Goboony bellen. Na je reis lever je de camper weer schoon en met volle tank in bij de eigenaar.

kampeerbus-huren

Deze campers wil ik huren!

Een kleine waarschuwing: door het busjesaanbod van Goboony scrollen is niet zo goed voor de productiviteit. Heeeel misschien is dat precies wat ik net twee uur gedaan heb, terwijl ik eigenlijk een presentatie moest voorbereiden. Een beetje verslavend is het dus wel. Ik zal vijf favorieten met jullie delen.

1. Een geelwitte zelfgebouwde camper

Ik fantaseer natuurlijk al jaren over de perfecte camper en die ziet er in mijn hoofd uit zoals deze geelwitte bus. Lekker basic in gericht met overal lades en vakken. Een vast, hoog bed met daaronder nog veel meer opslagruimte. De voorstoelen kunnen gedraaid worden, zodat ze als comfortabele eetkamerstoelen aan een tafel staan. De droom!

2. Een duurzame en toch klassieke camper

Een klassieke Volkswagen T2 bus, maar dan zo aangepast dat hij minder belastend is voor het milieu. Deze T2 bus is namelijk helemaal elektrisch! De bus kan 150 tot 200 kilometer rijden op een volgeladen accu en onderweg kun je hem overal gratis opladen. De reviews zijn alleen maar positief, met lovende woorden zoals ‘er is zelfs een hangmat aanwezig’ en ‘de communicatie was super’.

Goboony-camper

Eén van de campers die je bij Goboony kunt huren

3. Veel ruimte

Voor wie liever wat meer ruimte en luxe heeft, is er ook genoeg keuze. Deze grote camper uit Emmen is echt van alle gemakken voorzien en zou mijn voorkeur hebben als ik met meer mensen op pad ga. Met vier comfortabele bedden kun je fijn op pad met het hele gezin of, in mijn geval, met de beste vrienden. Oh en goed nieuws: er is een achteruitrijcamera aanwezig, dus inparkeren kan zonder ongelukken.

4. Vrolijk versierd

Wie een stukje Nederland mee wil nemen op de roadtrip, boekt deze vrolijk versierde Volkswagen T4 camper. Beschilderd met koeien en molens, weet iedereen die je camper ziet direct waar je vandaan komt. Hij is lekker compact, wat perfect is voor mensen die niet zo’n held zijn in het inparkeren van auto’s. Je fietsen kunnen mee op de fietsendrager achterop, voor wanneer je wat onopvallender de natuur in wilt trekken.

oldtimer-camper-huren

Ik wil sowieso eens een oldtimer camper huren

5. Een Land Rover met daktent

Wie van de gebaande paden op avontuur wil, huurt deze Land Rover met daktent. Overdag ontdek je de omgeving vanuit de auto, ’s avonds klim je via een laddertje in je comfortabele bed op het dak. Een kennis van mij is met deze auto op pad geweest en had niets dan positieve verhalen. Inmiddels bouwt ze zelf een daktent op een soortgelijke auto, dus je weet nooit waar zo’n tripje toe kan leiden.

Keuzestress: welke camper ga ik huren?

Ik ben er nog niet helemaal over uit welke camper ik ga huren, want mijn verlanglijstje is wat uit de hand gelopen. Misschien ga ik ze wel allemaal een paar nachtjes huren, om zo te testen welk model mij het beste bevalt voor mijn van life droomleven. Heb jij een leuke camper gevonden? Laat een reactie achter of stuur me een berichtje!

camperverhuur

Foto’s in dit bericht komen uit de beeldbank van Goboony.

Reacties
Categorieën