arrow_drop_up arrow_drop_down
Beste lichtgewicht tenten: dit zijn mijn favorieten voor 2021
31 maart 2021 

Beste lichtgewicht tenten: dit zijn mijn favorieten voor 2021

In deze blog bespreek ik vijf van de beste lichtgewicht tenten voor tijdens je trektocht. Een wandelvakantie staat of valt met de juiste tent en het loont daarom de moeite om te investeren in materiaal van goede kwaliteit. Er zijn tegenwoordig tal van producenten die lichtgewicht tenten op de markt brengen, maar die zijn helaas niet allemaal van even goede kwaliteit. Daarom heb onderzoek gedaan en een uitgebreide top vijf opgesteld. Daarna geef ik je een aantal aandachtspunten bij het uitzoeken van die nieuwe lichtgewicht tent voor jouw wandelvakantie, waarop ik ook dit overzicht gebaseerd heb.

beste-lichtgewicht-tenten

Dit is mijn top vijf beste lichtgewicht tenten van dit jaar:

 

1. MSR Hubba Hubba NX

Allereerst wil ik je wijzen op de MSR Hubba Hubba NX. Dit is in feite een update van de oude Hubba Hubba tent. Deze komt met een gewicht van slechts 1420 gram en is gemaakt van duurzaam materiaal dat geschikt is om jarenlang mee te gaan. Het gaat hier om een product van een absoluut topmerk dat comfortabel is en bij uitstek geschikt is voor wandelvakanties. De buitentent kan binnen een minuut opgezet worden en je kunt de binnentent apart gebruiken. Weet wel dat deze tent aan de krappe kant is voor twee personen. De prijs ligt rond de 500 euro.

beste-lichtgewicht-tent

 

2. Zpacks Duplex

Daarna stel ik de Zpacks Duplex aan je voor. Met deze tent van Zpacks kun je een flinke wandeling gaan maken. Hij is goed geventileerd en kan klein worden ingepakt. Hij is bij uitstek ontworpen voor het maken van langeafstandswandelingen. De tent is daarmee bijzonder functioneel en goed betaalbaar. Het maakt niet uit waar ter wereld jij gaat wandelen, met Zpacks Duplex kun jij veilig, schoon en comfortabel overnachten. Online zijn uitgebreide instructies terug te vinden om deze tent op te zetten. Deze tent beschikt over meer dan voldoende ruimte voor 2 personen dankzij de ruime opzet en kan daarom van harte worden aangeraden.

duplex-lichtgewicht-tent

 

3. Vaude Space Seamless 1-2P

Als derde bespreek ik de Vaude Seamless 1-2 persoons tent met je. Deze tent komt met een stormvaste éénboogsconstructie en heeft een klein pakvolume waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen. Hij is bijzonder lichtgewicht maar toch praktisch en comfortabel. De steile wanden zorgen ervoor dat de tent genoeg ruimte biedt voor twee personen. Er wordt op alle gebieden gebruik gemaakt van de modernste technologieën. Daarnaast is hij absoluut waterdicht en is hij zeer stabiel met goede ventilatiemogelijkheden. Tenslotte is hij milieuvriendelijk geproduceerd. Hij is beschikbaar in een aantal bijzondere kleuren en geproduceerd door het absolute topmerk Vaude.

Bonus: Vaude is een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van duurzame wandelkleding en outdoor gear. Met een aankoop van een Vaude tent ondersteun je dus een bedrijf dat actief moeite doet om de planeet zo min mogelijk te beschadigen tijdens productie. 

vaude-lichtgewicht-tent

 

4. TarpTent Scarp 2

De TarpTent Scarp 2 is bijzonder praktisch. Deze tent voor twee personen ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens bijzonder functioneel.  Je bent goed beschermd tegen de weersomstandigheden en de tent is eenvoudig op te zetten. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren en bijzonder geschikt voor wandeltochten doordat hij licht gewicht is en slechts 1700 gram weegt. Dit doet niet af aan de ruimte binnen en de tent is ook bij uitstek geschikt voor langere mensen. De wanden zijn hoog en de tent beschikt over een aparte leefruimte. De tent is geheel waterproof en is vrijstaand. Hij is tijdens elk seizoen van het jaar te gebruiken en scherp geprijsd.

lichtgewicht-tarptent

 

5. MSR Carbon Reflex

Tenslotte bespreek ik de MSR Carbon Reflex met je. De MSR Carbon Reflex komt met een gewicht van slechts 945 gram. Hij is helaas ook iets duurder dan 500 euro maar dit herken je ook terug aan de kwaliteit. Een lichtere tent dan deze kan ik bijna niet vinden en hij ziet er ook nog eens prachtig uit. De tent is praktisch en eenvoudig op te zetten. Ondanks het lichte gewicht wordt er genoeg ruimte geboden en is deze tent dus bij uitstek geschikt voor lange wandeltijden waarbij je zo min mogelijk gewicht met je mee wilt nemen. MSR is 1 van onze favoriete merken en het staat bekend als producent van kwalitatief hoogwaardige producten.

lichte-tent-wandelvakantie

 

De samenstelling van de top vijf beste lichtgewicht tenten

Deze top 5 heb ik samengesteld door uitvoerig online onderzoek te doen, informatie met elkaar te vergelijken en hierbij de focus op te leggen op de topmerken. Hierbij heb ik onder meer gelet op gewicht, gebruiksgemak en comfort maar ook gekeken naar de ervaringen van gebruikers. Uiteraard beschik ik over de nodige kennis op het gebied van tenten en weet ik waarop ik moet letten als het gaat om praktische zaken. Daarnaast vind ik kwaliteit en duurzaam reizen erg belangrijk. Ik vind dan ook dat een tent die milieuvriendelijk geproduceerd is en die gemaakt is van duurzame materialen de voorkeur verdient.

wat-is-beste-lichtgewicht-tent

 

Waar wil je op letten bij het kopen van een lichtgewicht tent?

Er zijn natuurlijk nog veel meer lichtgewicht tenten te koop dan de vijf die ik hier noem. Er zijn een aantal dingen die je in gedachten wilt houden bij het aanschaffen van een nieuwe tent. Allereerst bepaal je jouw budget bepalen voor een tent. De kosten voor een lichtgewicht tent variëren tussen de 150 en de 3000 euro. Bedenk ook in voor welke doeleinden je de tent wilt gaan gebruiken, omdat dit voor een groot deel de kwaliteitseisen bepaalt. Daarna wil je je afvragen hoeveel ruimte je nodig gaat hebben. Er zijn lichtgewicht tenten voor 1,2 en 3 personen.

Zoek vervolgens op internet naar de verschillende modellen die passen bij jouw specifieke wensen, behoeftes en budget. Als je eenmaal de tent van jouw keuze hebt gevonden, dan kun je online instructies vinden die jou vertellen hoe de tent eenvoudig wordt opgezet en afgebroken. Kies voor een tent waarbij opzetten en afbreken snel en simpel gaat, zodat je in heel warme of heel natte omstandigheden niet te lang bezig bent. In de instructievideo krijg je bovendien direct een goed beeld van het product en de functionaliteiten.

welke-tent-kopen-lichtgewicht

Misschien heb je voorkeur voor een tent van een specifiek merk of met een specifiek uiterlijk. Een goede outdoorwinkel of webshop kan jou voorzien van een passend advies bij het kiezen van het perfecte model voor jou. Controleer ook zeker de beoordelingen van andere kopers op het internet. Wat voor jou de beste tent is, is compleet afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Dit is zeker geen aankoop die je hals over kop wilt doen want het gaat om een aanzienlijke investering en slecht materiaal gaat je snel tegenstaan. Neem de tijd en kies er eventueel voor om eerst kampeeruitrusting te huren.

 

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies