Wanderlust British & Irish Isles
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
11/07/2023
2 min

Leestip | Wanderlust British & Irish Isles

11/07/2023
2 min

Van bergpaden in de Schotse Hooglanden tot mythische Ierse wandelpaden tot oude wegen langs de Engelse kust. In het koffietafelboek Wanderlust British & Irish Isles vind je 40 wandelroutes in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Gebruik het boek om inspiratie op te doen voor je volgende avontuur, of blader er onder een dekentje en met een kop thee in de hand dagdromend doorheen.

wanderlust-british-irish-islands-review

Wanderlust British & Irish Isles

Het 288 pagina’s dikke koffietafelboek Wanderlust British & Irish Isles deelt de mooiste wandelroutes in Ierland, Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het zijn allemaal meerdaagse wandelroutes waar je een paar dagen tot een paar maanden over doet. Natuurlijk ontbreken klassiekers zoals het South West Coast Path en de West Highland Way niet. Er staan ook minder bekende routes in, zoals de Beara Way in Ierland en een rondwandeling op Suilven, een West-Schotse berg.

Wanderlust British & Irish Isles is Engelstalig, maar zo toegankelijk geschreven dat hij ook voor mensen die niet heel vaak Engels lezen goed te lezen is. Kun je geen Engels? Dan kom je met de namen van de routes en de afbeeldingen heel ver in je zoektocht naar wandelinspiratie.

boek-wanderlust-british-irish-islands

Foto’s, kaarten en praktische informatie

Het koffietafelboek bestaat uit sfeerbeschrijvingen, praktische details en afbeeldingen. Bij elke route zit een grove schets, zodat je weet waar hij ongeveer ligt. Per route vind je tips voor accommodaties, beste reistijd en spullen die je mee moet nemen. Ook lees je achtergrondinformatie over het gebied en krijg je een lijstje met highlights langs de route. Natuurlijk is dit boek alleen niet uitgebreid genoeg om alle details over een route te beschrijven, maar voor inspiratie opdoen en kijken of de route bij jouw wensen en vaardigheden past is hij heel handig.

voorbeeld-wanderlust-british-irish-islands

Mijn favoriete routes uit het boek

Het boek claimt de mooiste routes in Ierland, Engeland, Wales, Noord-Ierland en Schotland te beschrijven. Dat is natuurlijk altijd een spannende, want subjectieve, claim. Toch denk ik dat ze echt een good job gedaan hebben. De Affric Kintail Way, misschien wel mijn favoriete meerdaagse wandelroute in Schotland, heeft zijn plekje zeker verdiend. De Beara Way in Zuid-Ierland staat al jaren op mijn verlanglijstje, evenals de Wicklow Way. De Cambrian Way en Snowdonia Way in Wales zijn ook echt plaatjes. Kortom: je vindt in dit boek genoeg routes die op elke wandelbucketlist thuis horen.

→ Bekijk hier alvast een voorproefje van drie routes die in het boek omschreven worden.

wanderlust-british-irish-islands-gestalten

Wanderlust Ierland, Engeland en Schotland bestellen

Wanderlust British & Irish Isles is een Engelstalig boek uitgegeven door Gestalten. Het boek verscheen in oktober 2023 en is dus lekker up-to-date. Het hardcover boek is 288 pagina’s dik en te bestellen via onder meer Bol.com.

Lees ook Wanderlust Europa voor meer wandelroutes. Voor bergliefhebbers is er Wanderlust Alpen. Deze boeken heb ik ook beide gelezen en ze zijn net zo fijn als deze!

Reacties
Categorieën