Tweedaagse wandeling met overnachting
Meerdaagse Wandeltochten
Paulien
Meerdaagse Wandeltochten
03/06/2024
3 min

2-daagse wandeling met overnachting in Nederland

03/06/2024
3 min

Er even lekker tussenuit in het weekend? Maak een 2-daagse wandeling met overnachting in Nederland. Trek je wandelschoenen aan, breng de hele dag buiten door en geniet ‘s avonds van een lekker diner en een comfortabel bed. De volgende ochtend loop je na het ontbijt een andere route en aan het eind van de dag heb je het gevoel dat je veel langer dan twee dagen op vakantie bent geweest. Ik tip vier tweedaagse wandelroutes met overnachting die ik zelf liep, en een fijn boek met nog meer inspiratie voor een tweedaags avontuur.

tweedaagse-wandelroute-overnachting

Vier 2-daagse wandelingen met overnachting in Nederland

1. Op de Veluwe

De Veluwe is één van mijn favoriete locaties voor twee of drie dagen door de Nederlandse natuur wandelen. Ik liep meerdere keren twee of drie etappes van het Veluwe Zwerfpad, dat als een groepje lussen uitgezet is. De etappes lopen over heide en zandvlakten en door natuur en schattige dorpen. Ik wandelde bijvoorbeeld van Hoog Soeren naar Vaassen en van Otterlo naar Lunteren. Ook een mooie: de etappe van Hoenderloo naar Dieren opsplitsen met een overnachting in dit leuke huisje Loenen.

De routegids is op het moment van schrijven al jaren uit de handel en ik hoop nog altijd op een nieuwe druk. Tot die tijd kan je deze website heel prima gebruiken om etappes te kiezen en voor te bereiden. Je kan onderweg zowel kamperen op (natuur)campings als in hotels of bed en breakfasts in Veluwse dorpen overnachten. Accommodatie is er zeker niet schaars! Dankzij de vele bushaltes langs grote wegen en in de dorpen, kan je ook zonder heen en weer te lopen weer makkelijk op je startpunt komen.

2-daagse-wandeling-overnachting-veluwe

2. Aan de Nederlandse kust

Voor VisitWadden zette ik een driedaagse wandelroute over het Nederlands kustpad uit. Je kan daar ook prima een tweedaagse van maken door langere afstanden te lopen of een van de etappes niet te lopen. Ik vond alle etappes mooi, dus het maakt niet zoveel uit of je etappe 1 of etappe 3 weg laat. Etappe 1 is wel iets langer dan etappe 3. Overnachten kan na etappe 1 in deze studio met uitzicht en na etappe 2 in Pension van Ewijcksluis (iets minder mooi).

Tip: loop je liever ergens anders langs de kust van Zeeland of Zuid- of Noord-Holland? Zoek in Nederlands Kustpad deel 1deel 2 of deel 3 twee andere aansluitende etappes uit.

2-daagse-wandeling-overnachting-kust

3. In Drenthe

In Drenthe liep ik tweedaagse stukjes van het Roots langste natuurpad van Nederland. De route is niet gemarkeerd, maar er is wel een handige routegids van. Ik vond de etappes van Borger naar Beilen erg mooi. Kijk ook eens naar etappes door het groene natuurgebied van de Drentsche Aa van Glimmen naar Rolde. Slaap in Zuidlaren bij Berend Bedje (die naam!) of deze bed & breakfast.

Ik liep meer korte meerdaagse tochten in Drenthe. Bekijk ook eens mijn 3-daagse wandelroute langs hunebedden of het Hondsrugpad.

tweedaagse-wandelroute-overnachting-drenthe

4. In Limburg

In de heuvels van Zuid-Limburg ligt het Krijtlandpad. De hele route is voor de gemiddelde wandelaar veel te lang om in twee dagen te wandelen, maar stukjes ervan lopen kan natuurlijk wel! De etappes in het westelijke deel liggen meer in bewoond gebied dan de rest van de route. Voor een tweedaagse wandelroute met overnachting zou ik eerder kiezen voor Gulpen naar Epen, met een overnachting in Vaals. Overnachten kan bijvoorbeeld in B&B Nouveauté of Hotel Vallis. Je loopt dan 17 tot 19 km per dag en reist met het openbaar vervoer terug naar je startpunt.

tweedaagse-wandelroute-overnachting-limburg

Meer inspiratie voor een tweedaagse wandelroute met overnachting

Voor twee dagen wandelen en een overnachting in je tent of in een basic verblijf, kan je ook een van de tweedaagse wandelroutes van Nivon lopen. De vier routes liggen verspreid door het land en zijn allemaal goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Een fijn boek met korte meerdaagse wandelroutes is De paden op van Lydia Michiels van Kessenich. In dit boek worden korte varianten van elk van de 23 Nederlandse Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) beschreven.

tips-trektocht-route-schotland

Reacties
Categorieën